Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

 

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Τι τρέχει με τον ΧΥΤΑ; Γιατί όλες οι πληγές του Φαραώ, κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό σημείο;





Όταν μια διοικούσα αρχή δεν θέλει να απαντήσει σε κάποιο ερώτημα, στρέφει το ενδιαφέρον του διαλόγου, είτε σε τραμπουκισμούς, είτε στα κακώς κείμενα, των συναφών υποθέσεων, είτε επιβάλει την εξουσία της με μέτρα καταστολής.
 Αρκεί... να μην δοθεί απάντηση στο πρόβλημα που ζητά λύση.

Τελευταία μάθαμε ότι ο πρόεδρος του Αγ. Θωμά, κακώς ήταν παρών την ώρα της πυρκαγιάς, όπου...  τραβούσε και φωτογραφίες,  μιας και απαγορεύονταν η είσοδος σε αυτή τη περιοχή. Μάθαμε επίσης ότι ο αντιδήμαρχος Καραπάνος, παρότι συνελήφθη από την αστυνομία, το ίδιο βράδυ παραβρέθηκε ακόμη και σε πανηγύρι , επίσης μας πληροφόρησαν,  ότι οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι και νομικοί σύμβουλοι του Λύρου, θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του blog etolikomep, για πολλοστή φορά και για το ίδιο θέμα.

Επίσης μάθαμε από τη φυλλάδα του Μεσολογγίου ότι, είμαστε μυθοπλάστες και σκαρώνουμε ευφάνταστα σενάρια, στοχοποιώντας μάλιστα,  όποιον δεν μας κάνει πλέον χάρες και ρουσφέτια. 

Και για όποιους δεν το ξέρουν, όλα αυτά τα λέει ο Στέλλιος του Γραφείου Τύπου του δήμου μας και πρώην αφεντικό της ΑΙΧΜΗΣ. 

Έλεος, πόσο Λύρος μπορείς ακόμη... να γίνεις;;;;;;;;

Τον πυρήνα όμως και την ουσία των ερωτημάτων, κανείς δεν αγγίζει, γιατί μάλλον οι απαντήσεις καίνε και καίνε όλους αυτούς που μας πλασαρίστηκαν ως τίμιοι αγωνιστές, πατριώτες και τιμωροί των κακών, όπως ο πρώην δήμαρχος... μπανιέρας. 
...

Ακριβώς έτσι έχει και η ιστορία με τον πρόεδρο του Αγ. Θωμά και την σύλληψη του αντιδημάρχου Καραπάνου.

Την προηγούμενη μέρα της σύλληψης Καραπάνου, ο πρόεδρος του Αγ. Θωμά κ. Πασπαλιάρης, πήγε στο ραδιομέγαρο (δημαρχείο δεν το λες), έχοντας στα χέρια του φωτογραφίες και βίντεο, από την εναπόθεση σκουπιδιών, από τη σκουπιδιάρα του δήμου, στο κατεστραμμένο κύτταρο του ΧΥΤΑ του δήμου μας.

Η συζήτηση ήταν ομαλή, αλλά τα ερωτήματα... καυτή πατάτα, στα χέρια του Λύρου, που έπρεπε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μιας και οι ευθύνες άγγιζαν όσους συμμετέχουν στη δημοτική αρχή.

Τα Ερωτήματα 

Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το πρώτο μέτρο που ψήφισε η σημερινή δημοτική αρχή και μάλιστα στην αρχή της θητείας της, ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών, επειδή... λόγο των ατασθαλιών του πρώην δημάρχου, είχε απαγορευθεί η χρήση του ΧΥΤΑ, οπότε τα σκουπίδια θα πήγαιναν στην Ναύπακτο.
Έτσι λοιπόν, κρίθηκε αναγκαία η αύξηση των τελών. 
Η τελευταία πυρκαγιά, έκανε ακόμη χειρότερη την κατάσταση, ακόμη και αν ισχύει αυτό που κυκλοφορεί ευρέως, ότι δηλ. οι πυρκαγιές μπαίνουν από την ίδια τη δημοτική αρχή για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, και έτσι να συνεχίσει να λειτουργεί, ο ΧΥΤΑ.

Εάν λοιπόν, η σκουπιδιάρα δεν πήγαινε στη Ναύπακτο όλο αυτά τα χρόνια, που πήγαν τα χρήματα που πληρώσαμε για τα παραπάνω χιλιόμετρα; 
Ποιος νέος μπανιέρας, τα ενθυλάκωσε; 

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γιατί δεν πήραν χαμπάρι το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελούνταν τόσους μήνες, τόσα χρόνια; 

Το Επεισόδιο

Εκεί λοιπόν που η κατάσταση οδηγούνταν σε απάνεμα λιμάνια, κάνει την εμφάνισή του, το όπλο του αποπροσανατολισμού και της απαξίωσης στις δύσκολες καταστάσεις, που είναι ο τραμπουκισμός και συγκεκριμένα... ο τραμπουκισμός του υπόδικου αντιδημάρχου Καραπάνου, ο οποίος εντελώς τυχαία, τυγχάνει να είναι και αστυνομικός. 

Ορμάει μέσα στο γραφείο του δημάρχου, όπου γίνονταν η συζήτηση με τον πρόεδρο και επιδεικνύοντας τις γροθιές του, τις οποίες πληρώνουμε όλοι εμείς ως φορολογούμενοι, προσπάθησε να χτυπήσει στο πρόσωπο τον πρόεδρο του Αγ. Θωμά.
Εκεί όμως υπήρχε ο δικηγόρος του Λύρου, ο Αθανασίου, όπου μάλλον επειδή έχει πολύ καλές σχέσεις τελευταία με το επώνυμο Καραπάνος, προσπάθησε να μπει ανάμεσα στου δυο άνδρες. 
Τις ψυλοάρπαξε βέβαια, όπως ο Βέγγος στις ταινίες, αλλά το επεισόδιο, μετά από τους απαραίτητους υπότιτλους, ακατάλληλους για νοήμονες ανθρώπους και με αμφότερες απειλές για μηνύσεις, έληξε. 

Η Μήνυση 

Μετά το πέρας του επεισοδίου, αυτός που προχώρησε σε μηνύσεις, ήταν ο πρόεδρος του Αγ. Θωμά, μιας και είχε το απόλυτο δίκιο με το μέρος του.

Η εισαγγελία, μετά την μηνυτήρια αναφορά, διέταξε την σύλληψη ώστε να περάσει την αυτόφωρη διαδικασία, ο Καραπάνος. 

Αυτό ως γνωστό, δεν θα γίνονταν ποτέ από τους συναδέλφους αστυνομικούς του αντιδημάρχου, μιας και είναι γνωστό ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. 

Αμ έλα που ο πρόεδρος ήταν πεισματωμένος και για κακή τύχη του αντιδημάρχου την επόμενη μέρα, υπήρχε δημοτικό συμβούλιο, όπου θα ΄πρεπε να παραβρεθεί, μιας και είναι το τελευταίο δεκανίκι του δημάρχου, απέναντι στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων!!! 

Η Σύλληψη 

Πράγματι μετά από τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες του προέδρου, η αστυνομία κύκλωσε το ραδιομέγαρο και πρόσθεσε ακόμη μια ομάδα αστυνομικών από τη πίσω πόρτα, γιατί είναι θεσμός της σημερινής δημοτικής αρχής, να το σκάει από πίσω, όταν είναι εγκλωβισμένη. 

Η εισαγγελία τον πέρασε με την αυτόφωρη διαδικασία, ως όφειλε και ορίσθηκε η ημερομηνία εκδίκασης των αδικημάτων, όπου και αφέθηκε ελεύθερος, για να πάει στα πανηγύρια, για να απαθανατίζεται φωτογραφούμενος, διαλύοντας έτσι κάθε κουτσομπολιό, ότι μπήκε στη ψειρού για το ΣαββατοΚύριακο.


Η Αντεπίθεση των Τραμπούκων.

Στην αντεπίθεση πέρασαν και μάλιστα από την επόμενη ώρα το τσούρμο της δημοτικής αρχής με τη φυλλάδα του Μεσολογγίου, να ορύεται για τον υπερβάλλον ζήλο που έδειξαν οι αστυνομικοί, με τη σύλληψη του Καραπάνου.
Μα αφού ξέρουμε ότι κανένα ένταλμα σύλληψης για αυτόφωρο δεν εκτελείται, εσείς γιατί το εκτελέσατε κύριοι του αστυνομικού τμήματος του Μεσολογγίου... Τέτοια κουλά, έγραφε το μιντιακό όργανο του Λύρου που λέγεται και ΑΙΧΜΗ.

Ο δε Κραπάνος, θυμήθηκε την απαγόρευση κυκλοφορίας, που είχε επιβληθεί ώστε να μην πετά κάποιος τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ και την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών που υπάρχει σε κάθε σημείο δημοσίου ενδιαφέροντος . 

Αυτή ήταν η απάντηση στο ερώτημα, γιατί τα σκουπίδια του δήμου, πήγαιναν στο ΧΥΤΑ του δήμου Μεσολογγίου και όχι της Ναυπάκτου. 

Ποιος έπαιρνε και πόσα είναι τα χρήματα που περίσσευαν από την κομπίνα που στήθηκε με τον ΧΥΤΑ κύριε Καραπάνο; 

Γιατί δεν καταγγείλατε από τη πρώτη στιγμή και δεν φέρατε στο δημοτικό συμβούλιο τα τιμολόγια που επικαλείστε, ως απάντηση σε αυτόν που σας κάνει δημόσια κριτική; 
 ( F.B : Συντάκτης Nikos Karapanos 
έχε υπ'οψιν σου ότι κάποιος έκοβε τιμολόγια για τις γιορτές εξόδου16.000 €, 12.000€ μπορεί μια χρονιά να έφτασε πάνω από 20.000€),
αλλά τα θυμηθήκατε την τελευταία στιγμή που καθίσατε στο σκαμνί του κατηγορουμένου; 

Γιατί τα σπάσατε με τη Μελαχρή, η οποία παρέλαβε σχεδόν μηδενικό χρέος στην υπηρεσία της και σήμερα έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον προμηθευτές; 

Γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχει μόνο μια σκουπιδιάρα για όλο το δήμο και επιβιώνετε μόνο επειδή δεχθήκατε τη συνδρομή του δήμου Αγρινίου με ένα όχημα; 

Τι παίζεται με την προμήθεια των οχημάτων ΜΑΝ, και την αποκλειστική προμήθεια της κυρίας Τούμπα η οποία εκπροσωπεί τον όμιλο και έχει επισκεφθεί το Μεσολόγγι ινκόγκνιτο αρκετές φορές, για κατ΄ιδίαν συζητήσεις; 

Εάν ο πρώην δήμαρχος κύριοι της δημοτικής αρχής πάει πρόσω ολοταχώς για φυλακή, εσείς προετοιμαστείτε για ακόμη χειρότερες εξελίξεις.

Ανοίξτε το πουγκί σας και μετρήστε, ίσως να φτάσουν για τις μισές αποζημιώσεις που θα κληθείτε να καταβάλετε. 

Πολύ το σκουπίδι που μαζεύτηκε στο ραδιομέγαρο και απ' ότι φαίνεται έχει πολύ χρήμα για ενθυλάκωση. 

Υ.Γ

Μετά από ενημέρωση που δεχθήκαμε από αναγνώστες μας, τα τιμολόγια για τις γιορτές εξόδου που επικαλείται ο Καραπάνος, δεν έχουν σχέση με τον πρόεδρο του Αγ. Θωμά, αλλά με κάποιον που έκανε αρνητικό σχόλιο στη δημοσίευση του Καραπάνου στο F.B.

Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να αφήσουμε υπόνοια για τον πρόεδρο, ότι είναι του ίδιου φυράματος, άρα και ότι τον κρατάνε στο χέρι κάποιοι τραμπουκοαναθρεμένοι της δημοτικής αρχής. 




Η ΓΕΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου