Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

                                                                  Μεσολόγγι Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016
                              
                                      ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ
       
        Στις 12 Μαρτίου Σάββατο στο Πολιτικό Κέντρο Τρικουπειο έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου Επαμεινώνδα Δεληγιωργη.(1829-1879)
.Τιμήθηκε  από την Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Μεσολογγίου  υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσολογγίου.
        Που εξέδωσε προς τιμήν του το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Ενός τέκνου του Μεσολογγίου που στο διάβα της Ζωής του αφιέρωσε με αυτοθυσία για την  Δημοκρατία. Αλλά και για το Μεσολόγγι.
       
Κύριε Διευθυντά.

Επ αυτού θα ήθελα να φράσω σαν αυτόχθων Μεσολόγγι της την θλίψη μου διότι δεν επρόκειτο για  μια κάποια συνηθισμένη παρουσία ση ενός βιβλίου ενός γνωστού συγγραφέα. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ. Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός σεβόμενος τον χώρο των Μεσολογγίτικων Χρονικών για το τεράστιο ΕΡΓΟ του Ανδρός.
        Τις νομικές του γνώσεις, τους αγώνες με αυτοθυσία εναντία της τότε  Τύραννο-Οθωνικής- Βαυαροκρατίες,  τους άνισους αγώνες  με κίνδυνο της ζωής του για τον εκδημοκρατισμό της Χώρας,  ένα πραγματικό τέκνο του Μεσολογγίου, που ποτέ δεν επαψε την αγάπη του προς αυτό. Τελικά ένας Πολιτικός που τιμήθηκε 5 φορές  Πρωθυπουργός και που ποτέ δεν δεχτικέ καμία διάκριση και τελικά πέθανε φτωχός θαμμένος στη Πόλη που τόσο αγαπούσε..
Αυτόν τον Άνδρα  Μεσολογγίτη Πολιτικό οι Μεσολογγίτες με την πενιχρά τους  προσέλευση των ήταν  δεν ηταν  50 άτομα οι  παρόντες .
Απόν όμως ήταν και ο Δήμαρχος και αφού η έναρξη της παρουσία σης ήταν στις 7 περιμένοντας τον δήμαρχο άρχισε λιγο πριν τις 8. Οταν ο Πρόεδρος της αρχαιολογικής Εταίρες κ. Σπυρόπουλος  μας ανακοινώνει πως η καθυστέρηση ήταν περιμένοντας τον Δήμαρχο μόλις ειδοποίησε ότι δεν θα έρθει λόγο υψηλού πυρετού.
Διαβάζοντας την επομένη στη ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ΑΙΧΜΗΣ και βλέποντας αναρτισμένες φωτογραφίες ο δήμαρχος ήταν με τους καρναβαλιστές και Αι Σαμιώτες δίνοντας τους μάλιστα τις αναμνηστικές Πλακέτες φωτογραφίζοντας μαζί τους. Ο κ. Δήμαρχος επειδή έκανε την χορηγία νόμιζε ότι ξεπλήρωσε και το χρέος του και ότι δεν θεώρησε να τίμηση τον ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ διερωτώμαι τον γνώριζε τα συμπεράσματα των αναγνωστών σας.;
Παρόν όμως ήταν ο κ. Γεώργιος  Δημαράς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ . Οι παρουσιαστές του βιβλίου ήταν όσο ο χρονος τους επέτρεπε αρκετά αναλυτικοί για το έργο του Επαμεινώνδα Δεληγιωργη. τους αγώνες του για τις θυσίες του για την δημοκρατία για την εξαθλίωση των Πολιτών τότε από τον  Βαυαρό –Οθωνα και την κλίκα του  και γενικός για τον εκδημοκρατισμό της Χώρας.
Στο αναλυτικό Δημοκρατικό  έργο των παρουσιαστών ακούγοντας ο κ. Δημαράς θα ήθελα να τον ρωτήσω  Τι  του έλεγε η συνείδηση του , Τι έκανε ο Δεληγιωργης τότε και τι πράττει  ο κ Δημαράς  τώρα για τον Λαό και την Χώρα που κατά σύμπτωση να είναι οι ίδιοι κατακτητές τότε Βαυαροί  και τώρα απόγονοι τους Γερμανοί.  ;.Μερικά ερωτήματα

Ø   Έχετε αίσθηση το τι ψηφίζετε για τους Έλληνες και σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα 2/3 του Λαού μας.;
Ø   ,Πως προσπαθούν να βιώσουν πως ανταποκρίνονται στις βάναυσες υποχρεώσεις που εσείς υποστηρίζετε,  εξυπηρετώντας τα τοκογλυφικά συμφέροντα μιας τυχοδιωκτικής Ευρωπαϊκής συμμορίας;
Ø   Έχετε δει τις ουρές των συνάνθρωπων μας στα συσσίτια ;
Ø   Έχετε γνώση το αν οι συνταξιούχοι μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους και πως; Σας ενδιέφερε να μάθετε  για την  πορεία της υγείας και σε πια κατάσταση βρίσκονται τα Νοσοκομεία, ,ξέρετε που ο ασθενείς πρέπει εκτός από τα αλώσιμα να έχει και τα σεντόνια του  μαζί;
Ø    Και τα περισσότερα φάρμακα να τα αγοράζει με τα χρήματα που δεν έχει με τα 360 η 400 ευρω  που παίρνει τον μήνα έναντι των 20.000 χιλιάδων που εσείς με τις παροχές σας και επιτροπές απολαμβάνετε ; είναι η δεν είναι κ. Δημαρα ΟΝΕΙΔΟΣ για έναν αριστερό αγωνιστή στο ενεργητικό σας να βιώνετε εις βάρους των αδυνάτων;.
Ø   Δεν είναι ΟΝΕΙΔΟΣ κ. Βουλευτά να συντηρείτε τις ξενόφερτες προτάσεις λες και σεις ειστε άβουλος και χωρίς σκέψη και κρίση. Ακλουθώντας έναν ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ηγέτη που με τα ψέματα εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό;  επειδή σας καλοπληρώνει για να γίνεστε ολοι μαζί προδότες των ΙΔΑΝΙΚΩΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ;
Ø   Πως είναι δυνατόν να συναινέσετε στην άπατη του Δημοψηφίσματος  του Λαού μας το 62% του ΟΧΙ με τον ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ηγετίσκος σας να το μετατρέψετε σε ΝΑΙ, που οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες; Είχατε γνώση των συνεπειών τις διαβάσατε; Αν ΝΑΙ συνειδητά μας εξαπατήσατε αν Όχι  ειστε συνάδελφος του κ. Χρυσοχοιδη;. και αυτό είναι λυπηρό. 
Ο κατάλογος είναι μεγάλος και πολλά να σας καταμαρτυρήσω  σεβόμενος όμως το χώρο των Μεσολογγίτικων Χρονικών μιας εφημερίδας που 40 και πλέον χρόνια αγωνίζεται για την συλλογικότητα ,έτσι και εγώ τα όσα σας γράφω είναι καθαρά για το δράμα που βιώνει ο Λαός μας και πολύ περισσότερο η καταστροφική πορεία της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
.
Υ.Γ  Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύουν οι Πολίτες ,αφ ενός για να συντηρείτε με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος αφ ετέρου. Για να είναι απασχολημένοι οι Πολίτες και να μην τους μένει χρονος για επιβουλές,

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων η απορρόφηση ων περουσιών των Πολιτών έργων που εξαντλούν τη δημόσια οικονομία.

 Φαντάζομαι να σας είναι γνωστά από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Κύριε Διευθυντά
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων τύχω ναι η όχι της φιλοξενία σας

                                                     Μετά τιμής
                                                  Χρήστος ΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου