Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

 

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021

Στιγμές παλιού καλού κινηματογράφου, ζει το Αιτωλικό με περίγελο τον Λύρο και θύμα τη προτομή του Καραϊσκάκη.Ο παλιός ασπρόμαυρος κινηματογράφος, αναβιώνει αυτές τις μέρες στο Αιτωλικό, από τον περιφερόμενο θίασο του Κ.  Λύρου, στο έργο "Ένας ήρως με παντούφλες". 

Αναγγέλθηκε από το γραφείο Τύπου δηλ. από τον αντ' αυτού δήμαρχο Στέλλιο, ότι την Πέμπτη και ώρα 8:30 μμ, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καραϊσκάκη, όπου θα παραβρίσκονταν εξέχοντα  πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και... ναι ναι, όπως το φαντάζεστε, θα παραβρίσκονταν και ο ίδιος ο δήμαρχος, εκπροσωπώντας τον... ότι προαιρείστε , περιφερόμενο θίασο του δημοτικού του συνδυασμού.
...

Εκεί που ήταν όλα έτοιμα, (εμείς βέβαια δεν είδαμε ούτε ίχνος προτομής, ούτε έστω τη βάση που θα στήνονταν), τι ανακάλυψε ο σαίνης δήμαρχος; 

Έμα τι άλλο; 
Το απλούστερο, είχε ξεχάσει να δημοπρατήσει το έργο και δεν το δημοπράτησε, διότι ούτε καν είχε παρθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου για το έργο. 

Είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Η παρεούλα του ραδιομεγάρου, μπορεί να έκανε τους υπολογισμούς της, πόσο θα κοστίσει, πόσο θα κοστολογηθεί και πόσο θα πάρε ο καθένας, αλλά ξέχασε να το περάσει από τη βάσανο της τυπικής διαδικασίας, έγκρισης και χρηματοδότησης του έργου. 

Μιλάμε για πανικό, μιλάμε για ένα μάτσο άσχετους κλακαδόρους και οσφυοκάμπτες , που μάλλον έχουν αντιληφθεί ότι ο χρόνος τους τέλειωσε και κοιτάζουν να αρπάξουν από ότι κατεβάσει η κούτρα τους. 

Τουλάχιστον, κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής, αφήστε τα ιερά και τα όσια, είναι η μόνη παράκληση από όλους τους δημότες, η συμπεριφορά σας θα προκαλέσει οργή και τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Η μόνη σας ελπίδα θα είναι, να ανέβει η τιμή στο γιαούρτι και η παραγινωμένες ντομάτες να χρησιμοποιούνται μόνο για γεμιστά. 

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

1 σχόλιο:

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

 

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021

Κ. Λύρος : κ. Αβραμόπουλε ... είμαι και εγώ εδώ !!!
Γάμος στο Αιτωλικό και όχι στη Κανά της Γαλιλαίας, εγένετο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με υψηλό καλεσμένο και κουμπάρο, τον γνωστό Αβραμόπουλο, της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας . 

Όλοι είχαν καλεστεί για να τιμήσουν τη νύφη και τον γαμπρό, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά, το τιμώμενο πρόσωπο.

Εκείνος που δεν καλέστηκε ήταν ο δήμαρχος Μεσολογγίου με τους εναπομείναντες κλακαδόρους του.
Μάταια περίμενε, έστω και την τελευταία στιγμή, να χτυπήσει το τηλέφωνο ή να εμφανιστεί ο ταχυδρόμος με τη πρόσκληση. 

Οι συνεργάτες του, όταν κατάλαβαν ότι οδηγούνται σε νέο Βατερλό, άρχισαν να του προτείνουν λύσεις.
Ο Λύρος όμως, αφού πρώτα έκανε τους λογαριασμούς του, αποφάνθηκε ότι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και την επόμενη μέρα θα πήγαινε να καταθέσει την επίσημη ενόχληση του δημάρχου, δηλ. του εαυτού του και όσον αφορά τον Αβραμόπουλο, εεε δεν έγινε και κάτι τραγικό, θα τον έβαζε στο ίδιο σακί με τον Περιφερειάρχη, τους βουλευτές και τον ντόπιο  Υπουργό της Ν.Δ 
...

Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε, θα γλίτωνε και το μπιλιετάκι με το 20εύρο, που θα έδινε στους νεόνυμφους.

Οι συνεργάτες του, με Ιώβεια υπομονή, του εξήγησαν ότι αυτό θα ήταν καταστροφή, μιας και δεν γίνεται να έρθει ένα τέτοιο πρόσωπο σε μια κοινωνική εκδήλωση, στη περιοχή μας,  όπως ο Αβραμόπουλος και ο δήμαρχος του Μεσολογγίου, να είναι στους απόξω.

Θα ήταν σαν να κοινοποιούταν προς κάθε κατεύθυνση ότι, ο σημερινός δήμαρχος έχει χάσει τη πολιτική και την κομματική στήριξη της Ν.Δ, άρα και των ψηφοφόρων της.

Κάπου εκεί, ξύπνησε ο σαίνης και έβαλε θεούς και δαίμονες να πιέσουν τους νεόνυμφους να τον καλέσουν.
 Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια έπαιξε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο απ' ότι μαθαίνουμε μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα, μπροστά στη νύφη και τον γαμπρό, ώστε να εκμαιεύσει την πολυπόθητη πρόσκληση. 

Οι μαρτυρίες που έχουμε,  λένε ότι,  ή ήταν ή δεν ήταν παρόν, κανείς δεν του έδινε σημασία, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε κοινωνική εκδήλωση και σε οποιοδήποτε χωριό.

Όταν αυτοσυστήθηκε στον Αβραμόπουλο ... είμαι ο Λύρος και είμαι δήμαρχος στο ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου, ο Αβραμόπουλος έξυσε για λίγο το κεφάλι του και μετά του λέει... αα ναι κάτι έχω ακουστά, βγάζετε και καλές ελιές εδώ, κράτα μου ένα βάζο από τις χοντρές, αν μπορείς.

Μα εγώ ασχολούμαι με τα ενεργειακά  πρόεδρε, του απαντά ο Λύρος.

Ε τότε, γέμισέ μου τη μπαταρία του αυτοκινήτου μου , αν θέλεις και μπορείς...  δήμαρχος είπαμε εεε;;; 

Ναι πρόεδρε και εδώ είναι το πρόβλημα που θέλω να συζητήσω και να ζητήσω την παρέμβασή σας. 
Θέλω να κάνω φωτοβολταϊκό πάρκο στη Κατοχή και η καταραμένη αντιπολίτευση δεν με αφήνει πρόεδρε, του λέει. 
Τόση ενέργεια, από φυσικές πηγές και μάλιστα από ανακυκλώσιμα υλικά και δεν με αφήνουν οι αγύρτες, αλλά εγώ ξέρω ποιος τους βάζει να μου πάνε κόντρα, θα τους αφανίσω πρόεδρε, έχω λεφτά εγώ, μη με βλέπεις έτσι, έχω και του Γύφτους μαζί μου. 

Δήμαρχε σταμάτα, του φώναζαν οι εναπομείναντες κλακαδόροι, κοίτα μπροστά σου επιτέλους... 

Όταν όμως σήκωσε το βλέμμα του ο σαίνης δήμαρχος, ανακάλυψε ότι ο πρόεδρος, χόρευε εδώ και κάμποση ώρα, με τη νύφη, αφήνοντας τον ασυνάρτητο  μονόλογο του δημάρχου, να χαθεί στο άσμα ¨σήμερα γάμος γίνεται " 

Λύρο παραιτήσου τώρα, κράτα λίγο σεβασμό για τους οικείους σου, δεν το βλέπεις ότι ήδη είσαι παρελθόν; 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

 

αρασκευή, 13 Αυγούστου 2021

Τέλος Χρόνου για το κύκλωμα που λυμαίνεται το δήμο Μεσολογγίου ...Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν  στη περιοχή μας, μια περιοχή που έχει αναγάγει  τη ραστώνη, ως τρόπο ζωής, αλλά  και έκφρασης  αποτροπιασμού, για όλα αυτά που συμβαίνουν, για όλα αυτά που βλέπει και βιώνει.

Το παράδοξο όμως είναι ότι αυτή η περιοχή, αυτή η κοινωνία ανθρώπων,  αρνείται πεισματικά να βγει στο φως της ημέρας, γιατί έχει συνηθίσει το σκοτάδι, έχει βολευτεί στην ακινησία και στο ένδοξο παρελθόν. 

Οι εξελίξεις όμως των τελευταίων μηνών, έρχονται να ταράξουν τα ήσυχα νερά της λιμνοθάλασσας, απειλώντας να βγάλουν στη επιφάνεια, όλη τη δυσοσμία, όλο το μηχανισμό καταστολής του ψυχισμού αυτής της κοινωνίας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα, το που πήγαινε ο παραγόμενος πλούτος της περιοχής μας και να δώσει απαντήσεις, γιατί οι φελλοί έχουν περισσότερες πιθανότητες εκλογής, στα δημοτικά δρόμενα. 

Προειδοποιούμε ότι μετά τις Αυγουστιάτικες γιορτές, οι εξελίξεις δεν θα  είναι απλά ραγδαίες, αλλά και απρόβλεπτες.

Σήμερα, απλά  μαθαίνουμε για τα πρόσωπα που βρίσκονται υπόλογα στη δικαιοσύνη, η κλίκα όμως που απομυζά την περιοχή μας δεν είναι μόνο αυτοί... είναι άνθρωποι που αναρριχήθηκαν με τη βοήθεια έξωθεν μηχανισμών και εδραιώθηκαν ως εισπράκτορες του κόπου και του ιδρώτα αυτής της κοινωνίας. 

Για να γυρίσουμε όμως στα καλόπαιδα του Λύρου, Αθανασίου-Παπουτσάκη, σήμερα αυτοί οι κύριοι είχαν καλεστεί σε ανάκριση ενώπιον Εφέτη Ανακριτή και υπογραμμίζουμε τη λέξη Εφέτη, (γιατί ακόμη περιμένουμε από τους δυο πλαστογράφους δικηγόρους να δημοσιεύσουν τη βεβαίωση από το Εφετείο, ότι δεν διώκονται), σε κύρια ανάκριση για τα κακουργήματα που τους έχουν απαγγελθεί.
...

Οι κύριοι αυτοί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τετάρτη, μάλλον γιατί προβλέπουν άσχημες εξελίξεις. 

Το κλου της υπόθεσης όμως, δεν ήταν αυτό. 
Οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι, είχαν μαζί τους ως δικηγόρο υπεράσπισης, γνωστό πολιτευτή και πρώην βολευτή της Ν.Δ ο οποίος  εμπλέκεται  στο παρατραπεζικό σύστημα. 

Όσο για τον πρώην επόπτη αλιείας, δημητρίου, του επιδόθηκε νέο ένταλμα βίαιης εμφάνισης του, ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, ώστε να απολογηθεί για νέα, κακουργηματικής μορφής, συκοφαντικής δυσφήμισης κατά δικαστών. 

Το κολπάκι ώστε να εμφανίσει τον εαυτό του, ως πολιτικά διωκόμενο, έπεσε στο κενό και τώρα δρέπει τους καρπούς της πλεονεξίας του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δημητρίου, έχει ως δικηγόρο του (έναν από αυτούς)  τον δικηγόρο της Χρυσής Αυγής, όπου εάν θυμόμαστε καλά, το ίδιο κολπάκι είχε δοκιμάσει και με τους βουλευτές της Χ.Α, αλλά μάλλον το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. 

Οπότε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα συμπορεύονταν η αγιότητά σας με τους κακούς της Χ.Α, μάλλον για όλους μας παραμένει μυστήριο.

Εκτός και αν στο παραμάγαζο του δημητρίου, όλοι οι καλοί χωράνε και κατά τα φαινόμενα,  μάλλον έτσι είναι.

Το γλέντι όμως, τώρα αρχίζει, μιας και μετά την περιθωριοποίηση των εξαρτημάτων της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος, θα ακολουθήσουν αναγκαστικά αποκαλύψεις για όλο το κύκλωμα δημητρίου, που αρχίζει από τους δήθεν αλιευτικούς  συνεταιρισμούς της Λιμνοθάλασσας και φτάνει μέχρι το Υπουργείο Γεωργίας και Ανάπτυξης.

Όσο για τους δυο πλαστογράφους δικηγόρους, θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι υποθέσεις και τα έγγραφα που έχουν προσκομίσει, τουλάχιστον σε βαρύνουσες υποθέσεις.
Επίσης θα ξεσκεπαστεί όλος η μηχανισμός που στήριζε τις ανομίες  των δυο λαμογιών, ο οποίος αρχίζει από τον σύλλογο των δικηγόρων και καταλήγει στο Ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου. 

Παρότι είχαμε προειδοποιήσει τον σαίνη δήμαρχο Λύρο, ώστε να παραιτηθεί από τώρα αξιοπρεπώς, αυτός συνεχίζει να τιτιβίζει το "μια ωραία πεταλούδα", ελπίζοντας σε νέο λοκ ντάουν, ώστε να μπορέσει να φτάσει στο τέλος της θητείας του. 

Αυτά τα ολίγα... κάνουμε διάλειμμα για να γιορτάσουμε τη μέγιστη γιορτή του Αυγούστου και ... από Δευτέρα τα νεότερα. 

Μ.Ε.Π