Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011


Βουλευτές  ΠΑΣΟΚ κατά  Μεσολογγίου και Τύπου



Βασίλης Μπρούμας

ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ



Ανήθικα, με τσετσίπωτη ατιμία, με νόμους κραυγαλέα άδικους, δόλιους, εκτρωματικούς, διέπραξαν αθλιότητες τα δύο προηγούμενα χρόνια σε βάρος του Μεσολογγίου. Ενήργησαν ως στυγνοί εκτελεστές της πόλης. Ο κυνισμός και η ασυδοσία των μασκαράδων αυτών αναδύονται τις ημέρες αυτές στην πιο θρασεία εκδοχή τους. Η πρόκληση, το θράσος και ο εμπαιγμός εκ μέρους τους  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής των Μεσολογγιτών. Έχουν προβεί επανειλημμένα σε παραβιάσεις κάθε αρχής και έννοιας Δικαίου. Έχουν ρημάξει το Μεσολόγγι, τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα ολόκληρη. Οι ευθύνες των ίδιων και της κυβέρνησής τους παίρνουν εγκληματικές διαστάσεις στη δολοφονία και ταυτόχρονα ληστεία του Μεσολογγίου και όχι μόνο. Και τολμούν να εμφανίζονται με αλαζονεία, λόγω και της έλλειψης ισχυρής τοπικής πολιτικής αντίστασης για την αντιμετώπισή τους. Αυτοί που τίποτα δεν θυμούνται πλέον από πολιτική, προσωπική και εθνική αξιοπρέπεια Που  δεν έχουν σκοπό να αφήσουν λίθο επί λίθου μέχρι να εκδιωχθούν από την εξουσία. Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνοι για το λαό, τη χώρα και το Μεσολόγγι, καθώς έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια πριν ξανακυβερνήσουν και η εμπέδωση του γεγονότος αυτού οξύνει στο έπακρο τη ληστρικότητα της πολιτικής τους. Κατακρήμνισαν  στα Τάρταρα της δυστυχίας και της μιζέριας τον ελληνικό λαό. Αλλεπάλληλες οι συμφορές που σωρεύουν πάνω μας  και, επιπλέον, δεν δείχνουν κανένα σεβασμό, καμία έγνοια και φροντίδα για την προστασία των ιερών και οσίων του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, Και τώρα ποντάρουν στην αμνησία!

Δεν εκπροσωπούν πλέον από χρόνια στην πραγματικότητα κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντα του Μεσολογγίου, ενώ δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν, λόγω του πολιτικού εκφυλισμού και της διαφθοράς τους,  ούτε το πόσο ηθικά μη υπερασπίσιμη είναι η θέση τους καθώς  συνεχίζουν να πλήττουν το Μεσολόγγι και τους δημότες του. Δεν έχουν, όμως, πληρώσει κανένα αντίτιμο για αυτό.

Τώρα θέλουν να καταπνίξουν κι αυτήν ακόμη την κριτική του Τύπου!

Γνωρίζουν πως αποτελούν μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος. Πως συλλογικά αυτοεξευτελιζόμενοι, αξίζουν μόνο το χλευασμό και την περιφρόνηση στο πολιτικό τους ανάστημα και το κύρος τους ως βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Γνωστό το ποιόν τους.  Έχουν ψηφίσει άλλωστε τόσους ανατριχιαστικούς νόμους, που είναι πια πολύ αργά για να αποκτήσουν τύψεις. Το προσωπικό πολιτικό συμφέρον τους προτάσσουν του κοινωνικού, πολιτικού, κομματικού, ούτε λόγος βέβαια για πρόταξη του εθνικού συμφέροντος. Έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στο «πάνθεον» των πιο μισητών προσώπων από τον κόσμο της εργασίας, της νεολαίας, των απόμαχων της δουλειάς, και  σύσσωμου του Μεσολογγίου. Η επαίσχυντη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει συχνά εμπράκτως πόσο αδίστακτοι είναι. Βάζουν την ουρά στα σκέλια και υπερψηφίζουν τα πάντα με χέρια και με πόδια, μετά τους θεατρινισμούς τους, για να σώσουν προσωρινά το πολιτικό τομάρι τους.

Τους θυμίζουμε ότι έχουν ψηφίσει το καθεστώς Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμο, Πολυνομοσχέδιο, Δανειακή Σύμβαση («κούρεμα») και βέβαια τα αίσχη για το Εφετείο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής  Ελλάδας, τον «Καλλικράτη».  Και δεν υπερασπίζονται ούτε καν  το Σύνταγμα που ποδοπατήθηκε ωμά από την κυβέρνηση Παπανδρέου με την υπογραφή διεθνών συμβάσεων, που στραγγαλίζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.



Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και πράξεις κυριολεκτικά πολιτικής αλητείας ορισμένων κατάπτυστων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συντείνουν τα μέγιστα στην περαιτέρω καταβαράθρωση του ανύπαρκτου πλέον κύρους τους. Οι πολιτικά πανάθλιοι αυτοί βουλευτές κάνουν δηλώσεις σε κανάλια, εφημερίδες και μπλογκς, ότι δήθεν έχουν υπάρξει θύματα επίθεσης ή συκοφάντησης από τον Τύπο, χλευαζόμενοι πλέον από όλους τους Έλληνες και τους Μεσολογγίτες. Τα χλευάσματα.

Η γνήσια γκεμπελική αυτή νοοτροπία προκαλεί όχι μόνο οργή, αλλά και ανησυχία για το μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά τους να γαντζωθούν στην εξουσία και να συνεχίσουν να τη λυμαίνονται όσο μπορέσουν περισσότερο, αφού, κατά τα φαινόμενα, θα κάνουν πολλά χρόνια να την ξαναδούν μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Κι ενώ είναι παντελώς αναίσθητοι στις διαμαρτυρίες που εκφράζονται με πολιτισμένο τρόπο εδώ και χρόνια για την άδικη, παράνομη, εξευτελιστική, περιφρονητική, ταπεινωτική, ανήθικη και ταυτόχρονα εξοργιστική και απαράδεκτη  στάση και συμπεριφορά τους απέναντι στο Μεσολόγγι, ποδοπατώντας ανερυθρίαστα αξίες, αρχές και δικαιώματα της πόλης μας,  τολμούν να απειλούν και τον Τύπο, με απίστευτο και απύθμενο θράσος, ως δήθεν θιγόμενοι, οι …ευαίσθητοι! Αναρωτιέται κανείς, με ποιο ηθικό ανάστημα, από τη στιγμή που έχουν διαπράξει όλα τα αίσχη σε βάρος του Μεσολογγίου; Θα έπρεπε να ντρέπονται. Η ντροπή, όμως, είναι άγνωστη έννοια γι’ αυτούς. Εδώ δεν ντράπηκαν για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή την κατάλυση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων,  κατακτημένων με αγώνες και αίμα ενός αιώνα.

Παράλληλα με τη μνημονιακή χούντα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) φιμώνουν ολοσχερώς τις φωνές αντίστασης στην πολιτική του Μνημονίου  στα μέσα ενημέρωσης, στραγγαλίζοντας οικονομικά κάθε κανάλι, εφημερίδα ή ραδιόφωνο που προσπαθεί για τους δικούς του λόγους να αρθρώσει διαφορετικό λόγο.

Σε ότι αφορά το Μεσολόγγι, πάντως, αναφορικά με ανάλογα γεγονότα επίθεσης στον τοπικό Τύπο από επίλεκτα μέλη του κοινοβουλίου, κοσμήματα και αδάμαντες πολιτικής ηθικής,  δυστυχώς, δεν βρίσκεται ούτε ένας Μεσολογγίτης πολιτικός των «μεγάλων» δημοτικών παρατάξεων να κατακεραυνώσει την επαίσχυντη συμπεριφορά τους και να καταγγείλει τους επίδοξους δικτατορίσκους. Γι’ αυτό παίρνουν αέρα οι θρασύδειλοι αυτοί, αλλά τι να πει κανείς; «Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία» έλεγε ο ποιητής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τέτοιες προκλήσεις κατά του Τύπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας.