Σάββατο 10 Απριλίου 2021

 

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Με ΦΕΚ η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στη μοναξιά του Λύρου






Μπορούμε να γράψουμε χίλια δυο για το δήμαρχο που δεν θα είναι και τόσο κολακευτικά για τον ίδιο και την πορεία του στο ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου (δημαρχείο δε το λες).
Αυτό όμως που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να του αφαιρέσουμε είναι ότι είναι ένας καλλιτέχνης, ένας μοναχικός τροβαδούρος, ένας νεότερος βιολιτζής στη στέγη του ραδιοσταθμού, όπου εκεί ανακαλύπτει ότι, η ζωή τον προσπέρασε, αλλά ο ίδιος έρμαιο των εμμονών του και του εγωκεντρισμού του,   μυαλό δεν έβαλε.
...

 Η μοναξιά αυτού του καλλιτέχνη  προήλθε από τις επιλογές του και την εμμονική του πεποίθηση ότι είναι αυτός ο απόλυτος άρχων, σε μια μελωδία όπου  η φωνή του ακούγεται ως κλάξον. 

Το έργο που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή είναι στα όρια της γελοιότητας και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και ποιο τραγικό. 

Γυμνός ο δήμαρχος από θεσμικούς συνεργάτες, δηλαδή από την κινητήριο δύναμη της εξουσίας του, πλαισιωμένος από ρεμάλια της εξωθεσμικής αγοράς του περιθωρίου της κοινωνικής ζωής, κηρύσσει το πόλεμο σε όποιον δεν προσκυνήσει το μεγαλείο του, περιμένοντας άραγε τι;;; 

Από σήμερα ο δήμαρχος είναι ακόμη ποιο μόνος, γιατί έμαθε από το ίντερνετ ότι η κυβέρνηση εξέδωσε ΦΕΚ όπου μετατάσσει τους μηχανικούς της υπηρεσίας του δήμου σε άλλες υπηρεσίες και άλλες πόλεις. 

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτείτε η σύμφωνη γνώμη του ίδιου του δημάρχου. 
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο μοναχικός μας βιολιτζής της στέγης, έμεινε ακόμη ποιο μόνος, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ακόμη και η στέγη που πατά είναι απούσα.

Για την ακρίβεια ο νόμος περί κινητικότητας 4440/2016 
προβλέπει Μετάταξη υπαλλήλου Α' βαθμού από την Τεχνική Υπηρεσία, μόνο με σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.

Η έκδοση όμως του ΦΕΚ 820/γ/07/04/2021 όπου αναφέρει περιληπτικά τις μετατάξεις των δυο μηχανικών του δήμου Μεσολογγίου, δηλώνει απερίφραστα ότι η κεντρική εξουσία όχι μόνο έχει βάλει στη γωνία το δήμαρχο Μεσολογγίου, αλλά τον έχει εξαϋλώσει ακόμη και ως θεσμό.

Το τι σημαίνει η μετάταξη των δυο μηχανικών του δήμου, το ξέρουν όσοι έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά και όλοι εμείς που άδικα θα περιμένουμε οποιοδήποτε έργο από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Η Τεχνική Υπηρεσία από σήμερα καθίσταται ανήμπορη να ολοκληρώσει φάκελο έργων και ανίκανη να εποπτεύσει το οτιδήποτε.

Είναι η αρχή του τέλους που ήρθε πρόωρα, για μια δημοτική αρχή που ψηφίστηκε με κριτήριο την απομάκρυνση της προηγούμενης.

Αυτή είναι η κατάληξη των διλλημάτων που μπαίνουν εμβόλιμα στις εκλογές και αυτό είναι το κόστος που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς οι δημότες.

Οι πληροφορίες μας μιλούν, για ακόμη περισσότερες αποχωρήσεις από το στρατόπεδο του Λύρου και για μια αντιπολίτευση που μάλλον δείχνει σημάδια ωρίμανσης, μιας και αποχώρησε το αρχιλαμόγιο καραπάνος από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 






Δεν ξέρουμε κ. Αθανασίου εάν ισχύει το γνωμικό που αναρτήσατε στο φατσοβιβλίο, αλλά κάποιος άσχετος με τους νόμους, τη δημοκρατία και τη τοπική αυτοδιοίκηση, οδήγησε το δήμαρχο σε αυτή την κατάντια και εσείς είχατε όχι μόνο την ηθική υποχρέωση αλλά και το καθήκον που πηγάζει από το μισθό σας να προστατέψετε και να ενεργοποιήσετε όλους εκείνους τους μηχανισμούς ώστε να μη φτάσει εδώ η κατάσταση. 

Καλή αντάμωση 

Ο ΔΡΑΚΟΣ

 

ετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Η χορηγία, επιτάσσει το ξερίζωμα των δέντρων ; Υπάρχει δημοτική αρχή ;;;






Ακόμη μια νέα επιτυχία πρόσθεσε στη θημωνιά  των επιτυχιών της η δημοτική αρχή του Λύρου.
Κατάφερε να κόψει στη ρίζα τους ευκαλύπτους στο Νιχώρι , αποδεικνύοντας σε κάθε δύσπιστο ότι, σε αυτό το δήμο τα πριόνια δουλεύουν καλά και φέρνουν ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

Διαβάστε τι έγραψε κάποια δημότης του Νεοχωρίου...
Έκοψαν και τα δέντρα του γηπέδου δίπλα στην κοίτη του ποταμού που χρησίμευαν σαν ανάχωμα και λειτουργούσαν σαν <<πρά-σινο φίλτρο>>. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν να τελειώσουν το άθλιο έργο τους γιατί τους σταμάτησαν κάποιοι ευαισθητοποιημένοι δημότες.
Αυτό που έχω να πω είναι : Παραιτηθείτε Κύριοι της Δημοτικής αρχής, είστε ανάξιοι, είστε ότι χειρότερο έχει περάσει από αυτό τον τόπο. Σας παρακαλούμε τόσο καιρό να αξιοποιήσετε τα χρήματα που έχουν δοθεί για την βελτίωση του γηπέδου κι εσείς θεωρήσατε σωστό να το καταστρέψετε!
...

Αυτά είναι τα λόγια που βρήκαμε στο φατσοβιβλίο, ως σχόλιο ή ως κραυγή αγωνίας και αντίδρασης στο αλλοπρόσαλλο έργο της δημοτικής αρχής, η οποία όχι μόνο έχει χάσει τη μπάλα, αλλά έχει γίνει έρμαιο της ηλιθιότητας του κάθε τυχάρπαστου αεριτζή που έχει προσεταιριστεί το δήμαρχο και τη διοίκηση.

Στην ερώτησή μας γιατί αυτή η κατακρεούργηση των δέντρων στο Αιτωλικό και τώρα στο Νιχώρι, οι υπεύθυνοι μας απάντησαν ότι τα δέντρα θέλουν κλάδεμα και μάλιστα τα συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα σε μικρό χρονικό διάστημα να ξαναπετάξουν φύλλα.

Πέρα από αυτό, ο δήμος δεν χρεώνεται ούτε σέντς, διότι δίνει στον εργολάβο τα ξύλα ως πληρωμή.

Και με μια τέτοια λογική τι ήθελες να γίνει δήμαρχε; Ο εργολάβος να κόβει μόνο τα λαίμαργα;
Υπάρχει σχετική απόφαση που να δίνει το ελεύθερο στον εργολάβο να κόβει όσο θέλει;

Αλλά γιατί μιλάμε για το μεροκάματο το εργολάβου που είναι έτσι και αλλιώς σεβαστό, εσύ δήμαρχε θέλεις να ιδρύσεις ενεργειακή κοινότητα κάποιων μυρίων, στα μερικά χιλιάρικα για σωστό κλάδεμα κιότεψες;

Εσείς αγαπητή μας Μέμη, που είσασταν όταν έμπαινε μαχαίρι σε δέντρα που σε φιλοξένησαν από τότε που γεννήθηκες και προϋπήρχαν κάποιες εκατοντάδες χρόνια πριν εσύ αποφασίσεις να εκπροσωπήσεις τους συνδημότες σου;

Τι αρπακολίκι είναι αυτό; Πόσο ακόμη να αντέξει ο κόσμος από τις παρεμβάσεις του κάθε Στέλλιου για έργα που θα του φέρουν χορηγία;






Αλήθεια τα μοιράζεστε τουλάχιστον όλοι εκεί μέσα ή έχουμε κάποιους που γι' αυτούς δεν περισσεύουν;

Αγαπητή Μελαχρή μας, ξέρεις κάτι για το έγκλημα ή ο μπεζαχτάς να πέφτει και έχει ο Θεός;






Θα πρέπει όμως να πούμε ότι αρχικός υπαίτιος δεν είναι η δημοτική αρχή, αλλά το δασαρχείο, το οποίο έπρεπε να είχε συντάξει έκθεση με συγκεκριμένες οδηγίες για το ύψος του κλαδέματος, τον αριθμό των δέντρων και κυρίως για την τύχη των κομμένων ξύλων, μιας και ο δήμος έχει αρμοδιότητα μόνο στο κλάδεμα, την εποπτεία και την ευθύνη την έχει το τοπικό δασαρχείο, ακόμη και αν τα δέντρα είναι εντός της οικιστικής ζώνης.

Τα δε ξύλα είναι ιδιοκτησία των δημοτών και μοιράζονται κάθε χρόνο με ευθύνη επίσης του δασαρχείου, σε άπορες οικογένειες ή βγαίνουν στη δημοπρασία, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα αναδάσωσης.

Είδε έστω κάποιος, κάποιον υπάλληλο του δασαρχείου να εποπτεύει τις εργασίες;
Μάλλον όχι και μάλλον γιατί η χορηγία ήταν μικρή.





Ο κλοιός σφίγγει καθημερινά γύρω από το δήμαρχο, με σκάνδαλα που προκαλούν οι ενέργειες της κλίκας που διοικεί τον ιερό δήμο και δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες παραιτήσεις αιρετών, αλλά και διώξεις κατά του ίδιου του δημάρχου.

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

 

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Τι είχες Στέλλιο μ' , τι είχα πάντα. Βάλτωσε η Ντριμ Κλίκα του ραδιομεγάρου, στη πρασινάδα της Νίδοβας.





Άλλη μια δημοτική αρχή, έχει βαλτώσει στον βόθρο της Νίδοβας, εξαιτίας της μη λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού.

Με τη πρώτη αύξηση της  θερμοκρασίας, τα πρώτα φρέσκα φύκια, έκαναν την εμφάνισή τους στη γνωστή τοποθεσία της λιμνοθάλασσας.

Η δημοτική αρχή, γνωστή από την εκκριτική και σπινθηροβόλα τακτική της σε θέματα έργων και δημοσίων επενδύσεων, άδραξε της ευκαιρίας για να συνεχίσει το οικολογικό της έργο.
...





Όταν ο αέρας ανάγκασε τα φρέσκα φύκια να επακουμβήσουν τα ανατολικά Γεφύρια, ο αντ΄αυτού δήμαρχος Στέλλιος, έδωσε διαταγή να κατασκευαστεί το ανακυκλούμενο γήπεδο του Αιτωλικού. 

Ο θεσμικός δήμαρχος Λύρος, μετά από την επιθεώρηση που έκανε κυρίως στον χλοοτάπητα, απέδωσε τα εύσημα στον ραδιούργο και
 ακάματο Στέλλιο, για την αστραποσύνη του, την αποτελεσματικότητά του και την εφευρετικότητά του  στις προτάσεις που υλοποιεί πριν καν   εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο.

Με αυτό το τρόπο και για ακόμη μια φορά, δήμαρχος και κλίκα δικαιώνονται, μιας και οι διαγραφές των πρώην δημοτικών συμβούλων, τώρα δείχνουν να αποδεικνύουν την αξία και το στόχο τους.





Ελεύθερος ποια ο δήμαρχος, μπορεί να απολαύσει λίγες ώρες ανεμελιάς στο οικολογικό γήπεδο του Αιτωλικού και η κλίκα να του κάνει πάσες, με  τη μπάλα που έχει χαθεί, αλλά ο ίδιος δεν το έχει συνειδητοποιήσει.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ανησυχητικές για την πορεία προς το καλοκαίρι, μιας και τα κουνούπια άρχισαν να ζώνουν το Αιτωλικό, τα φύκια ετοιμάζουν ένα νεκροταφείο στην ανατολική πλευρά με άρωμα τσιρλιπιπί και με μια εμπορική κίνηση στο μηδέν. 

Όσο για τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού, μη ρωτάτε, έχει λύσει όλα τα προβλήματα της πόλης και αυτή τη στιγμή φυτεύει μποστάνια.

Η δε πρόεδρος, αυτοθαυμάζεται μπροστά στο καθρέπτη,  συστήνοντας τον εαυτό της ως δήμαρχος Αιτωλικού. 

Χάθηκε η μπάλα δήμαρχε και η βρομιά άρχιζε να ζώνει τα πάντα.

Όλο και ποιο συχνά ακούγετε από τους στενούς σου συνεργάτες η λέξη "Χορηγία" 

Μήπως ξέρεις τίποτα γι' αυτό; 

Όχι τίποτε άλλο, αλλά όλα αυτά γίνονται όπως λένε οι ίδιοι, οι συνεργάτες σου, με εντολή δημάρχου. 

Ρε Στέλλιο τι λες εσύ, υπάρχει τέτοιο πράγμα ; 

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ