Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018


                                             
 ΣΥΝΕΧΕΙΑ      ΕΝΟΣ     ΓΑΙΔΑΡΟΥ

Όσο για τον άλλο Πασόκο διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Σπυρόπουλο, έκανε ότι δεν καταλάβαινε όταν επίμονα του ζητούσα να γίνει έλεγχος στα ένσημα των εργαζομένων, γιατί υποψιαζόμουνα ότι μπορεί να μην είχαν υπογραφεί από τον αρμόδιο πρόεδρο, οι μισθολογικές καταστάσεις όπως ο νόμος ορίζει, αφού ο Σταθμός ήταν κλειστός. Έκλεινε τα αυτιά του επίσης και στις επίμονες εκκλήσεις μου, να νοικιάσει το Ι.Κ.Α. τα γραφεία του Ρ.Σ.Μ.(αφού το μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιώτη είχε λήξει) και να κρατάει το Ι.Κ.Α. τα ενοίκια μέχρι εξοφλήσεως του χρέους, βοηθώντας έτσι το Κοινωφελές Σωματείο ως «σοσιαλιστής» και το άκουσμα της Ιερής Πόλης σ΄ ολόκληρο τον κόσμο διαδι­κτυακά, γιατί το σήμα μας δεν ήταν Ράδιο Γάμα, αλλά Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Με προβλημά­τιζε η στάση του, αξιότιμε κ. Κατσιφάρα, Μπαλαμπάνη, Λύτρα, Κα­τσούλη, Ανα­γνωστόπουλε, Πουλή, Κυρία Σταρακά που καθίσατε πρώ­το τραπέζι πί­στα στη κοπή της πίτας του Ρ.Σ. Μεσολογγίου. Προβληματιζόμουνα γιατί δεν υπήρχε βοήθεια, να ήταν μήπως μιλημένος ο κ. διοικητής από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και τότε σκέφθηκα ότι: Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αν δεν κάνω λάθος, λειτουργούσε Σταθμός στα μεσαία που μετεξελίχθηκε στο Super FM με κάτοχο-μέλος του ΠΑΣΟΚ. Τα θυμάσαι αυτά κ. Ατσαλάκη ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-του ΔΗΚΚΙ κλπ ή κάνω λάθος, γιατί επί 22 ολόκληρα χρό­νια ήσουν ΑΠΩΝ από τους αγώνες σωτηρίας του Ρ.Σ. Μεσολογγίου. Μήπως επιδίωκαν για να επιβιώσει ο κομματικός τους σταθμός, να κλείσει ο Ρ.Σ. Μεσολογγίου και να εκτεθεί ο «γάιδαρος» ως γραφικός….. και αφερέγγυος φωνακλάς!!!
Στη 3χρονη Προεδρική μου θητεία με το Δ.Σ., κατορθώσαμε το ακατόρθωτο. Τα χρέη (130.000 ευρώ) προς το ΙΚΑ εξοφλήθησαν, τα χρέη της ΑΕΠΙ (24.000 ευρώ που με συμ­βιβασμό ανήλθαν σε 13.000 ευρώ περίπου) εξοφλήθηκαν παντελώς και με προσωπικές του επιταγές ως δάνειο στο Σύλλογο, μπήκε τάξη, έγινε πελατολόγιο, συνεχίστηκε το ποι­οτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε επί προεδρίας Βλαχογιάννη. Ο Ρ.Σ.Μ. σύμφωνα με μέτρηση της G.P.O ήταν πρώτος σε ακροαμα­τικότητα, λειτούργησε χωρίς καμιά μα καμιά παρέμβαση της διοίκησης ο πλουραλισμός και δεν καταργήθηκε καμία εκπομπή, που είχε ως αποτέλεσμα τη δικαίωση της άποψής μου, ότι η ακροαματικότητα και ο πλουραλισμός θα έφερναν και διαφημίσεις.
Το κυριότερο όμως επίτευγμα ήταν η κατασκευή του 3ου ορόφου που είχε προγραμματιστεί από τη δημοκρατική, για πρώτη φορά, μετά από το δεξιό μονοπώλιο πλειοψηφική διοίκηση, που την αποτελού­σαν οι κ.κ. Βλα­χογιάννης, Φι­λιππόπουλος, Χατζής, Στερ­γίου, Πούλος. Με πολύ κόπο και προσπά­θεια έπεισα την Δημοτική Αρχή του κ. Καραπάνου, να νοικιάσει το κτίριο, που ήταν η επιθυ­μία μου, αφού είχε αποτύχει η προσπάθεια ενοικίασης στην Αστυνομία. Στόχος μου ήταν με το ενοίκιο των 4.500 ευρώ το μήνα, να απαλλα­γούν τα επόμενα Συμβούλια από το άγχος των δικαστικών διώξεων και την αγωνία κλεισίματος του Σταθμού που θα είχε τραγικά αποτελέ­σματα μιας και όταν αγοράστηκε το οικόπεδο ο ιδιοκτήτης, το Υπουργείο Οικονομικών, είχε βάλει την εξής αίρεση. «Σε περίπτωση μη λειτουργίας του Ρ.Σ.Μ., το οικόπεδο επέστρεφε στο Υπουργείο και όπως γνωρίζετε άριστα κ. Ατσαλάκη και εσείς δικηγόροι της διοίκησης, το υποκείμενο, λέγε οικόπεδο, τρώει το υπερκείμενο, γράφε κτίριο… Καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες, γιατί η κομμα­τοκρατία επεδίωκε το κλείσιμο του σταθμού και δε βοηθούσε τον «γάιδαρο» που δεν τον έχει χώσει δια του βολέματος και της θεσιθηρίας στο λερωμένο κομματοκρατικό της βρακί, μιας κι αυτός υπεράσπιζε την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ιδέα και τα δικαιώματα της ΠΟΛΗΣ και όχι των κομμάτων και των κολλητών τους. Επικίνδυνα δηλαδή πράγματα για την κρατούσα κατάσταση.
Πού στόχευε λοιπόν η κομματοκρατική σύνα­ξη, που μας θύμισε παρωχημένες πράσινες εποχές του Βαθέως ΠΑΣΟΚ; Μήπως όλη η φιέστα στήθηκε για να φωνάξει ο πρόεδρος (κουμπάρος της κας Γεννηματά) είμαι κι ΕΓΩ εδώ και τώρα ελέγχω μέσο επικοινωνίας, που το έχετε απόλυτα ανάγκη. Οι νεανικές κομματικές ατσαλιές Γιάννη, αδικούν σφόδρα την ανιδιοτέλεια και τα καθαρά σου χέρια, γέρασες κι ακόμα δε το κατάλαβες…. Ακόμα!!! Δεν σου βαστάω καμία μα καμία κακία, τον Σταθμό θέλω να προφυλάξω για να μην επα­ναληφθεί το λάθος της κομματικοποίησης και του βολέματος των ημετέρων που εφάρμοζε για δεκαετίες η Δεξιά. Παράδειγμα η εποχή που ο γραμματέας του Συλλόγου σε συνεννόηση με τον τότε πρόεδρο βόλευε την γυναίκα του, με ειδικό συμφωνητικό και υψηλές απολαβές σε βάρος των άλλων συνεργατών μελών του Συλλόγου που έπαιρναν κάποιο βοήθημα….