Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι πολίτες του νομού δηλώνουμεπως θεωρούμε


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ


όσους πολιτικούς ψήφισαν τις δανειακές συμβάσεις και τα μέτρα που απορρέουν από αυτές, τους όψιμα  ανανήψαντες και όσους με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στηρίζουν την δοσιλογική μνημονιακή πολιτική και θα 'ρθουν να“γιορτάσουν” τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της Εξόδου τωνΕλεύθερων Πολιορκημένων.


Ø Αυτούςπου εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία,
Ø αυτούς που ξεπούλησαν τον πλούτο της χώρας,
Ø αυτούςπου απορύθμισαν το ασφαλιστικό και την υγεία,
Ø αυτούς που αποδόμησαν τις εργασιακές σχέσεις,
Ø αυτούςπου κατέστρεψαν την παιδεία και υποθήκευσαν το μέλλον της νεολαίας.

Η παρουσία αυτών των ανθρώπων προσβάλει τους ανυπότακτους καιπερήφανους ήρωες και τους νεκρούς της εξόδου, που αγωνίστηκαν για την ελευθερίακαι το δικαίωμα στη ζωή, προσβάλει ΕΜΑΣ!Οι προσκυνημένοι του «Ναι σε όλα» δεν έχουν καμία θέση στην πόλη σύμβολο του αγώνα και της ελευθερίας.
Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα ναπάρουμε τη ζωή και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας, στα χέρια μας!Έμπρακτη αντίσταση. Όχι στην απάθεια, στην ηττοπάθεια, στη μοιρολατρία. Είμαστεπολλοί, έχουμε τη δύναμη, την ψυχή, το όραμα να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε!
Απαξιώστε τους, χλευάστετους, απομονώστε τους, όπου κι αν βρεθούν! Ας κάνουμε την Ελλάδα έναν ανυπόφοροτόπο για να ζήσουν. Να τους κλείσουμε στα σπίτια τους, με μόνη τους παρέα τουςπραγματικούς τους φίλους: τα βιβλιάρια των τραπεζικών λογαριασμών τους! Ναμεταναστεύσουν αυτοί, οι ανθέλληνες κι όχι τα παιδιά μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες τηςευρύτερης περιοχής, να στηρίξουν αυτή την κίνηση με τις υπογραφές τους, ναγίνουμε μια γροθιά. Επίσης και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:
http://www.gopetition.com/petitions/ανεπιθύμητοι.html

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ομάδα Πρωτοβουλίας καιΑλληλεγγύης Ελεύθερων Πολιτών











Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη, χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!


Βασίλης Μπρούμας

Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος σε ολόκληρη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις για την εθνική  επέτειο της επανάστασης του 1821  και στο Μεσολόγγι πολύ περισσότερο. Όχι μόνο γιατί απλά η 25η Μαρτίου ακολουθείται εδώ σε λίγες ημέρες από την επέτειο της Εξόδου, αλλά γιατί ακριβώς αυτές οι δύο κοντινές επέτειοι φέτος   εντείνουν την πρωτόγνωρη ψυχική, πνευματική και ηθική δοκιμασία των Μεσολογγιτών, που βλέπουν, μαζί με το κατάντημα της Ελλάδας, επιπρόσθετα,  τη βάρβαρη ιεροσυλία, την αποψίλωση και υποβάθμιση αυτού εδώ του αιματοβαμμένου ιερού τόπου, συμβόλου της αντίστασης, του αγώνα και της θυσίας για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδας  και κιβωτού της εθνικής παλιγγενεσίας

            Όλοι καλούμαστε σήμερα να θυμηθούμε, να τιμήσουμε  και να προσκυνήσουμε τους αγωνιστές και τους ήρωες  του τότε  εθνικοαπελευθερωτικού και κοινωνικού  αγώνα και όλοι, ταυτόχρονα, μιλούμε για τους σημερινούς προσκυνημένους  κυρίαρχους απατεώνες που έχουν καταληστεύσει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους, επαναφέροντας τον εργασιακό μεσαίωνα. Και όχι μόνο αυτό. Έχουν ξεπουλήσει  μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας, καταπάτησαν το Σύνταγμα και μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο. Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις βάσει των οποίων εκχωρούνται εθνική κυριαρχία, δημόσια περιουσία αλλά και η διοίκηση του κράτους. Μέσα στη γενικότερη, διεθνοποιημένη κρίση παρέδωσαν αμαχητί την Ελλάδα για πειραματόζωο. Υπάρχουν και χειρότερα. Η χώρα, παρά τους τόσους αγώνες, τόσο χυμένο  αίμα, δεν διαθέτει σήμερα  ελληνική κυβέρνηση. Έχει μια κυβέρνηση  Ελλήνων πολιτών, εντολοδόχων ξένων δυνάμεων, υπουργούς εντολοδόχους της  «τρόικας» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των τραπεζών και συνολικά του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

            Η κατάσταση είναι τραγική. Και οι υπεύθυνοι τολμούν ακόμα να μιλούν ως ανεύθυνοι. Απύθμενο  το θράσος των ενόχων.  Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση με την πολιτική τους υπέρ του κεφαλαίου, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τους καταστροφικούς εξοπλισμούς, την Ολυμπιάδα, τη ρεμούλα και τα σκάνδαλα. Και σήμερα οι ίδιοι έχουν το θράσος να θεωρούν αιτία της καταστροφής το «υπερτροφικό κράτος» και μέσον θεραπείας το ξεπούλημα και τις απολύσεις. Αναίδεια και θράσος: Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα έπρεπε να βρίσκονται στον κορυδαλλό. Τώρα ελεύθεροι, αναίσθητοι , κυνικοί και εθελόδουλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν!

            «Ξένες ακρίδες» και εγχώριοι υπηρέτες οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Γιατί; Επειδή δεν νοιάζονται ούτε για τη χώρα, ούτε για το λαό, τη γη, τους ανθρώπους, την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου. Δυστυχώς, η χώρα έχει μια αστική τάξη μεταπρατική, ληστρική, διεφθαρμένη, χωρίς αναπτυξιακό,  καπιταλιστικό έστω πρόγραμμα. Μια τάξη απούσα από τη λεγόμενη Εθνική Αντίσταση, εν μέρει συνεργάτης των κατακτητών, εθνικόφρων και θρησκευόμενη(!). Σήμερα, για άλλη μια φορά, αδιάφορη για την τραγωδία: οι απατεώνες που πλούτισαν φρόντισαν να στείλουν 600δις σε ξένες τράπεζες. Οι εφοπλιστές μας(καμάρι ο εμπορικός στόλος μας!) ναυπηγούν 350 πλοία στο εξωτερικό και 1 στην Ελλάδα. Και ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι μακρύς.

            Όπως λέει ο Μακρυγιάννης, οι Έλληνες γνώρισαν κατατρεγμούς και σκλαβιές. Έμενε όμως πάντα «μια μαγιά». Σήμερα, «ξένοι και ντόπιοι λύκοι» πάνε να μας ρημάξουν ως τόπο, ως έθνος και ως πολιτισμική οντότητα. «Είδες να μαδάνε την κότα  και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει και το Έθνος» (Διονύσιος Σολωμός). Εκτός , αν ξεσηκωθούμε!

            Αυτό που χρειάζεται σήμερα, αυτό που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση είναι ένα παλλαϊκό Μέτωπο  σωτηρίας του λαού από την πείνα και της χώρας από την καταστροφή, κατ’ αρχή.  Το διάστημα από 25 Μαρτίου έως 8 Απριλίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό κόμβο ιδιαίτερα στο μεσολογγίτικο αγώνα, συμβολή για την απελευθέρωση από τη σύγχρονη τυραννία. Το Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών θα πρωτοστατήσει σε τοπικές κινήσεις και επιτροπές αγώνα γι’ αυτό το σκοπό. Στις 25 Μαρτίου και στις 8 Απριλίου θα παρελάσει ο μεσολογγίτικος λαός. Συμμετέχοντας στο μεγάλο ξεσηκωμό, για ανατροπή της εργασιακής βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, για πραγματική δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, ο μεσολογγίτικος λαός θα επιβάλλει την παρουσία του και την προοπτική του. Οι επέτειοι  της επανάστασης του 1821 και της Εξόδου του 1826 ανήκουν στο μαχόμενο λαό και όχι στον υποταγμένο συρφετό των συνενόχων του πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα, το μαζικό μεσολογγίτικο κίνημα  θα δράσει σε πλήρη διαχωρισμό από όποιες ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις κινηθούν με αντιδημοκρατικά συνθήματα μίσους. Θα περιφρουρήσει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την καταστολή και παρεμβάσεις των κρατικών μηχανισμών ή των θιασωτών της τυφλής βίας.

            Παρελαύνουμε και αναφωνούμε: «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε  Ελευθεριά!».