Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

 

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Έρχεται η νέα γενιά εμβολίων – Τι είναι η «πρωτεΐνη αναπαραγωγής»


Μια νέα ανακάλυψη αναμένεται να οδηγήσει στην επόμενη γενιά εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς δεν θα στοχεύουν πλέον στην πρωτεϊνη-ακίδα του ιού, όπως τα τωρινά εμβόλια, αλλά στις «πρωτεΐνες αναπαραγωγής 

Οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες παίζουν ζωτικό ρόλο στα αρχικά στάδια πολλαπλασιασμού του ιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες στη Βρετανία. Ενδεχομένως τα νέα εμβόλια να μπορούν να καταστρέψουν το ιό αμέσως με το που εισέρχεται στο σώμα, προτού προκαλέσει εκτεταμένη λοίμωξη στον οργανισμό, κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του.

...
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

 

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021

Κυκλώνας 750.000 ευρώ, σαρώνει το ιερό ραδιομέγαρο και ξηλώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Απίστευτες εξελίξεις ...Απάτη μαμούθ στο Μεσολόγγι, όπου έμπορος διαπίστωσε ότι, μετά την παρέμβαση γνωστού της προσώπου και με τη συνεργασία όπως τον ονομάζουν, χάκερ, έκαναν φτερά 750.000 ευρώ από λογαριασμό της σε τράπεζα της Ελβετίας.


Μαθαίνουμε επίσης από τα επώνυμα ΜΜΕ, ότι ο λογαριασμός ανήκει σε θεσμικό πρόσωπο του δήμου, του ιερού ραδιομεγάρου. 

Αμέσως πήγε το μυαλό μας στον Κοτσόργιο, αλλά έχει άλλοθι, επειδή εκείνη την ώρα ετοίμαζε ψωλιόγκους ως έδεσμα για τους διοικούντες, στο  ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. 

Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να αναφέρουμε ονόματα, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι η αρχή του ξηλώματος, του παραδικαστικού κυκλώματος στο Μεσολόγγι, την απρόσμενη αποκαθήλωση του ίδιου του δημάρχου, το κλείσιμο  της χουντοφυλλάδας του Μεσολογγίου και την τοποθέτηση στο μάτι του κυκλώνα, του πρώην επόπτη αλιείας και του πρώην δημάρχου. 

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και οι αποκαλύψεις θα είναι απίστευτες.

Μ.Ε.Π 

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021

Είναι απίστευτος, ο ιδανικός βλαξ για κάθε πικραμένο - Όλα τα Σωματεία Εργαζομένων Της Αιτωλοακαρνανίας Εναντίον Του Κώστα Λύρου

Όσο και να το ψάξετε, δεν θα βρείτε αντίστοιχο παράδειγμα δημάρχου, ακόμη και ο μπανιέρας που ήταν αποδεδειγμένα ένα κλέφτης και απατεώνας, ήξερε  μέχρι που τον παίρνει, μέχρι που είναι τα όριά του.


Ο σημερινός δήμαρχος δείχνει να έχει το ακαταλόγιστο και δυστυχώς κανείς από τους συνεργάτες του δεν ξεπερνά  τον μέσο όρο του λογικού ανθρώπου, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να τον συγκρατήσει.  


Είναι μια άκρως επικίνδυνη ομάδα εγωκεντρικών φαμφαρολόγων, που επιζητούν μόνο την δημοσιότητα, τους τίτλους και τη προσωπική επιβίωση.

Καλούμε τη δικαιοσύνη, να ανταπεξέλθει στο καθήκον της, παραμερίζοντας το παραδικαστικό κύκλωμα που έχει σκεπάσει το δικαστικό μέγαρο του Μεσολογγίου με πρωτεργάτη τον ίδιο τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου.

Παρακαλούμε θερμά τους δικαστές να παρέμβουν, πριν δημιουργηθούν κοινωνικές εκρήξεις, γιατί  τότε ακόμη και οι κρίνοντες θα κριθούν .   
...

Μ.Ε.Π Τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» «Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας»

«Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας» από κοινού , σε απόλυτη σύμπνοια και έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου τους , και του κοινού πλαισίου αρχών που προασπίζουν, ομόφωνα, καταδικάζουν και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου προς το Πρόσωπο του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου», και των Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Συμπεριφορά που εδράζεται στην νοοτροπία και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι και καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα αυτών.


Εκφράσεις τύπου πεζοδρομίου «καθάρματα», «αλήτες», «κηφήνες», «τεμπέληδες», κ.λ.π., μόνο θλίψη προκαλούν και δείχνουν το επίπεδο διοίκησης της δημοτικής αρχής του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν σέβονται την ιστορία του.


Η ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία είναι καταδικαστέες και κατακριτέες και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, από όποιον και εάν ασκούνται όσο ψηλά και εάν βρίσκεται.


Σύσσωμους απέναντι θα μας βρίσκουν και οι αντιδημοκρατικές προσπάθειες φίμωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και απαγόρευσης του αυτονόητου Δημοκρατικού Δικαιώματος της Απεργίας και διαμαρτυρίας προς προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως και ο εκφοβισμός των συναδέλφων για την συμμετοχή τους σε αυτήν.


Όσον αφορά τον ειλικρινή διάλογο που ευαγγελίζεται η Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου νομίζουμε έδειξε έμπρακτα το «πνεύμα σύμπνοιας» στα δύο τελευταία επεισόδια με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του, καθώς λόγω των ουσιαστικών επιχειρημάτων τους την άλλη φορά θα φοράμε κράνος!

Οι Εργαζόμενοι αντιθέτως έχουμε δείξει ότι δεν πιστεύουμε στον προσχηματικό διάλογο, αλλά στον διάλογο ουσίας, καθώς κάθε φορά κατατίθενται προτάσεις και μάλιστα γραπτώς κάτι που όπως φαίνεται «ενοχλεί» τελικά την Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.


Εκ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, ομόφωνα


Οι Πρόεδροι


Μπαρμπετάκης Βασίλειος

Κομματάς Ευθύμιος

Νταουσάνη Βάσω

 

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021

Τα σκουπίδια έπνιξαν το παραμελημένο Αιτωλικό

Ήταν παραμελημένο το Αιτωλικό ήρθε και η κρίση ανικανότητας της δημοτικής αρχής με το ΧΥΤΑ (και όχι μόνο)  και ολοκλήρωσε τη καταστροφή.

Η μόνη κερδισμένη τελικά  από την υπόθεση σκουπίδια, ήταν μόνο η αντιδήμαρχος καθαριότητας Μελαχρή, η οποία μάλλον προέβλεψε τη κρίση που έρχονταν και έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να γίνουν προσλήψεις με 8μηνα, στο τομέα της καθαριότητας, ώστε να τους δώσει δουλειά στο φαγάδικο που διατηρεί και στο σπίτι της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Λύρος έχει ιδιωτικοποιήσει 8μηνήτη στην ΤΕΒΕΚ, αν όχι σε καθημερινή βάση, σε ας το πούμε συχνή πυκνή συχνότητα.

Και εάν καλά κάνανε τα παιδιά, αυτά που θα γυρνούσαν ανατρεπτικά- δημιουργικά τη σελίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης στο τόπο μας, εμείς τι κάνουμε, με όλο αυτό τον όγκο σκουπιδιών, που έχει μαζευτεί στους δρόμους και απειλεί την δημόσια υγεία, επειδή ο δήμαρχος και το επιτελείο του είναι ανίκανοι ; 
...

 Γιατί οι Σύλλογοι δεν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη; 

Γιατί δεν πάμε όλοι μαζί, ακόμη και αύριο το πρωί, να τους πετάξουμε έξω από το πρώην δημαρχείο της πλατείας; 

Γιατί δεν ζητάμε τα χρήματά μας πίσω, τα οποία μας τα παίρνουν κάθε μήνα, με τη μορφή δημοτικού φόρου; 

Γιατί δεν τους ζητάμε το λογαριασμό, που πήγαν τα χρήματα που εισέπρατταν, από τη πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων τους, για να πετάνε όπως είπαν τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ της Ναυπάκτου; 

Η ίδια η δικαιοσύνη γιατί δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα; Πόσο θα ζούμε ακόμη στη σκιά του παραδικαστικού στο Μεσολόγγι; 

Έχουμε πανδημία τελικά ή είναι μια φούσκα της τηλεόρασης και των ΜΜΕ; 

Οι φωτογραφίες που πήραμε από το φίλο μας Γιάννη στο φατσοβιβλίο, δείχνουν την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά αποδεικνύει και την εγκατάλειψη που βιώνει το Αιτωλικό από την αόρατη και επικίνδυνη δημοτική αρχή του Λύρου.

Σε κάποιες φωτογραφίες θα δείτε ότι στο Λιμανάκι, υπάρχουν ακόμη πεταγμένες οι σανίδες από τις επιδιορθώσεις που έγιναν στο διάδρομο, πριν από ενάμιση μήνα.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι η λιμνοθάλασσα έχει γεμίσει, εκτός από την ανικανότητα του δημάρχου και με πλαστικές σακούλες, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον.

Για το τέλος θέλουμε να ρωτήσουμε τον ανικανοΚώστα, εάν  μη γένοιτο, έρθουν βροχές και καταιγίδες, τι θα κάνετε με τα φρεάτια που θα έχουν βουλώσει από τα σκουπίδια; 

Παραιτηθείτε πριν είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα από την βλακεία και την ανικανότητά σας.Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

 

ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΡΕΖΙΛΙ κ.ΔΗΜΑΡΧΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής
Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης
Μεσολογγίου
 για ανεπίτρεπτη, αλαζονική και επιθετική συμπεριφορά, όπως και
άσκηση σωματικής βίας, σε βάρος εργαζομένων του Δήμου, και ταυτόχρονα εκφράζει
την αμέριστη συμπαράσταση της προς το Σωματείο Εργαζομένων που αποφάσισε να
στραφεί νομικά εναντίον του Δημάρχου.


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
Εργαζομένων του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
, ο Δήμαρχος της πόλης
έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα κρεσέντο ανάρμοστης και
απαράδεκτης συμπεριφοράς που περιλαμβάνει από εκφοβισμούς, λεκτικές επιθέσεις,
μέχρι και περιστατικά άσκησης σωματικής βίας σε βάρος εργαζομένων. Στο
στόχαστρο του βρέθηκε μέχρι και ο Πρόεδρος του Σωματείου, κάτι που τον καθιστά
ασυγκράτητο και… επικίνδυνο.


Σε μία προσπάθεια οι εργαζόμενοι να αμυνθούν και να συνετίσουν τον
ευέξαπτο, θερμοκέφαλο και επιθετικό Δήμαρχο, που χρησιμοποίησε εκφράσεις
πεζοδρομίου σε βάρος τους (π.χ. καθάρματα, αλήτες, τεμπέληδες) κατέφυγαν στο
Νόμο.
 Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου κατέθεσε μήνυση για
εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του
Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.


Ο Δήμαρχος μία πόλης που φέρει τον τίτλο «Ιερά Πόλη», αντί να διδάσκει
ήθος και πολιτισμό επιδεικνύει, δυστυχώς, μία συμπεριφορά τραμπούκικη. Δεν πρόκειται όμως να γίνει ανεκτή από κανέναν
. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν
θα περάσουν. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου να
σταματήσει εδώ και τώρα να επιτίθεται στους εργαζόμενους και να ασχοληθεί με τα
πραγματικά προβλήματα της πόλης του. Αν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα καλά θα
κάνει να στραφεί αλλού…


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επίσης, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου της
Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και στηρίζει τις όποιες αποφάσεις του Διοικητικού
Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων 
που απορρέουν από το δικαίωμα
προάσπισης της σωματικής τους ακεραιότητας, της προσωπικότητας τους και
ασφαλώς της θέσης εργασίας τους.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α