Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

 

ρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Άρχισαν τα έργα διάσωσης των Γεφυριών του Αιτωλικού. Επιτέλους έργα, που θα σταματήσουν την κατάρρευση ...




Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια μεγάλη τρύπα στο οδόστρωμα των Ανατολικών Γεφυριών του Αιτωλικού, η οποία προκάλεσε πανικό στους διερχόμενους οδηγούς και διαβάτες. 

Η δημοτική αρχή του Λύρου, γνωστή για την αστραπιαία αντίδρασή της σε όλα τα προβλήματα του δήμου, τοποθέτησε κώνους και κορδέλες ώστε να επιστήσει  την προσοχή, προς αποφυγή ατυχημάτων. 

Έχουν περάσει μόνο 20 μέρες από τότε που η τρύπα και οι κορδέλες της δημοτικής αρχής του Ραδιομεγάρου, έχουν τοποθετηθεί, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Λύρος με το επιτελείο του, δεν δούλεψε στο παρασκήνιο, ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά, όσο το δυνατό γρηγορότερα.
...

Υπήρχε καταρχάς σοβαρό πρόβλημα, ώστε να βρεθεί ο υπεύθυνος .... χωροταξικά και διοικητικά, των Γεφυριών του Αιτωλικού (Αρχαιολογία, Περιφέρεια, Δήμος, Υπουργείο) , γεγονός που καθυστερεί την αναστήλωση και στη προκειμένη περίπτωση, την κάλυψη της τρύπας, έστω και με ένα φύλλο συκής. 

 Όμως η δημοτική αρχή μας, εξέπληξε τους πάντες, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις της και αποδεικνύοντας στη πράξη ότι, η ζωή και η ασφάλεια των δημοτών είναι υπεράνω, αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Οι πρώτες φωτογραφίες μας δείχνουν πως ήταν τα γεφύρια όταν παρουσιάστηκε η οπή. 







Εδώ βλέπετε τις παρεμβάσεις της δημοτικής μας αρχής, που πράγματι μας δίνει κουράγιο και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε, ότι επιτέλους ξημερώνει μια καλύτερη μέρα. 







Μη ψάξετε για την κορδέλα, την έκοψε ο Μασαούτης με τη Μαντζή στην τελετή έναρξης των έργων.

Ο δε Λύρος χειροκροτούσε, φρουρούμενος από το σώμα ασφαλείας του αντιδημάρχου Καραπάνου, τηρώντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, λόγο της πανδημίας του κορονοϊού.  


Υ.Γ 
Φαντάζεστε να άρχιζαν πράγματι τα έργα στα Γεφύρια, δεν θα προλαβαίναμε τους σωτήρες που θα διεκδικούσαν την πατρότητα (Περιφέρεια, Υπουργείο, Δήμος, Αρχαιολογία) 

Τελικά σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο η μάνα είναι δεδομένη. 

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου