Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011                                     ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ 
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

   Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως το ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ δε ψάχνει εχθρούς στη << πρωτεύουσα πόλη >>, οι εχθροί του  Μεσολογγίου υπάρχουν και σε κάθε ευκαιρία μας δείχνουν τα πλούσια συναισθήματα αγάπης τους.
   Πρόσφατο παράδειγμα η απάντηση στο τοπικό τύπο, του πρόεδρου  του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας και όχι <<Αγρινίου>> όπως συχνά πυκνά θέλουν να το αποκαλούν, σχετικά με τη σύνδεση του Μεσολογγίου με τα νησιά Κεφαλονιά, Ζάκυνθο.  
  Με έκπληξη διαβάσαμε ότι ο πρόεδρος του Επιμελητήριου ως ειδικός  περί των ναυτιλιακών και ιδιαίτερα της ακτοπλοΐας απεφάνθη, ότι η γραμμή Κεφαλονιά, Ζάκυνθος δεν είναι βιώσιμη .
   Εμείς ως ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ δεν θα μπούμε στο πειρασμό να απαντήσουμε στον κ. Πρόεδρο του Επιμελητήριου. Πιστεύουμε ότι  σίγουρα θα είχε πολλά επιχειρήματα για να μας αποδείξει ότι η γραμμή θα ήταν σίγουρα βιώσιμη και κερδοφόρα, αρκεί να υπήρχε η πρόταση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Τριχωνίδας με Κεφαλονιά, Ζάκυνθο .
  Το ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ  με τη καθημερινή επαφή του με τους επαγγελματίες της περιοχής,  ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ…. πόσο δίκαιη και ισόρροπη είναι η συνεισφορά του Επιμελητήριου στην ανάπτυξη ,  ιδιαίτερα στους επαγγελματίες του νομού που δεν δραστηριοποιούνται στην περιοχή  του  Αγρινίου.
  Πιστεύουμε ακράδαντα και αυτό θα αποδειχτεί ελπίζουμε σύντομα, ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι βιώσιμη και κερδοφόρα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Με την Ιόνια οδό ο κάθε ενδιαφερόμενος  θα μπορεί κάλλιστα με λιγότερο κόστος και σε λιγότερο χρόνο,  επωφελούμενος κόστος γέφυρας και ταλαιπωρίας, στον άκρως επικίνδυνο δρόμο έως Κυλλήνη, να επιλεγεί να  ταξιδέψει προς τα Ιόνια νησιά από το Μεσολόγγι , συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική, πολιτιστική και  τουριστική ανάπτυξη, προς αμοιβαίο όφελος και της περιοχής μας αλλά και των νησιών με τα οποία  μας συνδέουν πολιτιστικοί και ιστορικοί δεσμοί .
   

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011


Μεγαλύτερος ο μισθός του Κ. Παπούλια από του Ομπάμα!


Η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με την ευκαιρία του επετειακού πρώτου ετήσιου μνημόσυνου για την υπογραφή από την κυβέρνηση και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του ατιμωτικού, αντεθνικού και αντισυνταγματικού μνημονίου με τις δυνάμεις κατοχής, κάλεσαν τον λαό σε πανεθνική προσπάθεια για τον νέο εθνικό αγώνα, όπως είπαν, ικανοποιήσεως των διεθνών τοκογλύφων και συμβούλεψαν τους υπηκόους τους να μην εμφορούνται από εγωιστικά ένστικτα, αλλά να υφίστανται αδιαμαρτύρητα τις θυσίες που τους επιβάλλουν τα διεθνή κέντρα και η κυβέρνηση, γιατί άλλως θα υποστούν τα χειρότερα που έρχονται.
Οι ηγέτες για να πείσουν τους υπηκόους, πρώτοι αυτοί θα πρέπει να διδάσκουν με το παράδειγμά τους. Πρέπει να είναι πρώτοι στις θυσίες, πρώτοι στην αρετή, για να μπορούν να μεταδώσουν αρετή στον λαό. Γιατί η αρετή είναι μεταδοτική. Οπως και η κακία. Σε κανένα δεν αρμόζει να κυβερνάει εάν δεν είναι ο ίδιος σαφώς καλύτερος από τους κυβερνώμενους.
Ο λαός δεν υπακούει σ' αυτούς που δεν μπορούν να εμπνέουν με το παράδειγμά τους. Οταν ένας Αμερικανός μάνατζερ ανέλαβε μία χρεοκοπημένη πολυεθνική εταιρεία, εδήλωσε ότι καθορίζει τον μηνιαίο μισθό του στο συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου έως ότου με τις προσπάθειες όλων ανακάμψει η εταιρεία και βγάλει κέρδη.
Πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση με μεγάλη (νοητική;) καθυστέρηση, κατάλαβε επιτέλους ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ο πρόεδρος της Βουλής ίδρυσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ταμείο για την εξόφληση του χρέους, αξιέπαινη προσπάθεια που όμως απέτυχε παταγωδώς και αγνοείται η τύχη της.
Οταν ο έντιμος και υπερήφανος Ελληνας μικροσυνταξιούχος και μισθωτός προσέφερε από το υστέρημά του για τον κοινό σκοπό, το πρώτο που θα περίμενε κανείς είναι ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας θα έδινε πρώτος το καλό παράδειγμα καθορίζοντας τη μηνιαία χορηγία του και τα έξοδα παράστασης σε ένα ευρώ και καταθέτοντας τα υπόλοιπα στο ταμείο για την εξόφληση του χρέους έως ότου η χώρα περάσει την κρίση και ανακάμψει.
Οταν ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 395.188 δολάρια ή 282.159 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ, ήτοι οι παροχές του υπό την πτώχευση του Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά 165.441 ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτή τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστω και καθυστερημένα θα κάνει το καθήκον του και θα δώσει το παράδειγμα και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στον κόσμο του και απολαμβάνει τα προνόμιά του μακαρίως, χωρίς αιδώ και χωρίς ντροπή.


Τρίτη 7 Ιουνίου 2011


Σκοτεινά  ανδρείκελα υποκινούμενα με  μπροστάρη τον γεροσκουλαρικά  Δήμαρχο   Μπουτάρη  ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ  ΤΟΝ ΜΊΚΗ

 

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

 

 

 

Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με ... δελτίο τύπου και όχι με απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον ... ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα  που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.