Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

 

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Χρήστος Βλαχογιάννης: Διασυρμός, Ντροπή και Ασέβεια η τελετή της Εξόδου...από την άλλη, ευκαιρία ανάδειξης υβριδίων από τα πρωινάδικα και τη Γιουροβίζιον.






Διασυρμό και όνειδος αποτελεί για το Μεσολόγγι μας η πολυδιαφημισμένη τηλεοπτική φιέστα του Δημάρχου και μάλιστα σε απ’ ευθείας μετάδοση.

Σκορπίστηκαν αφειδώς αρκετές χιλιάδες ευρώ για μια τηλεοπτική αθλιότητα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον μεγαλοϊδεατισμό, που του καλλιεργεί η αυλή των ασχέτων, αδίστακτων και άρα επικίνδυνων κολαούζων του. Οι «μετρ» του είδους ήρθαν να ξεβλαχέψουν τους ιθαγενείς, προτείνοντάς μας πολύχρωμα και απαστράπτοντα καθρεφτάκια, με το αζημίωτο φυσικά.

Το Μεσολόγγι δεν είναι μπλέ και κίτρινο ρομποτικό σκοτάδι ούτε drone. Είναι φως! Ακόμα κι οι πιο άσημοι, οι ανώνυμοι καλλιτέχνες, που εμπνεύστηκαν απ’ αυτό και ήρθαν προσκυνητές στον τόπο μας, με φως το αποτύπωσαν στα έργα τους.

Δεν αποτελεί δείγμα για το Μεσολόγγι μια παραπαίουσα χορωδία ούτε μια προχειρομαζεμένη μπάντα. Δεν μπορεί να πιέζονται οι Διευθυντές των συνόλων αυτών, να βουλώσουν τρύπες την τελευταία στιγμή, επειδή έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με τον Δήμο, την στιγμή που τα σύνολά τους λόγω πανδημίας ήταν εκτός λειτουργίας. Έχουν και οι δύο το μουσικό ανάστημα να αρθρώσουν λόγο και άποψη. Ρωτήθηκαν, άραγε, για τις καλλιτεχνικές επιλογές; Μάλλον αγνοήθηκαν επιδεικτικώς κι αυτοί από τους «ειδικούς» ειδήμονες!

Δεν περιποιεί τιμή στην πόλη μας η μετάδοση από την Δημόσια Τηλεόραση ενός υποπροϊόντος, χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση και υπό πολιτική πίεση, όπως διαδίδεται.

Το Μεσολόγγι έχει σκηνοθέτες με εμπειρία και σοβαρά δείγματα δουλειάς. 

Δεν έχει ανάγκη από ασεβή υβρίδια των πρωινάδικων και της Γιουροβίζιον.


...
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

 

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Λαγοί ο αντ' αυτού μαζί με το δήμαρχο του ραδιομεγάρου, στη θέα των αστυνομικών.





Κατώτεροι των περιστάσεων ακόμη  και μπροστά στις ευθύνες τους, αποδείχθηκαν οι συν-ενεργειακοί εταίροι του ραδιομεγάρου. 

Ανάξιοι  να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δόθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας στην εκδήλωση για  την Έξοδο του Μεσολογγίου, εγκατέλειψαν τον αρχιμουσικό του ομίλου Ιωσήφ Ρωγών, Δημήτρη Μανωλάτου,  στην επέμβαση της αστυνομίας, ώστε να περάσει αυτός αυτόφωρο και όχι κάποιος από το δίδυμο της συμφοράς.

Μάθαμε ότι ο ένας από τους δυο,  έφυγε τρέχοντας από την πίσω πόρτα και ο άλλος κρύφτηκε στην τουαλέτα της πινακοθήκης  της πλατείας του Μεσολογγίου.
...

Πόσο ηρωισμό χρειάζεται για να πει κάποιος δήμαρχος, ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την εκδήλωση και ότι αναλαμβάνει το πολιτικό και θεσμικό κόστος; 

Την επόμενη ώρα, τα ίδια άτομα, ο ένας έγραφε το λόγο που θα εκφωνούσε ο δεύτερος στον κήπο των Ηρώων, όπου εξυμνούσε την ανδρεία και την αυτοθυσία των Ελλήνων.

Ο δε αντ' αυτού δήμαρχος Στέλλιος, έκλεινε ευλαβικά  την κεφαλή στο σύνθημα Μασεντόνια ιζ Γκρίςς.

Ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για το τόπο μας, διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία, πριβέ εορτές για την έξοδο του Μεσολογγίου, όπου σε αυτές δεν χωρούσαν ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 

Το Μεσολόγγι αυτή τη στιγμή βράζει από θυμό, η οργή και η  αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει από  την ασέβεια που έδειξαν οι διοικούντες το ιερό ραδιομέγαρο. 

Λαμπρή στιγμή και ξεχωριστή από το όλο φιάσκο της διοργάνωσης, ήταν η αυθόρμητη πορεία των Μεσολογγιτών στους δρόμους, με στολές της τότε εποχής , ώστε να τιμήσουν τους προγόνους τους.

Παραιτηθείτε καλύτερα ΤΩΡΑ, σε λίγο δεν θα μπορείτε ούτε ψώνια να κάνετε  στο Μεσολόγγι.

Ήδη τα υπόλοιπα διαμερίσματα σας έχουν διαγράψει ακόμη και από τη μνήμη τους.

Σώστε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά σας. 


Μ.Ε.Π