Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

>χριστουγεννιάτικα τακτοποίησαν "εκκρεμότητες" με μια αιφνιδιασε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ μόλις χθες το βράδυ, λίγο πριν από την εκπνοή του 2015, έφεραν και νέα, με "βροχή" ρυθμίσεων σειράς θεμάτων , τα οποία πάντως ουδόλως απηχούν σε "έκτακτη ανάγκη".
Οι "επάρατες και επονείδιστες" κατά τον (τέως) ΣΥΡΙΖΑ Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έγιναν τελικώς, "πολύτιμο" εργαλείο στην διακυβέρνησή του.
Κατά το Σύνταγμα πάντως, η έκδοση ΠΝΠ αφορά αποκλειστικά σε " έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης" οπότε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να τις εκδίδει.
Η τελευταία για το 2015, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία εκδόθηκε χθες, περιλαμβάνει σωρεία ρυθμίσεων, μάλλον για ζητήματα που δεν απαντούν ούτε στο "έκτακτο" ούτε στο "αναγκαστικό" της κατεπείγουσας διαδικασίας.
Τι έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου
Τω καιρώ εκείνω πάντως (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καθόταν μεγαλοπρεπώς στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) κορυφαία (ακόμη και σήμερα) στελέχη του, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζονταν λάβροι εναντίον των ΠΝΠ, μιλώντας για "χουντικής εμπνεύσεως" διαδικασία η οποία "συρρικνώνει τη Δημοκρατία".
Συγκεκριμένα:
Αλέξης Τσίπρας (05.12.12): "Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία"
Νίκος Βούτσης (11.12.12) : "Το ζήτημα μη λειτουργίας της Βουλής παρατείνεται και οξύνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, του ίδιου του πρωθυπουργού και των υπουργών. Η διακυβέρνηση της χώρας με τις, χουντικής έμπνευσης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επί παντός επιστητού μαζί με τη συρρίκνωση μέχρι εξαφάνισης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την απουσία του πρωθυπουργού και την απουσία, επίσης, νομοθετικού έργου συγκροτούν πλέον, έξι μήνες μετά τις εκλογές, μια σαφή πολιτική στάση".
Δημήτρης Παπαδημούλης (10.04.13): "Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η "ξεφτίλα" να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου".
Παναγιώτης Λαφαζάνης (13.10.13): "Η διαδικασία δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι διάτρητες".


bidi="on">

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

>
ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 3Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 1843 ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΑΥΤΟΝ.
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 1821 ΚΑΙ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843
ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΩΝ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΡΙΝΕ ΕΥΛΟΓΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 1844 ΑΡΘΡΟ 107.
Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΡΘΡΟ 120.
ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΞΑΤΕ Κ ΤΣΙΠΡΑ ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΚΡΟΦΡΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ .ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΣΑΣΤΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΚΩΛΕΤΗΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ .ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ