Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

 

Το ανέκδοτο Παπουτσάκης, σε νέες περιπέτειες. Ο Λύρος ακόμη σιωπά, κρυπτόμενος πίσω από το νομικό του σύμβουλο.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται λέει ο θυμόσοφος λαός μας, παροιμία που έρχεται γάντι στη περίπτωση του καταχραστή  και πρώην επόπτη αλιείας, δημητρίου.

Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην δήμαρχο καραπάνο, αλλά από ότι δείχνουν τα πράγματα, τα δυο συνεταιράκια, στην αρπαχτή, θα έχουν την ίδια κατάληξη.

Τα μαλλιά του πνιγμένου, στη προκειμένη περίπτωση, δεν είναι τίποτε περισσότερο από την επιλογή του νομικού συμβούλου του Λύρου, κ. Παπουτσάκη, να υπερασπιστεί τα αρχιλαμόγια του δήμου Μεσολογγίου, απέναντι στους δημότες.

Μόνο που ο κ. Παπουτσάκης, αποδεικνύεται ακόμη ποιο λαμόγιο από τους αρχιλήσταρχους δημητρίου-καραπάνο, μιας και πιάστηκε με πλαστά έγγραφα, όπως αποκαλύψαμε στην χθεσινή ανάρτηση.

Η ιστορία όμως θα ήταν φτωχή εάν δεν είχε συνέχεια, μια συνέχεια που δόθηκε στην αίθουσα του κακουργιοδικείου Αγρινίου, όπου δικάζεται εδώ και τέσσερις μήνες ο δημητρίου, για υπεξαίρεση χρημάτων, κλοπή και υπεξαίρεση εγγράφων, απιστία στην υπηρεσία, κλοπή επιδοτήσεων και άλλα πολλά. 
...

Η συγκεκριμένη δίκη βρίσκεται στη φάση της απολογίας του κατηγορουμένου, μιας και τέλειωσε η ανάγνωση εγγράφων από την έδρα και ακολουθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων. 

Βέβαια η έδρα έκανε το σφάλμα να μην ρωτήσει τον Παπουτσάκη, τον γνωστό μεγαλοδικηγόρο των Πατρών "για θέματα τροχαίων" και τον νυν δήμαρχο κ. Λύρο.

Μιας λοιπόν και δεν τους ρώτησε όλους αυτούς, ο Παπουτσάκης έκανε την εμφάνισή του στην δικαστική αίθουσα του δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου και απαίτησε να αναγνώσει και αυτός κάποια έγγραφα,  που μάλλον, μόλις είχε ανακαλύψει ή μόλις είχαν βγει από το φωτοτυπικό μηχάνημα, επεξεργασμένα με φώτοσοπ, όπως κάνουμε εμείς με τις γελιογραφίες.

Ο πρόεδρος της έδρας, τον ενημέρωσε ότι, μάλλον έχει χάσει επεισόδια, μιας και ο χρόνος ανάγνωσης εγγράφων, παρήλθε ανεπιστρεπτί. 

Επικαλέστηκε βέβαια, ο μεγαλοδικηγόρος, την απόφαση κάποιου δικαστηρίου από την παράβαση κόκκινου σηματοδότη, η οποία έδωσε το δικαίωμα να αναγνωστούν έγγραφα, εκτός προθεσμίας, αλλά οι άκαρδοι δικαστές αντέδρασαν με χαμόγελα, για να μην πούμε ότι ξεκαρδίστηκαν από το ανέκδοτο "Παπουτσάκης". 

Μετά την τραγική ήττα που υπέστη, ο Παπουτσάκης, δεν το έβαλε κάτω.

Μιας και είναι τα πράγματα έτσι, τότε απαιτώ να αγορεύσω και εγώ στο τέλος, μαζί με τους συναδέλφους υπεράσπισης του δημητρίου, τους είπε. 

Γιατί όχι του απαντάνε οι δικαστές, καιρό έχουμε να γελάσουμε έτσι. 

Και καλά ο Παπουτσάκης ρε δημητρίου, εσύ δεν βλέπεις ότι το συγκεκριμένο κύριο τον έχει για νομικό του σύμβουλο ο Λύρος ; 

Υπάρχει ποιο εγγυημένη αυτοκαταστροφή από αυτή την επιλογή; 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

 

υτέρα, 12 Ιουλίου 2021

Πλαστογράφος ο νομικός σύμβουλος του δήμου Μεσολογγίου; Κύριε δήμαρχε, εσείς δώστε την εντολή;


Τις επιπτώσεις της τσιμπίδας του νόμου έχει να αντιμετωπίσει, ο εκλεκτός κομήτης δικηγόρος, του νυν δημάρχου Λύρου, κύριος Παπουτσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί και χειρίζεται όλες τις βαριές, οικονομικού ενδιαφέροντος  υποθέσεις του ιερού δήμου.

Ο κύριος αυτός δεν δίστασε να πλαστογραφήσει έγγραφα, σφραγίδες και υπογραφές, για να υπερασπίσει δυο καταδικασμένους πρώην παράγοντες, της δημόσιας ζωής του δήμου μας.

Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι άλλοι από τους καραπάνο ή μπανιέρας και του δημητρίου (πρώην επόπτη αλιείας), οι οποίοι έχασαν την αγωγή με δημότες (για θέματα κοινωνικού και δημοτικού χαρακτήρα) και καλούνται να τους πληρώσουν τελεσίδικα,  με 150 και 200 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. 
...

Για να μην γίνει αυτό και παρότι ο πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας των δυο παραγοντίσκων, βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κύριος Παπουτσάκης παρουσίασε έγγραφα, με  εγκρίσεις και προγενέστερη  ημερομηνία, τουλάχιστον 15 ημερών  , ώστε να σταματήσει τον πλειστηριασμό. 

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες παραπομπής του καταρχάς στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας, όπου κατέρρευσαν οι όποιες ενστάσεις του. 
Ακολουθούν βέβαια οι ποινικές του διώξεις, από τους πληττόμενους δημότες, με βαρύτατες κατηγορίες για πλαστογραφία και άλλα πολλά. 

Όσο για τον πλειστηριασμό των φτωχών καραπάνου-δημητρίου, ήδη έχει βγει στο σφυρί η πρώτη δόση ακινήτων και σε λίγες μέρες ακολουθεί και η δεύτερη... Για τόση φτώχια μιλάμε. 

Εδώ όμως μπαίνουν κάποια αμείλικτα ερωτηματικά προς τον νυν δήμαρχο Λύρο.

Ποιος πρότεινε τον πλαστογράφο δικηγόρο, να ενταχθεί στο στενό κύκλο των νομικών συμβούλων του ραδιομεγάρου; 

Ποια έγγραφα χειρίστηκε μέχρι στιγμής και ποια από αυτά είναι παραποιημένα, μάλλον με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου; 

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα έγγραφα, για να σταματήσει ο πλειστηριασμός, δεν υπήρχε καν η υπογραφή ή η εξουσιοδότηση από τον καραπάνο και τον δημητρίου... Για τόσο σούργελο δικηγόρο μιλάμε.

Αυτό βέβαια φανερώνει ότι οι δυο πρώην παράγοντες φυλάξανε τα στερνά τους, αλλά δώσανε το οκ στον τυχοδιώκτη δικηγόρο. 

Μήπως το ίδιο συμβαίνει με όλες τις υποθέσεις του δήμου, ώστε να δικαιολογεί ο δήμαρχος την αφασία του ή την ύποπτη στάση του στη μαρίνα Μεσολογγίου, την ενεργειακή κοινότητα ή για προμήθειες και μισθώματα ; 

Πως δικαιολογείτε, νομικός σύμβουλος του δημάρχου, ο οποίος έχει πάρει την εντολή να χρησιμοποιήσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να παραπεμφθεί ο καραπάνος σε δίκη, την ίδια ώρα να στέκεται αρωγός του, διαπράττοντας μάλιστα απιστία, ώστε να σώσει την περιουσία, του καραπάνου, από δημότη, ο οποίος κέρδισε τη μάχη με τον πρώην δήμαρχο, για θέμα κοινωνικού και όχι ιδιωτικού χαρακτήρα; 

Δεν το ξέρει ο κύριος Παπουτσάκης ότι είναι θεσμικό πρόσωπο του δήμου Μεσολογγίου; 

Μήπως όμως, ο κύριος Παπουτσάκης πήρε πρώτα την σύμφωνη γνώμη του ίδιου του δημάρχου, Λύρου, ώστε να βοηθήσει τον καταδικασμένο πρώην δήμαρχο και μάλιστα ενάντια σε δημότη; 

Μήπως τα βρήκαν καραπάνος - Λύρος , με αντάλλαγμα τη μη δίωξη καραπάνου, για  κάποιους θετικούς ψήφους σε ευαίσθητα θέματα, όπως η ενεργειακή κοινότητα ή η μη δίωξη για οικονομικές ατασθαλίες νυν αντιδημάρχων ; 

Οι λοιποί δικηγόροι του δήμου, γιατί σιωπούν; 

Δεν το ξέρανε ότι ο Παπουτσάκης, τα μόνα παράβολα που έκοψε για δίκη, σε όλη του τη ζωή,  είναι για κανά τροχαίο ή αντιδικία απλής μορφής; 
Δεν ξέρανε ότι η σχέση Παπουτσάκη με το δικαστικό μέγαρο είναι κατά βάση εγκυκλοπαιδική ; 

Ή μήπως το ξέρανε και πρότειναν τον συγκεκριμένο γιατί πήραν τις διαβεβαιώσεις ότι είναι πρόθυμος να πλαστογραφεί έγγραφα ;

Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών; 
Ποιος εγγυάται ότι είναι διασφαλισμένα, από την έκνομη  συμπεριφορά του κυρίου Παπουτσάκη; 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί από τον κρυπτόμενο δήμαρχο, να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να απομακρύνει από χθες, τον τυχοδιώκτη και πλαστογράφο νομικό του σύμβουλο.

Επίσης να απομακρύνει όποιον πρότεινε τον κ.  Παπουτσάκη, ακόμη και αν η μισθοδοσία του είναι από τη τσέπη του δημάρχου ή από τις χορηγίες των προμηθευτών, όπως τις λέει ο αντ΄αυτού δήμαρχος Στέλλιος, των νυν αντιδημάρχων.                                                   Μ.Ε.Π 

 

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

Η τσιμπίδα του νόμου, έπιασε τον έναν από τους νομικούς συμβούλους του Λύρου... Ντόμινο εξελίξεωνΣκάνδαλο τεραστίων  διαστάσεων σκάει από Δευτέρα στο νομικό επιτελείο του δημάρχου.

Το ποινικά κολάσιμο σκάνδαλο,  νομικού συμβούλου του δημάρχου Λύρου, δεν είναι απλά μια υποθεσούλα αστοχίας ή λάθος εκτίμησης, θέτει σοβαρά ερωτήματα, για το ποιοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε έγγραφα του δήμου, πως τα χειρίζονται και που τα χρησιμοποιούν.

Επίσης ξεσκεπάζεται και η ακατανόητη καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος της μαρίνας Μεσολογγίου, όπως επίσης και τα δήθεν έγγραφα που παρουσιάζει ο Λύρος για ζητήματα όπως η ενεργειακή κοινότητα Κατοχής.

Στο τέλος θα πρέπει να απαντηθεί σοβαρά το ερώτημα, εάν ο Λύρος τα έχει βρει με τον πρώην δήμαρχο καραπάνο, γι' αυτό και δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα καμιά δίωξη για τις αρπαχτές του πρώην δημάρχου.


Ο στενός κύκλος των χαμένων εξουσιαστών, που διοικούν αυτή τη στιγμή το δήμο Μεσολογγίου, με απόλυτη ευθύνη του ίδιου του Λύρου, έδωσε το δικαίωμα σε άτομα μειωμένης αντίληψης και ικανότητας, να εκπροσωπούν το δήμο και να εκμεταλλεύονται για ίδιο όφελος, έγγραφα και υποθέσεις, όπου κανένας  κοινός  θνητός δεν έχει πρόσβαση. 

Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: