Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Θεοδωράκης: Λάτσης και Βαρδινογιάννης δεν θέλουν την αξιοποίηση της ΑΟΖ


Ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζοντας το ζήτημα της ΑΟΖ είπε πως η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα. «Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό» τόνισε, ενώ παράλληλα είπε πως για την καθυστέρηση στην εκμετάλλευση της ευθύνονται οι εφοπλιστές και οι ιδιοκτήτες διυλιστηρίων.

Με παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε ως εξαρτημένους όσους λένε ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι στην αξιοποίησή της αντιδρούν εφοπλιστές, αλλά και οι ιδιοκτήτες των διυλιστηρίων κύριοι Λάτσης και Βαρδινογιάννης, γιατί η εκμετάλλευση της ΑΟΖ θα επιφέρει -όπως είπε- κατάργηση των δυο διυλιστηρίων.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία, σημείωσε όμως ότι με το μνημόνιο 1 και 2 παραχωρείται ο πλούτος της χώρας, καθώς και 1 ευρώ εσόδων πηγαίνει στο εξωτερικό

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Αυτόδιαγραφή μου από το 2ο ΠΑΣΟΚ του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου και τα αίτια της.
Κύριε Διευθυντά
 Γνωρίζω ότι έχω κάνει κατάχρηση σχετικά με την μακροσκελή και αναλυτική μου διαμαρτυρία την οποία να διαβάσετε και τα αίτια, της αυτό διαγράφης μου, ήταν όμως επιτακτική ανάγκη να εξηγήσω την αντιδημοκρατική κατάσταση που επικρατή σε μια ομάδα θα έλεγα κάσκα ανθρώπων που θέλουν να υπερασπίζονται τα δεινά που βιώνει ο λαός μας του Κόμματος; τους
Ζήτω εκ των προτέρων συγγνώμη και ελπίζω να τύχω της φιλοξενία σας
Η Πολιτικές μου πεποιθήσεις ήταν από μικρό παιδί δημοκρατικές και αυτές υπηρέτησα και ποτέ δεν τις πρόδωσα και ποτέ δεν έκανα πίσω μέχρι τα 78 μου σήμερα .Αναγκαστική (εξορία ) μετανάστευση επί Καραμανλή 1959 το ίδιο .έχουν καταφέρει και σημερα οι αντιμνημονιακές Κυβερνήσεις σκοπός τους είναι να αδειάσουν την Χώρα..
2 Χρόνια Γερμάνια και 23 Ολλανδία ,η δικτατορία με βρήκε φυσικά στην Ολλανδία ,χωρίς καθυστέρηση και χρόνο με πρωτοβουλία μου πλησίασα τους δημοκρατικούς Μετανάστες και δημιουργήσαμε την Πρώτη Αντιδικτατορική Ομάδα στην Πόλη που ζούσα το ΑΡΝΕΜ (Arnhem) του Μεγαλυτέρου Νομού της Ολλανδίας από τους 12 που έχει (GELDERLAND ) . Σε συνεργασία με τους Αριστερούς Φοιτητές της Πόλεως ΝΑΙΜΕΓΕΝ ( NIJMEGEN) 15 χιλιομετρα από το ΑΡΝΕΜ Πανεπιστημιούπολη και με τους Έλληνες Φοιτητές της Μπολόνιας της ΙΤΑΛΙΑΣ μας έστελναν το περιοδικό που τύπωναν η ΕΛΛΑΔΑ και το διακινούσαμε στους Έλληνες της Ολλανδίας.
Η Ομάδα μας σε συνεχή αγώνα και συνεργασία με τον Κώστα Νικολάου και Παύλο Μπακογιάννη διοργανωτές του Ελληνικού Προγράμματος στον Ραδιοσταθμό Duitse Weles,που μας έδιναν πληροφορίες για το 20 λεπτό δικό μας Πρόγραμμα που μας παραχώρησε ο Ραδιοσταθμός του Εργατικό Κόμμα Ολλανδίας με εκφωνητή τον Κώστα Κουνέλα μέλος της Ομάδας μας.
Δραστηριότητες της Ομάδας μεταξύ άλλων ήταν συναυλίες για την εξοικονόμηση χρημάτων για τις οικογένειες των Πολιτικών κρατούμενων στην Πατρίδα. Συλλαλητήρια απεργίες πείνας μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία μας στη Χάγη για την απελευθέρωση του Α. Παπανδρέα και του Μ. Θεοδωράκη και των άλλων Πολίτικων κρατουμένων. Καλέσαμε την Μελίνα που της είχαν πάρει την υπηκοότητα και ζούσε στην Αγγλία στην πόλη του ΝΑΙΜΕΓΕΝ για ενημέρωση της κατάστασης που επικρατούσε στην ΕΛΛΑΔΑ των Ελλήνων αλλά και του Ολλανδών . Και σύγχρονος έδωσαν συναυλία και με άλλους Έλληνες Καλλιτέχνες στην αίθουσα Διαλέξεων του Πανεπιστήμιου που για αυτό φρόντισαν οι Ολλανδοί φοιτητές την συνεργασία της Ομάδας μας επίσης για την συσσώρευση χρημάτων.
Στη συνέχεια εντάσσομαι στο Κόμμα της( ελπίδας) ΠΑΣΟΚ που δημιουργήθηκαν τοπικές σε κάθε Πόλη της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, αλλά και σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ και το 1982 τον Φεβρουάριο επαναπατρίζομαι και φυσικά στην γενέτειρα μου το Μεσολόγγι. Μετά την εγκατάσταση μου εντάχτηκα στην Τοπική του ΠΑΣΟΚ , η κατάσταση που συνάντησα μονό δημοκρατική δεν ήταν ,ο άκρατος Κομματισμός ,αλαζονεία και η ιδιοτέλεια με απομάκρυναν αμέσως και ασχολήθηκα με τα τοπικά θέματα.
Το 1996 δημιουργείτε το ΔΗΚΚΙ και αμέσως γίνουμε μέλος με την εισαγωγή του στη Βουλή δημιουργούνται Οργανώσεις σε αρκετές πόλης της Χωράς και στο Μεσολόγγι. Με την δημιουργία Γραφείου και μετά από πρόσκληση των μελών της Π.Ο. του ΔΗΚΚΙ Μεσολογγίου Νεοχωρίου συγκλήθηκε γενική Συνέλευση παρουσία Κεντρικού κλιμακίου της Π.Γ του ΔΗΚΚΙ Πάνου Μαντά και Κώστα Αναγνωστάκη και με την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών εκλέχτηκε το Δ.Σ της Π.Ο του ΔΗΚΚΙ Μεσολογγίου με Γραμματέα τον ο Κ. ΜΠΡΟΥΜΑ..
Το ΔΗΚΚΙ συνιστώσα αρχικώς του Συνασπισμού από αρκετά χρόνια και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ με τις εκλογές του Μαΐου έλαβα είδηση από το ΔΗΚΚΙ σαν εκπρόσωπος του να ενταχτώ και να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου και αυτό έκανα και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις και συνέχεια έγινα και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον με Αίτηση. Από τον Ιούνιο ήμουν πάντα παρόν σε κάθε εκδήλωση , απεργία , συλλαλητήριο, καταλήψεις και σε όλες τις συνεδριάσεις.
Η επιτροπή που συνάντησα στο ΣΥΡΙΖΑ προέρχονταν από τον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του Ιουνίου ζήτησα να συγκληθεί συνέλευση και να εκλεγεί καινούρια επιτροπή αφού πλέον ο ΣΥΝ, δεν εφίσταται παρά σαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ,αυτό δεν έγινε λόγο χρόνου παρά δημιουργήθει 9μελή προσωρινή επιτροπή μέχρι να περάσει η θερινή περίοδο. Και με το τέλος των διακοπών όπως μου είπε ο κ.Μ. Θεοφιλατος βεβαίως και θα κάνουμε εκλογές. Σε συνεδρίαση των μελών και προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ πολίτες ζήτησα να μάθω ποια είναι η προσωρινή επιτροπή και η απάντηση ήταν Μάκης και Θωμάς Θεοφιλατος,Κωστας Κούστας ,Γρήγορης Καρανικόλας Μιχάλης Χατζής ,Βίκυ Μπονάρεβα και δυο άλλοι που δεν θυμάμαι. Στην συγκρότηση αυτής της επιτροπής δεν ήμουν παρόν , δηλαδή τα παλιά πρόσωπα του ΣΥΝ η επιτροπή αυτή συνεχίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο, κατά καιρούς ρωτούσα τι θα γίνει με τις εκλογές και πάντα είχαν μια δικαιολογία με απάντηση πάντα του Μ.Θεοφιλατου .
Εδώ πρέπει να πω πως σε κάθε εκδήλωση τον λόγο είχε πάντα ο Μ. Θεοφιλατος ,Κουστας και Μ. χατζής, δηλαδή τα ίδια και ιδία πρόσωπα όλες οι λειτουργίες και επικοινωνίες με τα Κεντρικά γνώριζαν 5 άτομα να μην πω τρία η τέσσερα.. Αρχάς Νοεμβρίου εγκύκλιος του ΣΥΡΙΖΑ ειδοποιοί τις Γραμματείες να εκλεγούν εκλογικοί αντιπρόσωποι για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα γινόταν στην Αθήνα όπου θα αναφέρονταν, οι δομές για το ενιαίο Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες διαδικασίες και τέλος η ψηφοφορία .
Η οργάνωση του Μεσολογγίου δεν είχε εκλεγμένη γραμματεία παρά προσωρινή επιτροπή από αρχάς Ιουνίου 6 μηνών, καλέστηκαν τα παλιά και καινούργια μέλη στα μέσα του Νοεμβρίου 38 άτομα σύνολο, κατά τους προσωρινούς άτυπους διοικούντες 50 από πού προκύπτει ο αριθμός αυτός άγνωστο αφού τα πρακτικά , τους είναι άγνωστα η (σκόπιμα δεν κρατούν) καθώς και οι άλλες λειτουργίες μιας εκλεγμένης οργάνωσης ενός Κόμματος με 28%. Π.χ Βιβλίο Μητρώο Μελών , Βιβλίο Πρακτικών, Βιβλίο Εσόδων Εξόδων και κουπόνια με σφραγίδα για την ενίσχυση του Κόμματος..
Στη Συνέλευση αυτή δημιουργείτε νέα 11 μελή προσωρινή επιτροπή καταργώντας την πάλαια η οποία θα διεκπεραίωνε τις εκλογές των αντιπρόσωπων, από μια μη εκλεγμένη επιτροπή τουτέστιν άκυρη. Στις 20/11/2012 στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνονται οι υποψηφιότητες με υπόδειξη του κ.Μ Θεοφιλατου ο μόνος που υπέβαλε για υποψηφιότητα δια αιτήσεως ήταν ο γράφον.
Το ίδιο βράδυ έθεσα θέμα εκλογών για την επιτροπή που θα διεκπεραίωνε τις εκλογές, με ένα στόμα ολοι τους ήθελαν να με διαβεβαιώσουν ότι η επιτροπή είχε ήδη σχηματιστή στην τελευταία συνέλευση των 30 ατόμων, δια ανάταση του χεριού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα εκλογής να σημειωθεί κατά τον Μ.Θεοφιλατο τα μελή του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως είναι 87 δηλαδή δεν υπήρχε απαρτία . Μου ήταν αδύνατο να συμφωνήσω και διαμαρτυρήθηκα έντονα, στην συνεδρίαση αυτή παρόν ήταν και η βουλευτής Μ. Τριανταφύλλου και ζήτησα να τοποθετηθεί επί του θέματος, είπε τα εξής.
« Με τον Χρήστο γνωριζόμαστε από χρόνια σε αγώνες και έχει δίκιο πλην όμως ο χρόνος μας πιέζει και αυτή την φορά να γίνουν έτσι και στο μέλλον θα κάνουμε εκλογές» Το χρόνο τον είχαν από τον Ιούνιο και το τραβούσαν σκοπίμως με την παλιά τους συνήθειας φοβούμενοι μην χάσουν τα πρωτεία. .Αλλά και η τοποθέτηση της Βουλευτή δεν με κάλυψε δημοκρατικά δεν περίμενα τέτοιες αντιδημοκρατικές και μη Αριστερές πεποιθήσεις από Βουλευτή με Αριστερές καταβολές, Άρα !! τι μπορούμε να περιμένουμε;
Η βουλευτής σε παλαιότερη σύσκεψη στα παλιά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα εκλεγμένη σε συζήτηση από αρκετά μέλη, έγινε θέμα για τα προνόμια των Βουλευτών. Θίχτηκε η κ. Βουλευτής και όταν πείρε τον λόγο «εξέφρασε την δυσφορία της ότι τελευταία πολύ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ πέφτει για τα προνόμια των Βουλευτών και για τους δυο επιστημονικούς της συνεργάτες που θα στελεχώσουν το Γραφείο της έχει μελετήσει το θέμα και έκανε και την επιλογή της, ένας (1) Αγρινιώτης και ένας (1) Κύπριος στο Μεσολόγγι δεν υπήρχαν άραγε ανάλογοι άξιοι νέοι; Η επιλογή έγινε συντεχνιακά μεταξύ των συνιστωσών το δικαίωμα της το δίνει ο Κανονισμός της Βουλής ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.
¨Όσο για τον Λαϊκισμό των προνομιών η κ. Βουλευτής θα της πω αν κέρδιζε περισσότερα; με τα ιδιαίτερα αφού δεν ήταν διορισμένη και ως εκ τούτο έχασε την δουλεία της λίγη συμπόνια και νοημοσύνη για τα 360 και 500 Ευρώ των συντάξεων δεν θα έβλαπτε από την κ. Βουλευτή.
Οι εκλογές των αντιπροσώπων στις 24/11/2012 για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έγιναν με την μεγαλύτερη μαεστρία της χειραγώγησης και τούτο διότι εκλεχτήκαν άτομα τα οποία ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί ή μια φορά σε όλες τις συνεδριάσεις ή εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα καθηγητής από την Γαυριά που είχε εμφανιστεί μια φορά την τελευταία συνέλευση και έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ συμπαθείς του κ. Κουστα (ίσως μέλος της ΟΛΜΕ) έλαβε 15 ψήφους και φυσικά εκλέχτηκε.
Ο γράφων αγωνιζόμενος σε κάθε εκδήλωση ,συλλαλητήρια και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου έλαβε μονό 8 ψήφους τα συμπεράσματα δικάσας, διαμαρτύρονταν όμως συχνά για δημοκρατικές διαδικασίες.
Πληροφοριακά θέλω να αναφέρω ομολογία του κ.Μ.Θεοφιλατου σε σύσκεψη ότι κατέχει 3 θέσεις 1 ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου 1 ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και 1 ως Μέλος της Ν. Ε .Αιτωλοακαρνανίας επίσης του ΣΥΡΙΖΑ και τελευταία έμαθα η παράνομη και μη εκλεγμένη επιτροπή τον διόρισε και γραμματέα της τοπικής υπάρχει διάφορα με τους πολυθεσίτες του ΠΑΣΟΚ;
Εδω πρέπει να ρωτήσω
Από ότι ξέρω εκτός από Πρόεδρος του Ερ. Κεν. που είναι εκλεγμένος και σε άλλες από ποιες δημοκρατικές διαδικασίες εκλέχτηκε μήπως θα μπορούσε ο κ.Μ.Θεοφιλατος να εξηγήσει; Δημοσίευσαν καμιά ανακοίνωση και πότε ; Τελικά μέχρι που θα φτάσει η αλαζονεία σας κ. Θεοφιλατε;. Ολοι οι υπόλοιποι ισόβιοι της ομάδας του παλαιού Συν και νυν ΣΥΡΙΖΑ Μ. και Θ . Θεοφιλατος Κώστας Κούστας Γρηγόρης Καρανικολας και ο νεοφώτιστος και θεωρητικός Μ. Χατζής ο καθένας για τους δικούς του λόγους κρατούν το Μαγαζάκι στα ίσια.
Ο Θεωρητικός κ.Μ Χατζής και ο κ.Μ Θεοφιλατος αντι να ενημερώσουν τους Πολίτες σωστά για ένα ομαδικό αγώνα έναντι του Χαρατσιού έκαναν εντυπωσιακές επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις να μην πληρώσουν οι Πολίτες το χαράτσι , με αποτέλεσμα να έρθει η λυπητερή από την εφορεία χρεώνοντας τον Πολίτη και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην παίρνει θέση παρά να λέει στους Πολίτες να κάνουν διακανονισμό με την Εφορεία. Το ίδιο ο λαλίστατος και Θεωρητικός κ. Χατζής έκανε με τα τέλη κυκλοφορίας του χρόνου οι Πολίτες θα τα πληρώσουν διπλά αυτοί είναι οι διαφωτιστές του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που βάζουν τον Κοσμάκη σε περιπέτειες .
Ο ένας αυτοδιορίζεται και ο άλλος διορίζει κατά το δοκούν όπως διόρισαν την συμπαθεί κατά τα άλλα, πρόσφατα νέο Ελληνίδα μετά από πολλούς αγώνες και χρόνια δοκιμασίες πείρε την Ελληνική υπηκοότητα καλώς όρισες. Αλλά παράλληλα δέχτηκε να αναλάβει και την παράνομη θέση του Ταμία του ΣΥΡΙΖΑ που της προσφέρθηκε δηλαδή, μπήκε αμέσως στο σύστημα .
Ένα σύστημα εφάμιλλο με αυτό που πριν λιγο κατηγορούσε .Αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία που δέχτηκες να υπηρετήσεις είναι κάτι ανάλογο με αυτό που ήταν στην κομουνιστική πρώην Πατρίδα σου και είδες που κατέληξε Η κ. Βίκυ Μποναρεβα από απειρία χωρίς εκλογική νομιμοποίηση δέχτηκε να εισπράττει χρήματα με απλή απόδειξη πληρωμής, χωρίς κουπόνι με διπλό στέλεχος και σφραγίδα του Κόμματος. Η κ. Μποναρεβα σκέφτηκε μήπως στο μέλλον μπορεί να καταστεί πολιτικά αιχμάλωτη από Κομματικούς επιτηδείους που πάντα στοχεύουν σε καρέκλες; . Διότι της έχω υποδείξει πως πρέπει να λειτουργεί μια Πολιτική Οργάνωση που σέβεται της Δημοκρατικές διαδικασίες και την διαφάνεια.
Αγαπητοί Κύριοι με την αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά και την ανοχή της κ. Βουλευτή Μ Τριαντάφύλλου ας γνωρίζετε ότι πράττεται το αντίθετο από το επιδιωκόμενο ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ που δεν στηρίζονται σε Σταλινικές πρακτικές, επίσης θα έχετε προσωπικά ευθύνη για την διόγκωση του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής που ήδη άνοιξε γραφεία και στην Πόλη μας ενάτη του δικαστικού Μεγάρου.
Καταστρατηγείτε και αλλοιώνετε κείμενα της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Λάβατε ή δεν λάβατε την απόφαση της Κ.Ε. της Συνεδριάσεως στις 8/1/2013 που μεταξύ των άλλων αναφορών για την κατάσταση της Χωράς και γενικώς για την εξαθλιώσει του Λαού κ.λ.π
.Που αναφέρει στο κομμάτι Οργανωτική Συγκρότηση τα εξής.
α) Σε οργανώσεις που έχει συγκροτηθεί Γραμματεία χρειάζεται άμεση κατανομή αρμοδιοτήτων και σύγκλιση Συνέλευσης.
β) Σε οργανώσεις που δεν έχει συγκροτηθεί Γραμματεία χρειάζεται άμεση σύγκλιση Συνέλευσης και εκλογή Γραμματείας που θα εξασφαλίζει την λειτουργία της Οργάνωσης θα παίρνει υπόψη τον αναγκαίο πλουραλισμό κ.λ.π.
Πότε; εκτελέσατε αυτή την απόφαση της Γραμματείας; Και πότε κάνατε εκλογές; Αντι όμως αυτής της απόφασης της Γραμματείας αλλοιώσατε την απόφαση αντικατασταίνοντας με δικό σας κείμενο. Που έλαβα από τον κ. Κουστα εξηγώντας ότι οι αντιπρόσωποι για τις Προσωρινού χαρακτήρα Νομαρχιακές Επιτροπές που θα συγκροτηθούν και θα έχουν ισχύ μέχρι το Συνέδριο που θα γίνει πολύ σύντομα, να εκπροσωπηθούν από αντιπροσώπους που θα εκλεγούν από τις νεοσύστατες γραμματείες όπως αναφέρει η εγκύκλιος τις 8/1/2013 όπου θα αποκτήσει και το Καταστατικό του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι από εκπροσώπους από άλλες εκλογές π.χ. από τις Χειραγωγημένες εκλογές που κάνατε τις 24/11/2012 που προαναφέρω.
Πριν από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ έκδωσε έντυπο ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ δηλαδή κάθε Πολίτης είχε το δικαίωμα να υπογράψει την αίτηση και να γίνει μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αίτηση αυτή δεν αναγράφονταν όροι και δεν ζητούσε ποινικά Μητρώα και κοινωνικά φρονήματα..
Μετά από τα στοιχεία του Πολίτη στο τέλος υπογράφη με την Φράση’
ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
. Η αίτηση παραδίδονταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ τον Πολιτών ήταν και μια
αίτηση του Πολίτη και γνωστού αγωνιστή Δημήτρη (Τάκη ) Κοτσόργιου. Και ενώ όλες
οι αιτήσεις γίνονταν χωρίς διακρίσεις δέκτες και τα νέα μέλη καλούνταν στις
συνεδριάσεις του ΖΥΡΙΖΑ , η αίτηση του Κοτσοργιου δεν έγινε δεκτή και τούτο
αποδεικνύετε ότι δεν τον καλούσαν στις Συνεδριάσεις
Στη συνέλευση του Νοέμβριοι 2012 ο κ.Κοτσοργιος έστειλε επιστολή με την κ.
Μποναρεβα η οποία παρέδωσε στον Μ. Θεοφιλατο για να διαβαστεί στην Ολομέλεια
η οποία αποκρύφτηκε χωρίς να γίνει καμία αναφορά αλλά ούτε διαβάστηκε..
Σαν μέλος της συνιστώσας του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΡΙΖΑ μετά, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιοι ήταν εκείνοι που έλεγχαν τις αιτήσεις και με ποια κριτήρια αφού κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε από το κείμενο του εντύπου της αίτησης . Και ούτε καμία εκλεγμένη επιτροπή υπήρχε αλλά ούτε τέτοια εγκύκλιο είχε σταλεί από τα
Κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ..
Σε ερώτηση μου σε συνεδρίαση μελών τι γίνετε με την αίτηση Κοτσοργιου
,ο πάντα πρώτος λαμβάνοντας το λόγο και 4θεσήτης και αλαζόνας κ.Μ Θεοφιλατος
( απαντά ότι η αίτηση του Κοτσοργιου έχει προς το παρόν παγώσει διότι υπάρχουν
ενστάσεις από την επιτροπή ) .Σε δεύτερη ερώτηση μου από ποια επιτροπή αφού
ποτέ δεν έγιναν διαδικασίες για την εκλογή της και ποιες οι ενστάσεις των
υπολοίπων Μελών δεν εδόθη καμία απάντηση.
Το μόνο που μου απάντησε ήταν ότι (έχει μίλησε με τον κ. Βίτσα Γραμματέα
του ΣΥΡΙΖΑ και όλα είναι σωστά, όπως ο κ.Μ θεοφιλατος χειρίζεται την διαδικασία), άρα και για την αίτηση του κ.Κοτσοργιου ήταν τα Κεντρικά ενήμεροι και υιοθετούσαν την αντιδημοκρατική διαδικασία.
Μονό ο κ.Καρανικόλας μου είπε (ορισμένες αιτήσεις ελέγχονται δεν
μου είπε όμως από ποιους) ,στην συζήτηση αυτή παρόν ήταν και η κ. Βουλευτής η οποία σιωπούσε προφανώς συμφωνούσε με τις αντιδημοκρατικές απαντήσεις του Μ.Θεοφιλατου και Καρανικολα. Σε ιδιαίτερη συζήτηση που είχα με τον κ.Μ.Θεοφιλατο για την αίτηση Κοτσοργιου μου ( είπε ότι ο Κοτσοργιος ήταν στο ΠΑΣΟΚ).
Η μη εκλεγμένη επιτροπή συντηρούμενη από τα ισόβια άτομα του τέως Συν
και νυν ΣΥΡΙΖΑ και με την ανοχή της κ. βουλευτή Μ. Τριανταφυλλου λειτουργούν χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.
Μετά από τρεις μήνες και μετά από νέα αίτηση του κ. Κοτσοργιου με 15
υπόγραφες από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να έρθει η αίτηση του στην Ολομέλεια
προς συζήτηση.
Αντι αυτού συγκροτείτε 4μελή( Κονκλάβιο), επιτροπή από ποιους διορίστηκαν
άγνωστο προφανώς κατά εντολή του αφεντικού του μαγαζιού Μ. Θεοφιλατος ,Κώστας Κούστας , Γρηγόρης Καρανικόλες και ο νεοφώτιστος και θεωρητικός Μ. Χατζής. Και κάλεσαν τον κ. Κοτσοργιο προς απολογία για να του ανακοινώσουν, «Σημείωση η συνάντηση δεν έγινε στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ παρά στο Εργατικό Κέντρο δηλαδή ο κ.Μ.Θεοφιλατος χρησιμοποιεί το Εργατικό Κέντρο ως Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» ότι η αίτηση του δεν γίνεται αποδεκτή διότι από τον Σύλλογο Αλιέων Μεσολογγίου.
εδημοσιεύθει στον τοπικό τύπο μια επιστολή προς τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ.Π. Παπαδόπουλο η οποία φέρει την Υπογραφή του Προέδρου του εν λόγο Συλλόγου κ. Νικόλαο Σταθη και η οποία αναφέρει το πρόβλημα της Μαρίνας.
Καλώντας τον κ. Παπαδόπουλο ως Πρόεδρο του Λ.Τ., να πάρει θέση και να μεριμνήσει και για προβλήματα του αλιευτικού καταφυγίου τα οποία κατά τον Πρόεδρο κ.Σταθη χρονίζουν και υπάρχει πρόβλημα ατυχήματος. Το σημαντικό είναι ότι οι υπέρμαχοι Μαρξιστές—Λενινιστές οι μη εκλεγμένη για άλλη μια φορά διορισμένοι αποδίδουν συλλογικές ευθύνες σε μελή Συλλογικών Οργανώσεων πιστεύοντας ότι θα προστατευσουν τους αυλικούς τους
Η επιστολή αυτή θεώρησαν τα μελή του κονκλάβιο ότι προσβάλει βάναυσα τον κ.Παπαδόπουλο προσωπικά και για αυτό ο Κοτσοργιος πρέπει να πληρώσει για το εγκλήματα του , αφού είναι μέλος του Συλλόγου και βεβαίως υιοθετεί το κείμενο του Συλλόγου του δεν είναι όμως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ . Διότι ο κ. Παπαδόπουλος εκτός Πρόεδρος του Λ.Τ. είναι μέλος και μάλιστα Πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της μη εκλεγμένης επιτροπής , μέλος του Εργατικού Κίνητρου και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου στην ΔΕΥΑΜ , αφού έβαλε και για Βουλευτής χωρίς επιτυχία και ξαναγύρισε στη καρεκλίτσα του άλλος ένας 5θεσήτης Ζήτω το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ
κ.Μ. Θεοφιλατο και η Παρέα σας ειστε οι κηδεμόνες του κ. Παπαδόπουλο; ή ο ίδιος δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του; Σας έχει εξουσιοδοτήσει για την υπερασπίσει του και την προστασία του; δεν καταλαβαίνετε ότι με την πρωτοβουλία σας αυτή τον υποβαθμίζετε; Διότι από ότι διάβασα στην απάντηση του κ. Παπαδόπουλου στην επιστολή του προς τον κ. Προέδρου του Αλιευτικού Συλλόγου στον τοπικό τύπο δεν έχει και τόσο ευπρεπή και ευγενικό τρόπο για πρωτοκλασάτο στέλεχος όπως τον παρουσιάσατε στον κ.Κοτσοργιο δεν είναι λιγο υπερβολή . Έλεος
Και μια απορία, πως είναι δυνατόν να μπλέκετε τον ΣΥΡΙΖΑ ως Κόμμα σε διαφορές ενός κρατικού φορέα με ένα Σύλλογο; επειδή ο Πρόεδρος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, για θέματα τοπικών συμφερόντων, δεν νομίζετε ότι το παρατραβάτε το θέμα εκτός ουσίας αλλά προς το προσωπικό και αυτό θα γίνει μπούμερανκ ;
Όσο για το ότι σε ιδιαίτερη συζήτηση μας που μου (είπατε ότι ο Κοτσοργιος υπήρξε στο ΠΑΣΟΚ) Σας πληροφορώ ότι έχω στα χεριά μου επιστολή που βρήκα στο Βλοκ Ιερά Πόλη γραμμένη από αθλητικό παράγοντα προς τον κ. Παπαχρήστο.
Με τις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣΝΑ. προτρέποντας τον να μην συμπερίλαβει τον κ. Π. Παπαδόπουλο στο ψηφοδέλτιο του διότι είναι Άνθρωπος που υπηρέτησε πιστά για αρκετά χρόνια το διεφθαρμένο σύστημα που κατηγορείτε και σημερα θυμήθηκε ότι αυτό που υπηρετούσε «οδήγησε σε απραξία και μαρασμό, υπήρξε μονό φορολογικός εισπράκτορας, δρούσε χουντικά ….και έφτασε την κατάσταση στο απροχώρητο» και πολλά άλλα αναφέρει ο αθλητικός παράγοντας.
Και στο τέλος ερωτάτε ο κ.Π. Παπαδόπουλος αφού έβλεπε όλα αυτά γιατί δεν παραιτήθηκε τόσο καιρό καταγγέλλοντας τα;
Αλλά και σε άλλες επιστολές στον τύπο δεν ήταν και τόσο εγκωμιαστικοί οι χαρακτηρισμοί που του προσάπτουν του κ.Π. Παπαδόπουλο ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τις 5 θέσεις . Πρόθεση μου δεν είναι να σπιλώσω κανέναν αλλά η συμπεριφορά σας και αλαζονεία δίνει τροφή για οργή και αγανάκτηση με το να κάνετε Ιερά εξέταση σε Πολίτη που επιθυμεί να ενταχτεί και να βοηθήσει στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αλήθεια με ποια εξουσιοδότηση όλα αυτά.;
Αφήνετε τα προβλήματα του λαού και τις Χώρας και αντι να συσπειρώσετε τον Κόσμο γύρο από το ΣΥΡΙΖΑ ασχολιέστε αν ο Κοτσοργιος ήταν ή δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ….. ο μνημονικός κ. Κουρομπλης που ήταν κ. Θεοφιλατε; Και κ. Παπαδόπουλε Μήπως το μισό ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζετε και η άλλη μνημονική κ. Κατσελη. Αλλά άλλος είναι ο σκοπός σας Κύριοι των 4 κ 5θέσεων και όχι ότι ο Κοτσοργιος ήταν στο ΠΑΣΟΚ.
Τα προβλήματα του Λαού και του ΣΥΡΙΖΑ απέχουν έτη φωτός από τις δίκες σας σκέψεις και πρακτικές ..
Και ένα τελευταίο , ο Ραδιοσταθμός της Ιεράς πόλης μας ένας σταθμός με μακρά ιστορία και με 200 μέλη προσπαθούν να τον φιμώσουν με τους υπέρμετρους τόκους που του έχει επιβάλει το Ι.Κ.Α και η φορομπηχτική πολική.
Ο Πρόεδρος του ζήτησε την βοήθεια από όλα τα Κόμματα εκτός ΠΑΣΟΚ και Χρυσης .Αυγης, στέλνοντας αίτηση προς ακρόαση για να καταθέσει υπόμνημα σχετικά με τα προβλήματα του Κοινωφελούς Συλλόγου. Τρεις Μήνες τώρα το γραφείο της κ. Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μ.Τριανταφυλλου και της τοπικής Οργάνωσης κωφεύουν και απαξιούν να καλέσουν την επιτροπή του, ενώ όλα τα αλλά την κάλεσαν, έχει πρόβλημα με τον Σταθμό η κ. Βουλευτή και η τοπική Οργάνωση γιατί δεν τον καλούν, τι συμβαίνει !!! λοιπόν ας δώσουν μια απάντηση στον Σταθμό, στον όποιο τόσο οι Αδελφοί Θεοφιλατοι όσο και η κ. Βουλευτής έκαναν προγράμματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μετά τιμής
Χρήστος Ντίνος
.