Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

          ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

Νέα Βουλή, νέος πρόεδρος, νέα αρχή. Αλλά στην παρθενική ομιλία του ο Νίκος Βούτσης έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία από την πρώτη ώρα της θητείας του.

Να εξηγούμαστε. Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς τους κρίσης -που κλαίνε μάνες και παιδιά και κόβονται συντάξεις- το ένδοξο ελληνικό Κοινοβούλιο υποχρεώνει τον κρατικό προϋπολογισμό να συντηρεί πολυπληθείς… ιδιωτικούς στρατούς σε πρόσωπα που δεν είναι καν μέλη του: στους πρώην προέδρους του και σε έτερους Καππαδόκες.
Δηλαδή οι φορολογούμενοι πληρώνουν για κάποιους που δεν τους προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία. Δεν είναι βουλευτές, αλλά η Βουλή τους διαθέτει γραφεία και προσωπικό. Χώρια τους αστυνομικούς συνοδούς που χρησιμοποιούν για ασφάλεια -χωρίς να κινδυνεύουν από κανέναν οι περισσότεροι.
Να αρχίσουμε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Η κυρία θα νέμεται εφεξής ως ιδιώτης, τρία γραφεία της Βουλής και θα την υπηρετούν εφτά δημόσιοι υπάλληλοι - σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία μπορεί να φτάσουν και στους 13 στην περίπτωση της. 
Γραφείο και ως έξι υπάλληλους έκαστος για γραμματειακή υποστήριξη δικαιούνται και οι προκάτοχοι της – ισοβίως! Ονόματα: Πετσάλνικος, Ψαρούδα- Μπενάκη, Κακλαμάνης, Σιούφας. Ξεχάσαμε κανέναν; Α, ναι, τον Πολύδωρα, πρόεδρο Βουλής για μια μέρα!
Τι ακριβώς προσφέρουν στην ελληνική Πολιτεία για να έχουν τη γαλαντομία της; Απάντηση: τίποτε. Ποιος τα αποφάσισε αυτά; Απάντηση: μόνοι τους! Η τελευταία και πιο γενναιόδωρη ρύθμιση έγινε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 
Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Και άλλοι που δεν έχουν πλέον καμιά σχέση με τη Βουλή διατηρούν δικαίωμα ισόβιων τζάμπα διευκολύνσεων. Π. χ., όποιος υπήρξε αρχηγός κόμματος -ακόμη και αν έχει ξεχάσει πότε ακριβώς του συνέβη- έχει στη διάθεση του έναν έως τρεις υπάλληλους. Ονόματα: Τσοβόλας, Κωνσταντόπουλος, Καρατζαφέρης, Κουβέλης, Δαμανάκη, Αλαβάνος. Από κοντά και οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, όπως ο Πάγκαλος.
Στο κερασάκι αυτής της ωραίας τούρτας βρίσκουμε τρεις πρώην Πρωθυπουργούς: Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου. Παρ ότι η Βουλή στερείται των υπηρεσιών τους, διαθέτει 4-6 υπαλλήλους και χρεώνεται αντιστοίχως για λογαριασμό τους. 
Δεν μιλάμε για πρώην προέδρους δημοκρατίας ή πρωθυπουργούς που παραμένουν βουλευτές -γι αυτούς υπάρχει κάποια βάση. Ούτε για τους αποσπασμένους στα κομματικά γραφεία. Το τριτοκοσμικό και σκανδαλώδες αφορά όσους έχουν απεμπλακεί - συνήθως με απόφαση των εκλογέων- από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά θα μας κοστίζουν εφ' όρου ζωής (τους).
Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς κάπου 250 υπάλληλοι εν συνόλω -συν τα έξοδα ασφαλείας και υποδομών- διατίθενται στους πρώην, δίκην ΙΧ προσωπικού, αλλά δημοσία δαπάνη. Ένα μικρό υπουργείο στη διάθεση ιδιωτών! Άπαιχτο;
Θα ήταν ανακουφιστικό εάν ο νέος πρόεδρος της Βουλής επιχειρούσε απλώς να τους εκθέσει: να ανακοινώσει ότι ο ίδιος, ως αριστερός, όταν γίνει πρώην δεν θα ασκήσει αυτά τα -Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει- "δικαιώματα". Δεν το έκανε.
Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική τάξη ανεξαρτήτως ιδεολογίας θα συνεχίσει να παρέχει διευκολύνσεις στον εαυτό της και να στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες. Ή όπως έλεγε ο Τολστόι: "Όλοι υπόσχονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του”.


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

        ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ ΠΑΥΛΟΠΟYOΛΟ

Ας δούμε τα γεγονότα και το  θόλο πολιτικό τοπίο που  χαρακτηρίζει την πολιτική κατάσταση. Ωστόσο οι επερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου θα διαλύσουν την Κυβέρνηση και την πολιτειακή καταχνιά.
Το χρονικό πρότερο και σημαντικότερο γεγονός είναι η διακοπή  σχεδόν μεταξύ δυο κορυφαίων παραγόταν του Πολιτεύματος ,δηλαδή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Παυλοπουλου και της προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου.
Η Πρόεδρος της Βουλής είναι γνωστή για τις οξύτατες κριτικές που ασκεί, οι οποίες είναι τεκμηριωμένες απόλυτα και δικαιολογημένες, διότι είναι  δίκαιες και συνταγματικές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μη αντέχοντας την συνταγματική κρητική εις βάρος του   και εκμεταλλευόμενος  την θεσμική του θέση, διέρρηξε τις σχέσεις  του με την Πρόεδρο της Βουλής και καθιέρωσε αντισυνταγματικά την θεσμική διαδικασία  επαφής να γίνεται μόνο μέσου ε-μαιλ.
Ο κ.Παυλοπουλος , έχει άραγε, την εντύπωση ότι μαζί με τον Πάπα της Ρώμης διατηρεί και αυτός το ΑΛΑΘΗΤΟ; Ή μήπως προσπαθεί να θέση στο απυρόβλητο κάθε πράξει και απόφαση του; Ο,τι και να νομίζει ,είναι σφάλμα .Όμως πρέπει να γνωρίζει ότι το σφάλμα συμβαδίζει με την ανθρώπινη φύση .Το να σφάλει κάνεις είναι ανθρώπινο. Και χαρά σε εκείνον που το αναγνωρίζει. Έτσι δεν είναι κ. Καθηγητά.
Είναι γνωστό άλλωστε  το πόσο προσηλωμένος είναι στη βάση αρχή της  Δημοκρατίας ο κ.Παυλοπουλος. Οταν ήταν Υπουργός Εσωτερικών κατάργησε έστω και προσωρινά το δημοκρατικό δικαίωμα του Λαού να εκλέγει τον υποψήφιο Βουλευτή που θεωρεί άξιο, δίνοντας το αυθαίρετο και αντιλαϊκό δικαίωμα στους αρχηγούς των κομμάτων να εκλέγουν αυτοί τους Βουλευτές της αρέσκειας τους. Έτσι νοούσε ο κ. Παυλοπουλος και ενεργώντας κομματικά παρακάμπτοντας τον Λαό που τον ανέδειξε.
Και επειδή νομίζοντας ότι ενέργησε δημοκρατικά οι ψηφοφόροι της Α’ εκλογικής περιφερείας Αθηνών τον περιποιηθήκαν όπως του άρμοζε και τον έστειλε από κει που ήρθε αναγκάζοντας τον να μπει στο περιθώριο της πολίτικης του καριέρας και στην αφάνεια ..Ο νεκραναστημένος από την αφάνεια κ.Τσιπρας από τον κ.Αλαβανο, νεκρανάστησε και σχεδόν τον διόρισε ο κ.Τσιπρας  στο ύπατο αξίωμα τον δημοκρατικό κατά τα άλλα και βέβαια με κομματικό συμφέρον κ Παυλοπουλο.
Η αποφαση του κ.Τσιπρα να διαλύσει την Βουλη με την σύμφωνη γνώμη του κ.Παυλοπουλου χωρίς αντίρρηση γιατί άλλωστε  αντιδράσει  αφού οι συνταυτισμένες σκέψεις και τον δυο ήταν μια και μόνο να εξυπηρετηθούν οι τοκογλύφοι καταστρέφοντας την Χώρα και τον ΛΑΟ της.. Έτσι φτάσαμε στις αστραπιαίες εκλογές κατ εντολή των δυναστών της Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ. Άξιος ο μισθός σε όλους σας Υπάρχει και το δίκαιο της Δημοκρατίας που κανείς δεν θα ξεφύγει από την Ιστορία.  


α    .