Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

 

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της συμμορίας Υψηλών Προσώπων του δήμου Μεσολογγίου.

Από το πρωί τρέχουν οι εξελίξεις για τα φερόμενα μέλη που αποτελούν την εγκληματική οργάνωση, με κέντρο το δήμο Μεσολογγίου.

Οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί από την εισαγγελία Πατρών για να τους επιδοθεί το ένταλμα προσωρινής  κράτησης.

Όπως ήταν φυσικό, ζητήθηκε αναστολή της κράτησης από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, αλλά η εισαγγελία τους έδωσε προθεσμία μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί.

 

Σήμερα μια πλειάδα δικηγόρων, μαζί με ορισμένους από τους κατηγορούμενους,  παρέλασε από το γραφείο της εισαγγελίας, ζητώντας την αναστολή της  απόφασης για κράτηση, μιας και η δίκη τους είναι σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η απόφαση τελικά ήταν, να καταβάλει εγγύηση 75.000 ευρώ έκαστος, μέχρι στις 12 σήμερα το μεσημέρι.

...

Όταν αυτή καταβλήθηκε και μάλιστα με μεγάλη άνεση από ορισμένους, τότε η εισαγγελία τους άφησε ελεύθερους, αλλά με προϋπόθεση του κατ’ οίκον περιορισμό και με τη τοποθέτηση του γνωστού βραχιολιού, ώστε να ελέγχονται κάθε στιγμή για το που βρίσκονται.

Βέβαια η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, μιας και τη Δευτέρα έχουν κληθεί εκ’ νέου στην εισαγγελία, ώστε να αποφασισθεί ο εγκλεισμός τους  , μέχρι την ημερομηνία της δίκης τους.

Κάποιοι λόγω θέσης στο δημόσιο βίο ή στο κρατικό μηχανισμό, μάλλον γλιτώνουν την προσωρινή κράτηση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα φοράνε μέχρι τότε το βραχιολάκι και θα παραμένουν εντός του σπιτιού τους.

Η απάντηση των γνωστών αγνώστων, υψηλόβαθμων κουκουλοφόρων εγκληματιών του δημόσιου βίου, ήταν να παραβρίσκονται σε δημόσια θέα σε καφετέριες (όντας πλήρως εμβολιασμένοι), κηδείες και κάθε λογής κοινωνική συνάθροιση, ώστε να αποδείξουν το αναπόδειχτο…

Τα εγκλήματα που τους βαραίνουν για την ακρίβεια είναι:

   Σύστασης εγκληματικής οργάνωσης,

Απάτης σε βαθμό κακουργήματος κατ’ εξακολούθηση,

Υπεξαίρεσης ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατά συρροή,

 Παράβασης καθήκοντος από πρόσωπα ιδιαίτερης εμπιστοσύνης,

Απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

 και τα πλημμελήματα της Υπεξαγωγής Εγγράφων, Συκοφαντικής Δυσφήμισης και Ψευδούς Καταμήνυσης

   Η λεία τους από τις υπεξαιρέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς και από κρατικά ταμεία, υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, όσο για τις υπεξαιρέσεις εγγράφων, αυτές τους διασφάλιζαν το αλαλούμ εάν και εφόσον γίνονταν έλεγχος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, όπως βέβαια και η μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Και κάπου εδώ ανοίγει ο νέος κύκλος για το ποιος βοηθούσε εκ’ των έσω , ώστε να καλύπτονται όλοι αυτοί οι αξιότιμοι.

Ίσως ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ο οποίος ήρθε πρώτος σε ψήφους πανελλήνια και για τον οποίο  δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητούμε, ίσως  μας διαφωτίσει καλύτερα.


 Μ.Ε.Π 

 

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Εξάρθρωση Εγκληματικής Ομάδας αποτελούμενη από νυν και πρώην δήμαρχο, καθώς και από πρόσωπα υπεράνω υποψίας.
Βόμβα μεγατόνων όπως είπαμε έχεις σκάσει στη περιοχή μας , μιας και τα νέα που μας έρχονται από την απέναντι όχθη, είναι τουλάχιστον τραγικά.

Από χθες  το πρωί εκτυλίσσεται ένα δράμα ή μάλλον ένα θρίλερ Χιτσκοκικών διαστάσεων, μιας και από ότι μαθαίνουμε η Ασφάλεια έχει εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα, μια εγκληματική ομάδα, υψηλών προσώπων, πέραν κάθε υποψίας, οι οποίοι ως αντικείμενο είχαν την υπεξαίρεση χρημάτων, ιδιαιτέρως μεγάλων ποσών, από ιδιώτες αλλά και από κρατικά ταμεία. 

 Αυτή τη στιγμή όλοι αυτοί οι κύριοι παλεύουν για να αποδείξουν στους δικαστές, ότι δεν είναι άξιοι φυγής, ότι είναι αξιότιμα και ευυπόληπτα  μέλη της κοινωνίας του Μεσολογγίου και της Πάτρας, με απώτερο σκοπό,  να μην μπουν στα κρατητήρια μέχρι να γίνει η δίκη τους, που είναι αρχές του Φλεβάρη. 

Η εγκληματική ομάδα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια της Πάτρας, αποτελείτε από : 
...
Εν Ενεργεία Δήμαρχο μετά της συζύγου του 
Πρώην Δήμαρχο 
Πρώην Επόπτη Αλιείας 
Δικηγόρους από Μεσολόγγι και Αιτωλικό 
Συμβολαιογράφους 
Επιχειρηματίες 
Δημοσίους Υπαλλήλους 

Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε το σύστημα καταρρέει, αν ήδη δεν έχει καταρρεύσει,  μιας και ο πυλώνας που το στήριζε, μάλλον αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο με όλη αυτή τη βρομιά και τη δυσωδία που έχει μαζευτεί στη περιοχή μας.

Δυστυχώς αυτές οι εξελίξεις  δεν είναι απόρροια του αγώνα μιας συνειδητοποιημένης μάζας ανθρώπων, αλλά  ενός κρατικού μηχανισμού που επιτέλους αποφάσισε να παίξει το ρόλο του.

Το εάν θα παραμείνουν ελεύθεροι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι, τουλάχιστον μέχρι τη δίκη τους, θα το μάθουμε αύριο το πρωί, μιας και πήραν προθεσμία μέχρι τότε.

Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η μόνη άμυνα αυτών των αξιότιμων, είναι οι επαφές και η θέση τους  στα  πολιτικά κέντρα εξουσίας και εκεί ακριβώς  θα φανεί η πραγματική τους δύναμη επιβολής αποφάσεων. 

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι:

Υπεξαίρεση  χρημάτων
Υπεξαίρεση εγγράφων 
Απιστία
Πλαστογραφία 
Συκοφαντική Δυσφήμιση 

και πολλές άλλες υποκατηγορίες, μιας απίστευτης εγκληματικότητας, από ανθρώπους που ψηφίσαμε, που εμπιστευθήκαμε και τους καταστήσαμε ρυθμιστές της καθημερινής μας ζωής. 

Πιστεύουμε ότι η εισαγγελία θα πράξει το αυτονόητο και θα καθαρίσει τους κόπρους του Αυγεία από τον πολύπαθο τόπο μας. 

 
Μ.Ε.Π 

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

 

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σκάει βόμβα Μεγατόνων στη Δημοτική Αρχή... με προεκτάσεις σε όλη τη κοινωνία. Ξεχάστε τη πραγματικότητα που ξέρατε ...Απρόσμενες εξελίξεις, αναμένονται από ώρα σε ώρα, με προεκτάσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής του δήμου Μεσολογγίου, . 

Ένα είναι σίγουρο!  Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο... 

Ο παλαιός κόσμος της Πολιτικής, της Νομικής, της Επιχειρηματικότητας και του Δημοσίου, αποχαιρετούν το Δήμο μας αφήνοντας πίσω τους τον Όλεθρο και την απόλυτη Καταστροφή.

Νεότερα , σε λίγο ... 

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

 

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Και αν ξυπνούσαμε ένα πρωί χωρίς δήμαρχο; Υπάρχουν λύσεις ; Τι λέει η αντιπολίτευση ;

Όλα δείχνουν με μαθηματική ακρίβεια την κατάρρευση της σημερινής δημοτικής αρχής. 

Δεν χρειάζεται κάποιος να ανήκει στην αντιπολίτευση, ούτε βέβαια στους ορκισμένους αντιπάλους του σημερινού δημάρχου για να δει αυτό το σενάριο ή μάλλον την πιθανότητα, αυτό να γίνεται πραγματικότητα. 

Απλά κανείς μας δεν διανοείται ακόμη και να το φανταστεί, γιατί ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα, ποτέ εν ενεργεία δήμαρχος δεν αποπέμφθηκε, παρότι του άξιζε, για ένα απλούστατο λόγο... Όλες οι δημοτικές αρχές είχαν και έχουν την πολιτική και δικαστική εξουσία με το μέρος τους.
...

 
Εμείς λοιπόν θέτουμε στα ίσα το ερώτημα:
 Εάν ένα από τα στηρίγματα της δημοτικής αρχής αποχωρήσει από αυτή την υπερπροσπάθεια, ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση;

Έχει επεξεργαστεί όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά το σώμα του δημοτικού συμβουλίου την επόμενη μέρα του ιερού ραδιομεγάρου ή πιστεύει κάποιος ότι όλα θα μπουν στον αυτόματο πιλότο; 

 Μπορεί η σημερινή εικόνα και παρουσία της δημοτικής αρχής να παραπέμπει σε μια άυλη, ανούσια και αόρατη άσκηση των καθηκόντων της... όμως  το νομικό πλαίσιο του Κλεισθένη, επιβάλει  στο δημότη και στο δημοτικό σύμβουλο,  μόνο την προάσπιση  του προσώπου του εκάστοτε δημάρχου, ακόμη και αν αυτό έρχεται ενάντια στα συμφέροντα του τόπου του.

Οι εξελίξεις για τη δημοτική αρχή είναι άσχημες και θα γίνουν ακόμη ποιο  δυσάρεστες όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενεργειών της δικαστικής εξουσίας εναντίον της.

Ίσως ζούμε τις τελευταίες μέρες αυτής της δημοτικής αρχής, όπως τη γνωρίζουμε και καλό θα ήταν να αρχίσουν οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τους σημερινούς εκπροσώπους.

Το έργο αυτό είναι ακόμη ποιο δύσκολο, γιατί στο κυκλώνα  που έρχεται βρίσκονται σε ομόκεντρο στροβιλισμό ακόμη και ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Είναι ίσως η μόνη φορά που ευχόμαστε να βγούμε ψεύτες, αλλά οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές .

Ας ξεβολευτούμε λοιπόν όλοι μας, από την διαδικασία της στείρας αντιπολίτευσης, της εκ του ασφαλούς αντιπαράθεσης και ας προετοιμαστούμε με προτάσεις και παρεμβάσεις στη νέα πραγματικότητα που ενδέχεται ακόμη και αύριο να μας χτυπήσει τη πόρτα... 


Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: