Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

 

αρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021


Μια άκρως ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση γίνεται από χθες στο Φεις Μπουκ, για το θέμα των αδέσποτων και τις ευθύνες που φέρουν η δημοτική αρχή, οι φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και ο καθένας από εμάς.

 

Το απρόσμενο όμως που αποκαλύφθηκε από το διάλογο, ήταν ότι πρόεδρος της Φιλοζωικής στο Μεσολόγγι είναι αστυνομικός στο επάγγελμα (πράγμα αξιέπαινο, χωρίς ψήγμα ειρωνείας ), ο αντιδήμαρχος της ιεράς πόλης, υπεύθυνος για τα αδέσποτα επίσης είναι αστυνομικός και  μετά την αποτυχημένη παρέμβαση απομάκρυνσης του αδέσποτου από το 3 δημοτικό σχολείο Αιτωλικού, μάθαμε ότι και αυτό έγινε από αστυνομικό ο οποίος, μετά το πέρας της επιχείρησης, χρέωσε του Κ.Υ Αιτωλικού με ένα τσιρότο, για την υποτιθέμενη πληγή στο χέρι του.

 

Δεν θα επαναλάβουμε τις γελοιότητες της φυλλάδας του Μεσολογγίου η οποία εκτελούσε κατά γράμμα το σχέδιο του αντ' αυτού δημάρχου Στέλλιου, αλλά θα επιστρέψουμε στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου, που έβγαλε, όταν η θηλιά άρχισε να τον πνίγει, μιας και του ζητήθηκαν ευθύνες, για την παράνομη μεταφορά των αδέσποτων σε άλλο δήμο. 

 

Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου που μπορείτε να τη διαβάσετε όλη ΕΔΩ σε κάποιο σημείο λέει το εξής :

...

 

Είναι όμως και δική μας μεγάλη απορία   πως είναι δυνατόν σε σημεία της πόλης του Μεσολογγίου ενώ έχουν απομακρυνθεί αγέλες και επιθετικά σκυλιά (όπως Τουρλίδα, Λιμάνι, περιμετρικές, θέση Lidl κ.λπ.) να διαπιστώνουμε νέες αφίξεις αδέσποτων ταλαιπωρημένων ψυχών,   που δεν έχουν καμία σχέση με την ηλεκτρονική καταγραφή στο σχετικό μητρώο του δήμου μας. 

Το φαινόμενο αυτό, που παρατηρούμε με λύπη,    οφείλουν οι μόνιμα καταγγέλλουσες ομάδες   και οργανώσεις να μας το εξηγήσουν και να μας βοηθήσουν να το ερευνήσουμε γιατί είναι πολύ περίεργο έως ύποπτο.Από το διάλογο λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι ο αστυνομικός που πήγε να απομακρύνει το αδέσποτο, από το σχολείο, το μετέφερε εντός της πόλης του Αιτωλικού, όπου και το εγκατέλειψε.

Σήμερα, τις πρωινές ώρες  και ενώ, ο διάλογος στο φατσοβιβλίο καλά κρατούσε, κάποια κυρία μας ενημερώνει, ότι ο σκύλος του δημοτικού, αυτή τη στιγμή βρίσκετε στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Αιτωλικού, δηλαδή εντός της πόλης.

Να φανταστούμε ότι μόνο του πήγε εκεί; μάλλον για όσους ξέρουν, θεωρείτε αδύνατον.

Ενώ μάθαμε λοιπόν ότι το συγκεκριμένο σκυλί, κατά την διάρκεια απομάκρυνσης δάγκωσε τον αστυνομικό, δεν μάθαμε όμως ποτέ, που τον πήγε.

Θεωρήσαμε δεδομένο ότι, μιας και αυτό εμπίπτει στις υποχρεώσεις του οργάνου της τάξης,  το μετέφερε στο καταφύγιο για αδέσποτα στη Κατοχή. Έλα όμως που δεν το πήγε.

Το μετέφερε απλά στο άλλο σχολικό συγκρότημα της πόλης, παρότι όπως μας λέει ο ίδιος ήταν άγριο και επιθετικό.

Παράλληλα καταθέτει μήνυση για παράβαση καθήκοντος στον αντιδήμαρχο και συνάδελφό του Καραπάνο για παράβαση καθήκοντος. 

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα.

Την ανάρτηση της φωτογραφίας , στο φεις μπουκ, ,  από το τσιρότο του αστυνομικού μπόγια, την κάνει ο αντιδήμαρχος Καραπάνος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου