Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σε κρίσιμο ραντεβού με την ιστορική ευθύνη βρίσκεται η Αριστερά μπροστά στις εκλογές της 25-1-2015. Δύο απόψεις συγκρούονται, αφ’ ενός η Διαχειριστική Λογική, με εκφραστή τον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη της Ρήξης και Ανατροπής. Η Λογική της Διαχείρισης του συστήματος των βελτιώσεων ή και των μεταρρυθμίσεων και από την άλλη η Λογική της σύγκρουσης και του Αγωνιστικού Δρόμου του Λαϊκού Μαζικού Κινήματος.
Η πρώτη έχει στόχο να απαλύνει την φτώχεια, να περιορίσει την πρωτοφανή επίθεση στην κοινωνία, μέσα όμως από το σύστημα μιας και δεν αρνείται το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν προτείνει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, δεν ορίζει ως στόχο την Κομμουνιστική Κοινωνία και την Εργατική Δημοκρατία. Διαλέγει τον Κοινοβουλευτικό Δρόμο Πάλης, δεν προετοιμάζει το μαζικό κίνημα και δεν προτείνει μαζικούς αγώνες, που σημαίνει ότι σπέρνει αυταπάτες. Ζητάει εξουσιοδότηση για διαπραγματεύσεις, που θέλει λύσεις επικαλούμενη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανά της.
Η άλλη άποψη ζητά να αξιοποιήσει τον Κοινοβουλευτικό δρόμο για ενίσχυση του αγώνα, αρνούμενη την όποια συζήτηση εντός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προκρίνει την Ρήξη και Ανατροπή. Ζητά Διαγραφή του χρέους, ζητά και παλεύει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά από το εργατικό – μαζικό κίνημα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να επιβάλλει τον δρόμο της ρήξης και ανατροπής. Την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος, την Δημιουργία του προλεταριακού κράτους, της εργατικής Δημοκρατίας, της δημιουργίας της Κομμουνιστικής Κοινωνίας.
Τη δεύτερη πρόταση, προκρίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ στις επερχόμενες εκλογές. 

Γιώργος Α. Τρικαλινός
υποψήφιος ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ Ν. Αιτωλ/νίας

ανένταχτος Κομμουνιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου