Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γενάρης 2015. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ίσως η κρισιμότερη της νεότερης πολιτικής περιόδου, γιατί το αποτέλεσμά της μπορεί να σηματοδοτήσει την δυναμική της ρήξης και ανατροπής ή της ενσωμάτωσης, ακόμα και του ενταφιασμού ολόκληρης της Αριστεράς, μιας και όπως φαίνονται τα πράγματα, πρώτη δύναμη και φυσικά κυβέρνηση, αναμένεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας Αριστερής, όπως αυτοαποκαλεί ο ίδιος, διακυβέρνησης.
Από την άποψη αυτή κινδυνεύει ολόκληρη η Αριστερά σε μια βαθειά ήττα, στην περίπτωση (την πλέον πιθανή) που οι Διακηρύξεις μείνουν λόγια και ενσωματωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Διαχείριση του συστήματος. Κινδυνεύουμε η αφερεγγυότητα να συμπαρασύρει στην ανυποληψία ολόκληρη την Αριστερά.
Εμείς προτείνουμε τον δρόμο της Ρήξης και της Ανατροπής και αυτό μπορεί να εκφραστεί με την εκλογική ενίσχυση του ψηφοδελτίου ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ.
Ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της Ρήξης, ενισχύουμε την ουσιαστική δυνατότητα του ριζοσπαστικού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, προς όφελος της εργασίας. Για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Για να αξιοποιηθεί η δυνατότητα του κοινοβουλευτικού δρόμου και παράλληλα να γεννηθεί ελπίδα, που μαζί με το οργανωμένο μαζικό κίνημα, θα ανατρέψει τις πολιτικές και τα σχέδια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, στην κατεύθυνση αποδέσμευσης από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπαρμπαρέσος Ιωάννης       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου