Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση


ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

 
Μεσολόγγι 03/04/2013


Προς κάθε δημότη του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Οινιαδών

Στις 22/03/2013, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Μετώπου Ελευθέρων Δημοτών, στο Εργατικό κέντρο Μεσολογγίου μετά από πρόσκληση της Γραμματείας του Μετώπου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όλοι οι παριστάμενοι, μηδενός εξαιρουμένου εστίασαν στην απουσία του επικεφαλή του Μετώπου και στην απαξίωση των συγκεντρωμένων αν και είχε συμφωνήσει με την συγκέντρωση με την υποχρέωση μάλιστα να κάνει και έναν απολογισμό από τη μέχρι σήμερα δράση του Μετώπου.

Κατά την συζήτηση όλοι οι παριστάμενοι έκαναν τις ίδιες διατυπώσεις οι οποίες είναι οι εξής:

1.    Υπάρχει χάσμα μεταξύ του επικεφαλή του μετώπου και της κοινωνικής του βάσης

2.    Η παρεμβατικότητα του επικεφαλή σχετικά με την ενδυνάμωση της σχέσης του Μετώπου με την τοπική κοινωνία είναι μηδενική και σε πολλές περιπτώσεις άκρως αρνητική

3.    Υπάρχει ουσιαστική απουσία του επικεφαλή του Μετώπου από τα δημοτικά συμβούλια όσον αφορά τις θέσεις και τις παρεμβάσεις που θα έπρεπε να είναι προϊόν συλλογικής επεξεργασίας και όταν αυτός παρευρίσκεται καταθέτει από τις απολύτως προσωπικές του απόψεις

4.    Οι προσωπικές παρεμβάσεις του επικεφαλή του Μετώπου είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βάση του Μετώπου και δημιουργούν συγκρούσεις με τις τοπικές κοινωνίες του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, οι οποίες δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ασκούμενη μικροπολιτική κάποιων παραγόντων και επιπλέον δημιουργήθηκαν προβλήματα αφού χαρακτήρισε σε επιστολή του σαν αλητοφασίστες κάθε έναν που διαφωνεί ή που συγκρούεται με στελέχη συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

5.    Όπως ο ίδιος ο επικεφαλής σε προηγούμενη συνάντηση παραδέχτηκε, ακολουθεί και θα ακολουθεί μια προσωπική πολιτική σε αντίθεση με τη συλλογικότητα στο πάρσιμο των αποφάσεων η οποία προβλέπεται μάλιστα από την προγραμματική διακήρυξη του Μετώπου.

6.    Δεν εφαρμόζει την εναλλαγή, η οποία προβλέπεται από την προγραμματική διακήρυξη του Μετώπου και επιχειρεί να μετατρέψει  το Μέτωπο σε προσωποκεντρική οργάνωση.

Μέσα από αυτές τις διαπιστώσεις αποφασίστηκε ομόφωνα να παραιτηθεί ο κ. Μπρούμας από επικεφαλής του Μετώπου Ελευθέρων Δημοτών, το οποίο θα συντονίζεται πλέον από επταμελή επιτροπή, καθώς επίσης και από Δημοτικός Σύμβουλος και τη θέση του θα καλύψει ο πρώτος πλειοψηφών στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ο οποίος είναι ο κ. Κοτσόργιος Δημήτριος.

Επειδή όμως ο κ. Μπρούμας αρνήθηκε να παραιτηθεί κάνουμε γνωστό στους δημότες του διευρυμένου δήμου ότι δεν εκπροσωπεί πλέον το Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών και ότι στο δημοτικό Συμβούλιο θα εκφράζει αυστηρά τις προσωπικές του απόψεις.

Η συντονιστική επιτροπή έχει ξεκινήσει την επανεκκίνηση του Μετώπου στη βάση των αρχών της συλλογικότητας και της εναλλαγής και στο πλαίσιο των θέσεων που προκύπτουν από την προγραμματική μας διακήρυξη.

Ξεκινάμε άμεσα κύκλο επαφών με παραγωγικές οργανώσεις του διευρυμένου δήμου, με τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες προκειμένω να αναδείξουμε τα χρόνια προβλήματα αυτού του τόπου που η δημοτική αρχή του κ. Κατσούλη χαρακτηρίζεται ως ανίκανη να τα διαχειριστεί.

Στον αγώνα αυτό που ξεκινάει το Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών, το οποίο είναι μια διαρκής ανοιχτή συνέλευση πολιτών,

καλούμε κάθε πολίτη, εργαζόμενο, αγρότη, ψαρά, σπουδαστή, μαθητή, νέα γυναίκα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αντισταθούμε στην καταστροφή του δήμου μας από όπου αυτή και αν προέρχεται.


Εκ μέρους του Μετώπου Ελευθέρων Δημοτών

Η συντονιστική Επιτροπή:

1.    Κοτσόργιος Δημήτριος

2.    Καρατσώρας Χρήστος

3.    Ντίνος Χρήστος

4.    Νταλογιώργου Χρυσούλα

5.    Παπαδάτος Ναπολέων

6.    Τρικαλινός Γεώργιος

7.    Φιλιππόπουλος Νικήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου