Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Βγάλε συμπέρασμα

Ι.Π.Μεσολογγίου 11/9/2012


ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΟΥΜΑ

Παρακολουθούμε έκθαμβοι και ζαλισμένοι τη συνεχιζόμενη λεηλασία των μισθών, των συντάξεων και των πάσης φύσεως εισοδημάτων της πλειονότητας των Ελλήνων και των δημοτών μας, συνοδευόμενη  τώρα και από την έναρξη της κατάρρευσης της δημόσιας υγείας, στόχος που υπηρετείται μεθοδικά μέσω της ίδρυσης και δράσης του ΕΟΠΥΥ.

            Είναι αλήθεια πως στο δήμο μας αρκετοί έχουν πράγματι μια κάποια εγρήγορση σχετικά τόσο  με επιπρόσθετους επικείμενους και επικρεμμάμενους κινδύνους, π.χ. παράδοσης δημοτικών υπηρεσιών στην κερδοσκοπία ιδιωτικών συμφερόντων με τη μεθόδευση της ανταποδοτικότητας, όσο και για την απόκτηση στοιχειωδών από όσα ανήκουν στο δήμο (ιβάρια, λιμενικό ταμείο, παραλία Τουρλίδας, κρατικά κτήματα κ.α.) χωρίς ωστόσο αντίστοιχο επίπεδο διεκδίκησης παρά μόνο φραστικό, αλλά έστω.

            Φαίνεται όμως πως εδώ το κακό παράγινε, παντού παραμονεύει και τα πάντα στο δήμο υπονομεύει. Για μια ακόμη φορά, με την κυβέρνηση να κωφεύει, οι εργαζόμενοι με καταλήψεις του Νοσοκομείου επισημαίνουν τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή του, ως ζήτημα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου, και ενημερώνουν την τοπική κοινωνία και τους φορείς καλώντας τους σε πάνδημο αγώνα για την αποτροπή αυτού του τερατώδους επωαζόμενου εγκλήματος.
           Κι ενώ δεν ξέρεις από πού αλλού «θα σου ’ρθει», να και το υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς λόγο και αιτία, στέλνει στον…Αχέροντα το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Αιτωλικού για να μας …τρελάνει όλους! Και το κερασάκι στην τούρτα, η επανεμφάνιση της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής στο δήμο, όπου φαίνεται πως έχει βρει έδαφος και προσπαθεί να ριζώσει. Πιάσ’ το αυγό… μπορεί να πει κάποιος. Το Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών καλεί τον καθένα  να βγάλει το δικό του συμπέρασμα, υπερβαίνοντας την απελπισία, τη σύγχυση και την αδράνεια, δηλώνει παρόν σε όλες τις εξελίξεις και ανασυγκροτημένο, ενδυναμωμένο κι ανοιχτό ετοιμάζει μαζί με όλους τους ελεύθερους δημότες τη δική του έφοδο στις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου