Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

 

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Και αν ξυπνούσαμε ένα πρωί χωρίς δήμαρχο; Υπάρχουν λύσεις ; Τι λέει η αντιπολίτευση ;





Όλα δείχνουν με μαθηματική ακρίβεια την κατάρρευση της σημερινής δημοτικής αρχής. 

Δεν χρειάζεται κάποιος να ανήκει στην αντιπολίτευση, ούτε βέβαια στους ορκισμένους αντιπάλους του σημερινού δημάρχου για να δει αυτό το σενάριο ή μάλλον την πιθανότητα, αυτό να γίνεται πραγματικότητα. 

Απλά κανείς μας δεν διανοείται ακόμη και να το φανταστεί, γιατί ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα, ποτέ εν ενεργεία δήμαρχος δεν αποπέμφθηκε, παρότι του άξιζε, για ένα απλούστατο λόγο... Όλες οι δημοτικές αρχές είχαν και έχουν την πολιτική και δικαστική εξουσία με το μέρος τους.
...

 
Εμείς λοιπόν θέτουμε στα ίσα το ερώτημα:
 Εάν ένα από τα στηρίγματα της δημοτικής αρχής αποχωρήσει από αυτή την υπερπροσπάθεια, ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση;

Έχει επεξεργαστεί όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά το σώμα του δημοτικού συμβουλίου την επόμενη μέρα του ιερού ραδιομεγάρου ή πιστεύει κάποιος ότι όλα θα μπουν στον αυτόματο πιλότο; 

 Μπορεί η σημερινή εικόνα και παρουσία της δημοτικής αρχής να παραπέμπει σε μια άυλη, ανούσια και αόρατη άσκηση των καθηκόντων της... όμως  το νομικό πλαίσιο του Κλεισθένη, επιβάλει  στο δημότη και στο δημοτικό σύμβουλο,  μόνο την προάσπιση  του προσώπου του εκάστοτε δημάρχου, ακόμη και αν αυτό έρχεται ενάντια στα συμφέροντα του τόπου του.

Οι εξελίξεις για τη δημοτική αρχή είναι άσχημες και θα γίνουν ακόμη ποιο  δυσάρεστες όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενεργειών της δικαστικής εξουσίας εναντίον της.

Ίσως ζούμε τις τελευταίες μέρες αυτής της δημοτικής αρχής, όπως τη γνωρίζουμε και καλό θα ήταν να αρχίσουν οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τους σημερινούς εκπροσώπους.

Το έργο αυτό είναι ακόμη ποιο δύσκολο, γιατί στο κυκλώνα  που έρχεται βρίσκονται σε ομόκεντρο στροβιλισμό ακόμη και ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Είναι ίσως η μόνη φορά που ευχόμαστε να βγούμε ψεύτες, αλλά οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές .

Ας ξεβολευτούμε λοιπόν όλοι μας, από την διαδικασία της στείρας αντιπολίτευσης, της εκ του ασφαλούς αντιπαράθεσης και ας προετοιμαστούμε με προτάσεις και παρεμβάσεις στη νέα πραγματικότητα που ενδέχεται ακόμη και αύριο να μας χτυπήσει τη πόρτα... 


Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου