Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

 

υτέρα, 12 Ιουλίου 2021

Πλαστογράφος ο νομικός σύμβουλος του δήμου Μεσολογγίου; Κύριε δήμαρχε, εσείς δώστε την εντολή;






Τις επιπτώσεις της τσιμπίδας του νόμου έχει να αντιμετωπίσει, ο εκλεκτός κομήτης δικηγόρος, του νυν δημάρχου Λύρου, κύριος Παπουτσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί και χειρίζεται όλες τις βαριές, οικονομικού ενδιαφέροντος  υποθέσεις του ιερού δήμου.

Ο κύριος αυτός δεν δίστασε να πλαστογραφήσει έγγραφα, σφραγίδες και υπογραφές, για να υπερασπίσει δυο καταδικασμένους πρώην παράγοντες, της δημόσιας ζωής του δήμου μας.

Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι άλλοι από τους καραπάνο ή μπανιέρας και του δημητρίου (πρώην επόπτη αλιείας), οι οποίοι έχασαν την αγωγή με δημότες (για θέματα κοινωνικού και δημοτικού χαρακτήρα) και καλούνται να τους πληρώσουν τελεσίδικα,  με 150 και 200 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. 
...

Για να μην γίνει αυτό και παρότι ο πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας των δυο παραγοντίσκων, βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κύριος Παπουτσάκης παρουσίασε έγγραφα, με  εγκρίσεις και προγενέστερη  ημερομηνία, τουλάχιστον 15 ημερών  , ώστε να σταματήσει τον πλειστηριασμό. 

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες παραπομπής του καταρχάς στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας, όπου κατέρρευσαν οι όποιες ενστάσεις του. 
Ακολουθούν βέβαια οι ποινικές του διώξεις, από τους πληττόμενους δημότες, με βαρύτατες κατηγορίες για πλαστογραφία και άλλα πολλά. 

Όσο για τον πλειστηριασμό των φτωχών καραπάνου-δημητρίου, ήδη έχει βγει στο σφυρί η πρώτη δόση ακινήτων και σε λίγες μέρες ακολουθεί και η δεύτερη... Για τόση φτώχια μιλάμε. 

Εδώ όμως μπαίνουν κάποια αμείλικτα ερωτηματικά προς τον νυν δήμαρχο Λύρο.

Ποιος πρότεινε τον πλαστογράφο δικηγόρο, να ενταχθεί στο στενό κύκλο των νομικών συμβούλων του ραδιομεγάρου; 

Ποια έγγραφα χειρίστηκε μέχρι στιγμής και ποια από αυτά είναι παραποιημένα, μάλλον με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου; 

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα έγγραφα, για να σταματήσει ο πλειστηριασμός, δεν υπήρχε καν η υπογραφή ή η εξουσιοδότηση από τον καραπάνο και τον δημητρίου... Για τόσο σούργελο δικηγόρο μιλάμε.

Αυτό βέβαια φανερώνει ότι οι δυο πρώην παράγοντες φυλάξανε τα στερνά τους, αλλά δώσανε το οκ στον τυχοδιώκτη δικηγόρο. 

Μήπως το ίδιο συμβαίνει με όλες τις υποθέσεις του δήμου, ώστε να δικαιολογεί ο δήμαρχος την αφασία του ή την ύποπτη στάση του στη μαρίνα Μεσολογγίου, την ενεργειακή κοινότητα ή για προμήθειες και μισθώματα ; 

Πως δικαιολογείτε, νομικός σύμβουλος του δημάρχου, ο οποίος έχει πάρει την εντολή να χρησιμοποιήσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να παραπεμφθεί ο καραπάνος σε δίκη, την ίδια ώρα να στέκεται αρωγός του, διαπράττοντας μάλιστα απιστία, ώστε να σώσει την περιουσία, του καραπάνου, από δημότη, ο οποίος κέρδισε τη μάχη με τον πρώην δήμαρχο, για θέμα κοινωνικού και όχι ιδιωτικού χαρακτήρα; 

Δεν το ξέρει ο κύριος Παπουτσάκης ότι είναι θεσμικό πρόσωπο του δήμου Μεσολογγίου; 

Μήπως όμως, ο κύριος Παπουτσάκης πήρε πρώτα την σύμφωνη γνώμη του ίδιου του δημάρχου, Λύρου, ώστε να βοηθήσει τον καταδικασμένο πρώην δήμαρχο και μάλιστα ενάντια σε δημότη; 

Μήπως τα βρήκαν καραπάνος - Λύρος , με αντάλλαγμα τη μη δίωξη καραπάνου, για  κάποιους θετικούς ψήφους σε ευαίσθητα θέματα, όπως η ενεργειακή κοινότητα ή η μη δίωξη για οικονομικές ατασθαλίες νυν αντιδημάρχων ; 

Οι λοιποί δικηγόροι του δήμου, γιατί σιωπούν; 

Δεν το ξέρανε ότι ο Παπουτσάκης, τα μόνα παράβολα που έκοψε για δίκη, σε όλη του τη ζωή,  είναι για κανά τροχαίο ή αντιδικία απλής μορφής; 
Δεν ξέρανε ότι η σχέση Παπουτσάκη με το δικαστικό μέγαρο είναι κατά βάση εγκυκλοπαιδική ; 

Ή μήπως το ξέρανε και πρότειναν τον συγκεκριμένο γιατί πήραν τις διαβεβαιώσεις ότι είναι πρόθυμος να πλαστογραφεί έγγραφα ;

Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών; 
Ποιος εγγυάται ότι είναι διασφαλισμένα, από την έκνομη  συμπεριφορά του κυρίου Παπουτσάκη; 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί από τον κρυπτόμενο δήμαρχο, να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να απομακρύνει από χθες, τον τυχοδιώκτη και πλαστογράφο νομικό του σύμβουλο.

Επίσης να απομακρύνει όποιον πρότεινε τον κ.  Παπουτσάκη, ακόμη και αν η μισθοδοσία του είναι από τη τσέπη του δημάρχου ή από τις χορηγίες των προμηθευτών, όπως τις λέει ο αντ΄αυτού δήμαρχος Στέλλιος, των νυν αντιδημάρχων. 



                                                  Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου