Σάββατο 10 Απριλίου 2021

 

ετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Η χορηγία, επιτάσσει το ξερίζωμα των δέντρων ; Υπάρχει δημοτική αρχή ;;;






Ακόμη μια νέα επιτυχία πρόσθεσε στη θημωνιά  των επιτυχιών της η δημοτική αρχή του Λύρου.
Κατάφερε να κόψει στη ρίζα τους ευκαλύπτους στο Νιχώρι , αποδεικνύοντας σε κάθε δύσπιστο ότι, σε αυτό το δήμο τα πριόνια δουλεύουν καλά και φέρνουν ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

Διαβάστε τι έγραψε κάποια δημότης του Νεοχωρίου...
Έκοψαν και τα δέντρα του γηπέδου δίπλα στην κοίτη του ποταμού που χρησίμευαν σαν ανάχωμα και λειτουργούσαν σαν <<πρά-σινο φίλτρο>>. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν να τελειώσουν το άθλιο έργο τους γιατί τους σταμάτησαν κάποιοι ευαισθητοποιημένοι δημότες.
Αυτό που έχω να πω είναι : Παραιτηθείτε Κύριοι της Δημοτικής αρχής, είστε ανάξιοι, είστε ότι χειρότερο έχει περάσει από αυτό τον τόπο. Σας παρακαλούμε τόσο καιρό να αξιοποιήσετε τα χρήματα που έχουν δοθεί για την βελτίωση του γηπέδου κι εσείς θεωρήσατε σωστό να το καταστρέψετε!
...

Αυτά είναι τα λόγια που βρήκαμε στο φατσοβιβλίο, ως σχόλιο ή ως κραυγή αγωνίας και αντίδρασης στο αλλοπρόσαλλο έργο της δημοτικής αρχής, η οποία όχι μόνο έχει χάσει τη μπάλα, αλλά έχει γίνει έρμαιο της ηλιθιότητας του κάθε τυχάρπαστου αεριτζή που έχει προσεταιριστεί το δήμαρχο και τη διοίκηση.

Στην ερώτησή μας γιατί αυτή η κατακρεούργηση των δέντρων στο Αιτωλικό και τώρα στο Νιχώρι, οι υπεύθυνοι μας απάντησαν ότι τα δέντρα θέλουν κλάδεμα και μάλιστα τα συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα σε μικρό χρονικό διάστημα να ξαναπετάξουν φύλλα.

Πέρα από αυτό, ο δήμος δεν χρεώνεται ούτε σέντς, διότι δίνει στον εργολάβο τα ξύλα ως πληρωμή.

Και με μια τέτοια λογική τι ήθελες να γίνει δήμαρχε; Ο εργολάβος να κόβει μόνο τα λαίμαργα;
Υπάρχει σχετική απόφαση που να δίνει το ελεύθερο στον εργολάβο να κόβει όσο θέλει;

Αλλά γιατί μιλάμε για το μεροκάματο το εργολάβου που είναι έτσι και αλλιώς σεβαστό, εσύ δήμαρχε θέλεις να ιδρύσεις ενεργειακή κοινότητα κάποιων μυρίων, στα μερικά χιλιάρικα για σωστό κλάδεμα κιότεψες;

Εσείς αγαπητή μας Μέμη, που είσασταν όταν έμπαινε μαχαίρι σε δέντρα που σε φιλοξένησαν από τότε που γεννήθηκες και προϋπήρχαν κάποιες εκατοντάδες χρόνια πριν εσύ αποφασίσεις να εκπροσωπήσεις τους συνδημότες σου;

Τι αρπακολίκι είναι αυτό; Πόσο ακόμη να αντέξει ο κόσμος από τις παρεμβάσεις του κάθε Στέλλιου για έργα που θα του φέρουν χορηγία;






Αλήθεια τα μοιράζεστε τουλάχιστον όλοι εκεί μέσα ή έχουμε κάποιους που γι' αυτούς δεν περισσεύουν;

Αγαπητή Μελαχρή μας, ξέρεις κάτι για το έγκλημα ή ο μπεζαχτάς να πέφτει και έχει ο Θεός;






Θα πρέπει όμως να πούμε ότι αρχικός υπαίτιος δεν είναι η δημοτική αρχή, αλλά το δασαρχείο, το οποίο έπρεπε να είχε συντάξει έκθεση με συγκεκριμένες οδηγίες για το ύψος του κλαδέματος, τον αριθμό των δέντρων και κυρίως για την τύχη των κομμένων ξύλων, μιας και ο δήμος έχει αρμοδιότητα μόνο στο κλάδεμα, την εποπτεία και την ευθύνη την έχει το τοπικό δασαρχείο, ακόμη και αν τα δέντρα είναι εντός της οικιστικής ζώνης.

Τα δε ξύλα είναι ιδιοκτησία των δημοτών και μοιράζονται κάθε χρόνο με ευθύνη επίσης του δασαρχείου, σε άπορες οικογένειες ή βγαίνουν στη δημοπρασία, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα αναδάσωσης.

Είδε έστω κάποιος, κάποιον υπάλληλο του δασαρχείου να εποπτεύει τις εργασίες;
Μάλλον όχι και μάλλον γιατί η χορηγία ήταν μικρή.





Ο κλοιός σφίγγει καθημερινά γύρω από το δήμαρχο, με σκάνδαλα που προκαλούν οι ενέργειες της κλίκας που διοικεί τον ιερό δήμο και δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες παραιτήσεις αιρετών, αλλά και διώξεις κατά του ίδιου του δημάρχου.

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου