Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

 

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021

Μια μέρα ... χωρίς Γκούφη






Λίγα εικοσιτετράωρα πέρασαν από την αποχώρηση του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Λύρου και ήδη αυτοί που ανακατεύονται με τα κοινά, αρχίζουν και συνειδητοποιούν το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ο Γκούφη της δημοτικής αρχής.

  Μπορεί η πλειοψηφία να συμφωνεί με το προηγούμενο άρθρο του Κουμπάνου (ΕΔΩ), αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε και τα πράγματα από την άλλη όψη, εκείνη που θα έπρεπε να δούμε από τη πρώτη στιγμή, ώστε να μην επιτρέψουμε την εκτροπή που ακολούθησε, με τη παρουσία του γνωστού πλέον Γκούφη - Στέλλιου.

Σε όλους μας ήταν γνωστή η δράση του Στέλλιου, ως συντάκτη της φυλλάδας του Μεσολογγίου, ως αεριτζή επαγγελματία και ως προσωπικότητα, αλλά κανείς μας δεν εναντιώθηκε τη στιγμή που ο σημερινός δήμαρχος αποφάσισε να του δώσει θέση και μάλιστα νευραλγική στη διοίκηση του δήμου μας.

Και εάν όλοι εμείς, με κάποιο τρόπο μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη απαράδεκτη νηνεμία μας, σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο δεν μπορεί να ξεπεραστεί η απραξία και η έλλειψη αντίδρασης από τους δημοτικούς συμβούλους, πρωτίστως της συμπολίτευσης και δευτερευόντως της αντιπολίτευσης. 
...

Ίσως κάποιοι μέχρι τώρα δεν έχουν αντιληφθεί το θεσμικό τους ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο, μάλλον γιατί βλέπουν αυτό που διαδραματίζεται, ως ευκαιρία για να κερδίσουν ξανά έδρα  στις επόμενες δημοτικές εκλογές ή τους αρκεί η ιδιότητα του υπερασπιστή  ατόμων που βρίσκονται μαζί τους στις λεγόμενες δημοτικές  παρατάξεις. 
Στη χειρότερη περίπτωση χρησιμοποιούν τη θέση τους για να αυξήσουν το εκλογικό τους πελατολόγιο, κάνοντας τα στραβά μάτια στις εγκληματικές επιλογές ή πράξεις του εκάστοτε δημάρχου.

Αυτή η σιωπή, αυτό το αλισβερίσι που παίζεται σε καθημερινή βάση και κάθε στιγμή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου,  είναι η συνέχεια αυτού που συμβαίνει στα γραφεία του ιερού ραδιομεγάρου.
Όλα αυτά,  επέτρεψαν ή μάλλον επέβαλαν την παρουσία του Στέλλιου ως δήθεν ειδικού συμβούλου, παρά του δημάρχου, ο οποίος ξέρουμε όλοι, ότι μπάζει από παντού. 

Αυτός ο άνθρωπος χειρίζονταν απίστευτες υποθέσεις και προβλήματα του δήμου, σαν να μην τρέχει τίποτα και κανείς δεν άνοιξε ρουθούνι, έστω για να αναπνεύσει. 
Όλοι περίμεναν την αποτυχία, όλοι προσδοκούσαν το χαλασμό, ή την μετάνοια του δημάρχου.

Σχέδιο πόλης, αναπτυξιακά έργα, προμήθειες, παραστάσεις και κομβικές συζητήσεις με Υπουργεία, Περιφέρεια  ή Οργανισμούς, για έργα και επενδύσεις, στον πολύπαθο τόπο μας, έγιναν αυτονόητα... εργαλεία στα χέρια του Στέλλιου, ώστε να προσθέτει υπερωρίες στο μισθολόγιό του και να κάνει γνωριμίες, όπως και ο ίδιος παραδέχεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μουλωχτά στο Φατσοβιβλίο, ώστε να αυξάνει το εισόδημά του.

Απέναντι σ' αυτή την εκτροπή, δεν είδαμε κάποια ουσιώδη αντίδραση, δεν είδαμε τη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων να αντιδρά με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναγκάσει τον ελλειμματικό δήμαρχο, να πάρει πίσω την τοποθέτηση αυτού του ανθρώπου, στη διοίκηση της δημοτικής αρχής.

Ακόμη και οι παραιτήσεις που εκδηλώθηκαν, από τα στελέχη του συνδυασμού Λύρου, στις ανακοινώσεις τους δεν στιγμάτιζαν με τα ποιο μελανά χρώματα, τη δράση αυτού του αεριτζή ειδικού συμβούλου, παρότι όλοι μας ξέραμε και καταλαβαίναμε ότι όλες αυτές οι παραιτήσεις, είχαν ως αφετηρία και τερματισμό... τη παρουσία και τις παρεμβάσεις του Στέλλιου. 

 Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, με τη συγκέντρωση εξουσίας που είχε στα χέρια του αυτός ο άνθρωπος, όπου ούτε θεσμικός ήταν, ούτε καν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές υπήρξε, αλλά και οι περγαμηνές του ήταν η καλύτερη συνταγή, για παταγώδη αποτυχία στο όποιο δημοτικό έργο.

 Μια μέρα μετά την αποχώρησή του, το μόνο που μπορούμε να αντικρίσουμε είναι συντρίμμια και μια δύσοσμη αποφορά από την αποσύνθεση,  μιας δημοτικής αρχής, που επενδύει πλέον, στη ροή μαύρου χρήματος σε ψηφοφόρους, στη ψήφο των Γύφτων και σε οικοδομικές αβλεψίες, κάποιων πονηρών, που δράττουν της ευκαιρίας, ώστε να κερδίσουν καθαριότητα στα οικόπεδά τους ή ακόμη και επεκτάσεις των ήδη υπαρχόντων. 

Όλοι μας, κρατάμε την ανάσα μέχρι τις εκλογές, για να απαλλαγούμε από τον έτσι και αλλιώς ανύπαρκτο δήμαρχο, λες και έχουμε το δικαίωμα ή την πολυτέλεια να του χαρίσουμε αυτού και των κάθε λογής Στέλλιων, τη ζωή μας, τις ελπίδες μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι αυτής της κατάντιας, εμείς επωάσαμε το αβγό του φιδιού, εμείς συντηρήσαμε την ανυπαρξία του δημάρχου, τη χυδαιότητα του αντιδημάρχου, την ηλιθιότητα της προέδρου του Αιτωλικού.
Φτάσαμε στο σημείο να ανεχόμαστε ή να δικαιολογούμε ακόμη και τον διορισμό ενός αγρότη, ως αντιδημάρχου στα οικονομικά του δήμου και μιας σερβιτόρας, ως υπεύθυνη καθαριότητας και προσέξτε εδώ... και  υπεύθυνη Περιβάλλοντος.

Δηλαδή πόσο ποιο κάτω, πόση ακόμη αφασία, πόση εθελοτυφλία, από όλους μας ανεξαιρέτως; 

Μην περιμένει κάποιος να απολογηθούμε για αυθαίρετα συμπεράσματα ή ταμπέλες που θέλουν κάποιοι να μας προσάψουν,  περί αριστείας και ρατσισμού, ενδεχομένως γιατί αρνούνται  να δουν  την ουσία και το αποτέλεσμα , της μη αριστείας, της μη ειδίκευσης, της ενναλακτικής  συμπλήρωσης θέσεων, με ονόματα που απλά κάλυπταν και καλύπτουν τη δράση κάθε Στέλλιου, σε ένα θεσμό που ανήκει σε όλους μας. 

Η συνειδητή απόφαση του δημάρχου, να απαλλαγεί από τα στελέχη του και να στηριχθεί σε άσχετους, που έτσι και αλλιώς λόγο συγκυριών, έφτασαν στο απόγειο των δυνατοτήτων τους, ίσως θα έπρεπε να είναι αυτό που μας προβληματίζει και να μας απασχολεί σε όλα τα επίπεδα. 

Έχουμε ένα δήμαρχο που συμπληρώνει την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τον πρώην δήμαρχο καραπάνο; 

Έχουμε ένα δήμαρχο που του φτάνουν οι δάφνες της προσφώνησης  του ως δήμαρχος...  και τίποτε περισσότερο; 

Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με ένα δήμαρχο που έχει συγκεκριμένους  οικονομικούς στόχους, οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν την ενθυλάκωση από δήθεν εργάκια, αλλά από έργα τεράστια σημασίας, όπως οι ενεργειακές κοινότητες και η μαρίνα; 

Ότι και να είναι, τα αποκαΐδια αυτής της δημοτικής αρχής, θα τα ζήσουμε και θα τα γευτούμε όλοι εμείς που ζούμε σε αυτό το τόπο και πιστέψαμε ότι μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας.

Ας γίνουμε όλοι μας, Ενεργοί Πολίτες γιατί ο κάθε Στέλλιος, θα περιμένει στη γωνία την νηνεμία μας, για να σπείρει θύελλες και καταστροφές. 

Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου