Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

 

ρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης στο Ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου. Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια.






Μεγάλα γεγονότα λαμβάνουν χώρα αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ιερά πόλη και κατά συνέπεια για το έθνος ολόκληρο. 

Αποσβολωμένο το πλήθος των ακροατών του ένδοξου ραδιοφωνικού σταθμού του Μεσολογγίου (δημαρχείο δε το λες), με σηκωμένη τη τρίχα και σε συνθήκες ημιπαρανομίας, περιμένει κάθε λέξη, κάθε πρόταση ή ακόμη και νεύμα, από το Γραφείο Τύπου του τελευταίου αντιστασιακού στην ιερά πόλη, δημάρχου ή του αντ΄ αυτού, ώστε να μπορέσει να ανορθώσει το πεσμένο ηθικό του. 

Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις, που έγιναν από τον αντ΄ αυτού δήμαρχο Στέλλιο, έγινε επιτακτική η ανάγκη καρατόμησης αρκετών πρωτοκλασάτων στελεχών του συνδυασμού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ηγεσία να παίζει με τη δεύτερη γραμμή άμυνας. 
...

Τη δύσκολη τούτη ώρα, ο αντ΄αυτού δήμαρχος Στέλλιος, ως άλλη Δέσπω, σήκωσε το μπαϊράκι της επανάστασης  πάνω στην Αιχμή της εξώπορτας του ραδιομεγάρου.

Μπορεί βέβαια σε αυτή του την απεγνωσμένη προσπάθεια να μην κάλεσε νύφες και εγγόνια, κάλεσε όμως στις επάλξεις πρόσωπα που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται ο δήμαρχος, για συνεχίσει το δημιουργικό του έργο.

Έτσι λοιπόν εξέδωσε φιρμάνι σε όλες τις γνωστές γειτονιές ότι, από σήμερα κι΄ όλας, προσλαμβάνεται κάποιος κύριος Μπαλτάσης Αναστάσιο του Σπυρίδωνα, Οικονομολόγος – Λογιστής, με καθήκοντα άμισθου Ειδικού Συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου.

Δηλαδή αγαπητή μας Δέσπω, αυτός ο άνθρωπος παρότι επαγγελματίας, θα δίνει αφιλοκερδώς τις γνώσεις του στον ιερό δήμο, μάλλον επειδή είναι συνεπαρμένος από κάτι που εμείς δεν ξέρουμε ή δεν μπορούμε να καταλάβουμε. 

Μπράβο και συγχαρητήρια, αλλά ελπίζουμε να του πληρώνεται τουλάχιστον τα δρομολόγια, μιας και με το συναίσθημα δεν γίνεται ο άνθρωπος να πληρώνει τα έξοδα μεταφοράς, μιας και κατοικοεδρεύει, κάποια χιλιόμετρα μακριά από τα τοίχοι της ιεράς πόλης.

Μάθαμε επίσης,  ποιος θα είναι ο έμμισθος στη θέση του αντιδημάρχου οικονομικών.

Τολμούμε να πούμε ότι δεν ήταν έκπληξη για κανέναν, μα και βέβαια είναι  ο Αλετράς από τις Οινιάδες.

Και δεν ήταν έκπληξη, διότι από ότι μαθαίνουμε ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, όλο αυτό το διάστημα έκανε εντατικά μαθήματα στο ανοικτό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, με μόνη βοήθεια τις κασέτες της λιγκουαφόν, για εκμάθηση της αγγλικής. 

Το δε δυσαναπλήρωτο κενό που θα αφήσει ο Αλετράς, στην αντιδημαρχία των Οινιαδών, θα το πληρώσει η πληθωρική Μέμη, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει η υψηλή κοπτική ραπτική, σε ένα ανδροκρατούμενο θεσμό. 

Το φιρμάνι που έβγαλε ο αντ΄αυτού δήμαρχος, ως άλλη Δέσπω έχει ως εξής : 

Η κα Γούργαρη, δραστήριο και άξιο μέλος της δημοτικής αρχής αναλαμβάνει την χωρική αντιδημαρχία της Δ.Ε. Οινιαδών. (Πες και για πόσο, γιατί κυκλοφορεί και ο Χαρδαλιάς στα μέρη μας)  

O κ. Αντώνης Αλετράς με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημερινός Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Οινιαδών και έχοντας διατελέσει στο παρελθόν Δήμαρχος Οινιαδών, από τα πλέον έμπειρα στελέχη της δημοτικής αρχής, αναλαμβάνει την νευραλγική θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικού (το Χάρβαρντ που λέγαμε, να τη και η επιβεβαίωση)   και Διοικητικού. Ο κ. Αλετράς επίσης παραμένει Αναπληρωτής Δημάρχου. (Και βέβαια αναπληρωτής Δημάρχου, διότι αντ΄ αυτού Δήμαρχος είσαι εσύ Στέλλιο μας, που να πάει το δάχτυλο σ' αυτές τις λέξεις! Είπαμε να κοροϊδεύουμε το κόσμο, ε όχι και τους εαυτούς μας, εεε Στέλλιο μας;) 

Μετά τις τοποθετήσεις ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος τόνισε σχετικά: (εδώ Στέλλιο μας για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείς πλεονασμό, ο Δήμαρχος πάντα τονίζει και είναι σχετικός με το τρέχον θέμα, δεν χρειάζεται να το διαπιστώνεις και εσύ)   «Σήμερα είναι μια μέρα αισιοδοξίας καθώς νέα πρόσωπα ( όπα, ως εδώ και μη παρέκει, για τη Μέμη συμφωνούμε ότι είναι νέο πρόσωπο, ο Αλετράς ακόμη και στο Φουστάνο να πάει, δεν το γλυτώνει το καλημέρα παππούλη)  εντάσσονται στην πρώτη γραμμή της Διοίκησης. (Κοίτα εάν είμαστε εμείς στη θέση σου Στέλλιο μας, δεν θα λέγαμε από δω και πέρα, στη πρώτη γραμμή, είναι σαν να τους αποχαιρετάς από τώρα, σα να τους κουνάς το μαντήλι, βρες κάτι λιγότερο απειλητικό)  Μαζί με τις εμπειρίες που έχουν ήδη αποκτήσει οι Αντιδήμαρχοι και τα διοικητικά στελέχη ( δηλαδή τα διοικητικά στελέχη ήταν άσχετα, με μέσον πήραν τη δουλειά; Βρε τι μαθαίνουμε από το Στέλλιο μας !!!) είμαι πεπεισμένος ότι το δημοτικό σχήμα (για την ιστορία, κάθε σχήμα έχει και συγκεκριμένες παραμέτρους Στέλλιο μας, εσείς Δέσπω μας, το καταντήσατε ασπόνδυλο το έρμο)  με την διάθεση που διακατέχεται από την πρώτη στιγμή στο να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις (μωρέ αυτοί θέλουν και να προσφέρουν και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, εσύ και η κλίκα σου, θα τους αφήσεις Στέλλιο μας;)  με κοινή στόχευση και επιδίωξη,

(Δηλαδή ποια είναι η κοινή στόχευση των δύο νυφάδων με εσένα Στέλλιο μας; Αυτοί ανέδειξαν και νίκησαν στις εκλογές και εσύ πληρώνεσαι ως εξωθεσμικός Γκέμπελς από τη νίκη τους, αυτοί πονάνε και εσύ χαίρεσαι, αυτοί τρέχουν και εσύ χρονομετράς για το τέλος του μήνα)       απαλλαγμένο από κακοπροαίρετες εσωστρέφειες (χωρίς παρεξήγηση, για αυτοκριτική μου ακούγεται αυτό) θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία το έργο του. (ίλιγγος επιτυχίας μέχρι τώρα, πόσο άλλο; μας τρομάζεις Στέλλιο μας.) 

Είμαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα της τεράστιας δουλειάς ( και λίγα λες, πες θεόρατης, πες ατέρμονης, πες ότι θες, στο κάτω κάτω της γραφής σκρίπτα μάνετ, όπως είπε και ο δήμαρχος)  που γίνεται σε όλους τους τομείς από μια πλειάδα αιρετών, (μην τα μεγαλοποιούμε αντ' αυτού μας, ήταν πλειάδα, τώρα δεν γιομίζεται ούτε γαίτα)  συνεργατών και υπαλλήλων του Δήμου μας τους οποίους και ευχαριστώ, θα είναι πολλαπλασιαστικά. ( Ελπίζουμε να εννοούμε το ίδιο όταν λέμε πολλαπλασιαστικά, διότι η πείρα μέχρι σήμερα έδειξε ότι άλλο πολλαπλασιασμό έχεις εσύ κατά νου Στέλλιο μας, να κάτι ανάλογο από το γνωστό απόφθεγμα του αρχαίου ημών προγόνου καραπάνου... τους μαμήσαμε).   

Τα καλύτερα είναι μπροστά, κανένας και τίποτε δεν θα καταφέρει να σταματήσει το πάθος και την δουλειά που γίνεται στο Δήμο μας».

(Αυτό τώρα να το εκλάβουμε ως δήλωση σεξουαλικής επιλογής; Δεκτό, αρκεί να μην σας πάρει από κάτω το πάθος και έχουμε αργότερα απροσδόκητες αποκαλύψεις.)

Άντε, σιδεροκέφαλοι εσείς οι ανύπαντρες !!!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου