Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

        Η ΑΠΟΛΟΓΊΑ ΕΝΟΣ ΓΑΪΔΆΡΟΥ
Πάνω από τρεισήμισι χρόνια έχω να ασχο­ληθώ με τα διοικητικά τεκταινόμενα στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου (Ρ.Σ.Μ.) και όποτε η Διοίκηση μου ζήτησε βοήθεια την έδινα απλόχερα, για το καλό του Συλλόγου. Αν και ως μελετητής του Ελληνισμού γνώριζα τη ρήση του Ισο-κράτη «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου».
Γράφω το άρθρο για να μαθευτεί η ΑΛΗΘΕΙΑ ως γνώστης των γεγονότων αφού υπήρξα ο επικεφαλής και διοργανωτής της Επιτροπής Σωτηρίας του Ρ.Σ.Μ., όταν η Δημοτική Αρχή του κ. Ρεπάσου καταψήφισε την πρότασή μου ως Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, να μπει επικεφαλής της Σωτηρίας του Σταθμού, που είχε αμπαρώσει η δεξιά πολύχρονη διοίκησή του, κάτω από το βάρος των τεράστιων χρεών και της κομματοκρατικής κακοδιαχείρισης, όταν χάθηκε το μονοπώλιο με την απελευθέρωση των μέσων επικοινωνίας το 1989…
Ο κ. Ρεπάσος παρότι ήταν Πρόεδρος του Ρ.Σ.Μ την εποχή που ο «νταβλάς ήταν γεμάτος κουλούρια», αρνήθηκε γιατί ως δικηγόρος γνώριζε άριστα ότι θα αναλάμβανε τεράστιες οικονομικές ευθύνες που είχαν συνέπειες και άπειρες δικαστικές διώξεις. Ο «γάιδαρος» όμως τόλμησε, συνέστησε επιτροπή σωτηρίας το 1992 από τους τολμηρούς Νικήτα Φιλιππό­πουλο, Ζαφείρη Σταθή, Γιάννη Κανή, Παναγιώτη Δαρλαμήτσο, Γεράσιμο Δελαπόρτα, Σπύρο Τάμπα, Χρήστο Καρατσώρα, Θωμά Θεοφυλάτο, Λάμπρο Φλώρο και Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, μάρτυρας στο δικαστήριο ως υπερασπιστής της επιτροπής.

Το τολμήσαμε και νικήσαμε, ο Ρ.Σ.Μ. ΣΩΘΗΚΕ. Είκοσι πέντε περίπου χρόνια αγώνας παρά τις δικαστικές διώξεις του Ι.Κ.Α. της ΑΕΠΙ και των εργαζομένων στην μέγιστη πλειοψηφία τους, για τα δεδουλευμένα. Λειτουργούσαμε με κατασχεμένα από το Ι.Κ.Α. μηχανήματα, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων και απειλές από τους διορισμένους από την κομματοκρα­τία διοικητές του Ι.Κ.Α., όπως για παράδειγμα ο πατρινός γιατρός κ. Σολωμός, μέλος του ΠΑΣΟΚ (τον γνωρίζετε κ. Κατσιφάρα;), που ενώπιον του τότε προέδρου του εμπορικού Συλλόγου κ. Σωκράτη Κουφού ούρλιαζε: «Θα τους βάλω φυλακή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου