Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

                                              Μεσολόγγι Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014


 Ανοιχτή επιστολή προς κάθε Υπεύθυνη Αρχή


Κύριε  Διευθυντά

Έχω εις χείρας μου αντίγραφο  έγγραφου του Δήμου .Ι.Π. Μεσολογγίου.
Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Εμπορικών δραστηριοτήτων.\


Προς Αστυνομικό τμήμα Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.     Ημερομν. 28-11-2014

Κοιν. Δημάρχου  Ι.Π. Μεσολογγίου.              
Θέμα  Απομάκρυνση αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους


Σχετικά με τις αυθαίρετες κατασκευές ανεμοφρακτών και καταλήψεις των  πεζοδρομιών και πεζοδρόμων από μερικούς καταστηματάρχες της Πόλεως μας. Με τον Νόμο που ο Δ.Ι.Π .Μεσολογγίου κοινοποιεί (Άρθρο 5 παράγραφος 16 και 17 .
Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες καταστηματάρχες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με έγκριση της Πολεοδομίας και του Τεχνικού γραφείου του Δήμου η οποία να αναφέρει ρητά τον συγκεκριμένο χώρο που αδειοδοτήθηκαν  για την χρησιμοποιήσει δημοσίου χώρου και των Μ2 .
Πολύ περισσότερο  αφορούν  τους  ανεμοφράκτες  και πεζοδρομίων που παρανόμως έχουν καταλειφθεί όπως και  των περιπτέρων που, όλα σχεδόν έγιναν   σουπερ μαρκεν εις βάρος των Πολιτών και της αισθητικής της Πόλεως..
Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αν και μερικοί μεταφέρθηκαν στη δύναμη της Αστυνομίας  Πόλεως χωρίς όμως  αυτό να έχει λύση τις ανάγκες του αστυνομικού δυναμικού της Πόλεως.
         Οφείλουμε να συγχαρούμε την Αστυνομία που ήδη άρχισε τις συστάσεις και ελέγχους και ήδη η Πόλη όρχησε να εμφανίζει ευπρεπή  εικόνα και να μπαίνει η τάξη.. Υπάρχουν όμως  πολλά καταστήματα ακόμα  τα οποία διατηρούν την κατάληψη από ανεμοφράκτες και  πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων χωρίς καμία Δημοτική άδεια.  ο Δήμος πάντως  ρητά δηλώνει  στην κοινοποίηση του τέτοια άδεια   για ανεμοφράκτες δεν έχει χορηγηθεί.
         Ευελπιστούμε οι ελέγχει να ενταχθούν και οι πολίτες θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελευθέρα στα πεζοδρομία και οι Μητέρες με τα μωρά στα καροτσάκια χωρίς να είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα που είναι επικίνδυνο λόγο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ  ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

Ως γνωστόν η Πόλη μας έχει το προνόμιο να είναι επίπεδη με αποτέλεσμα να είναι μια αν όχι η Πρώτη Ποδηλατουπολη στη Χώρα . Η τροχαία γνωρίζει επίσης  ότι ο Κ.Ο.Κ. υποχρεώνει παν όχημα κινούμενο μετά την Δύση του Ηλίου υποχρεούται  να φέρε φανό (ΦΩΣ) ώστε  να γίνετε αντιληπτό από τα αντιθέτως κινούμενα οχήματα.
         Τα περισσότερα ποδήλατα που κινούνται το βράδυ στερούντο ΦΩΤΟΣ και κινούνται επίσης   αντίθετα στην υπόδειξη πινακίδας διελεύσεως, όπου αυτή υπάρχει. Δεν θα ήταν μεμπτό η Τροχαία να κάνει μερικές αρχικώς συστάσεις και να υποχρεώσει τους παραβάτες των  ποδήλατων που  κινούνται  χωρίς φως να τοποθετήσουν φανάρι ,διότι τα περισσότερα είναι  νεαρά άτομα (παιδια).
         .Στη δεύτερη φορά να υποστεί τις κυρώσεις πριν θρηνήσουμε θύματα που θα είναι πολύ αργά. Μια εναλλακτική λύση είναι να υποχρεωθούν οι καταστηματάρχες  των ποδηλάτων σε κάθε καινούργια πώληση ποδηλάτου αντι το καλαθάκι για τα ψώνια να τοποθετούν φανάρι.

                               Μετά τιμής

                                       Χρήστος Ντίνος

Υ.Γ  Ορισμένοι καταστηματάρχες στην κάτω αγορά τις πρώτες ημέρες συμμορφώθηκαν στο νόμο  και ύστερα τον ξέχασαν και  τα ξανατοποθέτησαν τους ανεμοφράκτες ιδίως τα βράδια, κοροϊδεύοντας νόμους και αρχές το επισημάνουμε περιμένοντας την παρέμβαση κάθε δημόσιας Αρχής ,καθότι υπάρχει και η  λεγομένη παράβαση καθήκοντος.
    Ελπίζουμε η κοινοποίηση  του νόμου της  Δημοτικής Αρχής προς την αστυνομία να υλοποιηθεί  σ’ όλους τους χώρους της Πόλεως μας , για το καλό της Πόλης ,των Πολιτών και της ευταξίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου