Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

>χριστουγεννιάτικα τακτοποίησαν "εκκρεμότητες" με μια αιφνιδιασε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ μόλις χθες το βράδυ, λίγο πριν από την εκπνοή του 2015, έφεραν και νέα, με "βροχή" ρυθμίσεων σειράς θεμάτων , τα οποία πάντως ουδόλως απηχούν σε "έκτακτη ανάγκη".
Οι "επάρατες και επονείδιστες" κατά τον (τέως) ΣΥΡΙΖΑ Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έγιναν τελικώς, "πολύτιμο" εργαλείο στην διακυβέρνησή του.
Κατά το Σύνταγμα πάντως, η έκδοση ΠΝΠ αφορά αποκλειστικά σε " έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης" οπότε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να τις εκδίδει.
Η τελευταία για το 2015, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία εκδόθηκε χθες, περιλαμβάνει σωρεία ρυθμίσεων, μάλλον για ζητήματα που δεν απαντούν ούτε στο "έκτακτο" ούτε στο "αναγκαστικό" της κατεπείγουσας διαδικασίας.
Τι έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου
Τω καιρώ εκείνω πάντως (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καθόταν μεγαλοπρεπώς στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) κορυφαία (ακόμη και σήμερα) στελέχη του, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζονταν λάβροι εναντίον των ΠΝΠ, μιλώντας για "χουντικής εμπνεύσεως" διαδικασία η οποία "συρρικνώνει τη Δημοκρατία".
Συγκεκριμένα:
Αλέξης Τσίπρας (05.12.12): "Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία"
Νίκος Βούτσης (11.12.12) : "Το ζήτημα μη λειτουργίας της Βουλής παρατείνεται και οξύνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, του ίδιου του πρωθυπουργού και των υπουργών. Η διακυβέρνηση της χώρας με τις, χουντικής έμπνευσης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επί παντός επιστητού μαζί με τη συρρίκνωση μέχρι εξαφάνισης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την απουσία του πρωθυπουργού και την απουσία, επίσης, νομοθετικού έργου συγκροτούν πλέον, έξι μήνες μετά τις εκλογές, μια σαφή πολιτική στάση".
Δημήτρης Παπαδημούλης (10.04.13): "Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η "ξεφτίλα" να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου".
Παναγιώτης Λαφαζάνης (13.10.13): "Η διαδικασία δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι διάτρητες".


bidi="on">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου