Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

      Κύριε Λυρο ως Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου ο Λάος του σας ψήφησε με τον ελπιδοφόρο Τίτλο της παρατάξεως σας Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Σας εμπιστευθήκαμε την Διοίκηση του Δήμου για την βελτίωση της Πόλεως από τους αρπακτικούς προηγουμένους και ότι θα βάζατε κάποια σειρά  στα χρονίζοντα προβλήματα και θα δίνατε κάποια αξιοπρεπές εικόνα στην Πόλη. Το τι έπρεπε να είχατε κάνει όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά και τι δεν έχετε κάνει δεν θα αναφερθώ στο άρθρο μου ,διότι είναι δεδομένο και τοις πάσης γνωστά,

θα σταθώ όμως στην φιλανθρωπία σας   και με περιτύλιγμα δέρματος  αμνού  με τις διαφημιζόμενες φωτογραφίες δίνοντας τρόφιμα στους αδυνάτους προεκλογικά σαν κάλος Σαμαρείτης  . Μετα την εκλογή σας όμως φορέσατε την προβιά του Λύκου και γίνατε δυνάστης του  αδυνάτου πολίτη συνταξιούχου των 400 ευρώ των μηνά του φορτώσατε με το καλημέρα 30% δημοτικά τέλη με μια ψεύτικη δικαιολογία που βγήκε μετα 2 χρονιά για την μεταφορά δήθεν των απορριμμάτων ενώ εσείς τα ρίχνατε στον υπερφορτωμένο ΧΥΤΑ ,  θα μας πείτε τι έγιναν τα χρήματα αυτά;  .Και  να μην μπορεί να πιει έναν καφέ στο κτήριό που αυτός πλήρωσε

για το χτίσιμο του  και να πληρώνει τον Καφέ όσο και τα ιδιόκτητα μαγαζιά. .

Ξέρετε Κύριε Λήρο γιατί χτίστηκε το ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ και ποιους θα  εξυπηρετούσε στο συγκεκριμένο σημείο , σαν Πολίτης ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε  να το μάθετε όπως και για πολλά  αλλά θέματα της Πόλεως , σας είναι άγνωστα και ούτε σας ενδιαφέρει να μάθετε. Αφού δεν ξέρετε και κανείς από τους φωστήρες και ακάματες συν την πρόσληψη του πρώην διευθυντή και ιδιοκτήτη της ΑΙΧΜΗΣ κανοντας τον βαρόνο μοιράζοντας   τους τίτλους άλλα ΚΩΛΑΤΗ  που  τους πληρώνει  ο 400ρης  συνταξιούχος  για να σας πει τον Ρόλο του αναψυκτήριου. Πρώτα από όλα χτίστηκα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του ΗΡΩΟΥ που όταν φτάνουν από τον μακρινό τους ταξίδι να επισκεφτούν τα λείψανα  των προγονών μάς ,για την τυχόν σωματική τους ανάγκη κατά την άφιξη τους  και παράλληλα να δροσιστούν με ένα αναψυκτικό στην δημοτική του τιμή.

Και στη συνέχεια να γευτεί και  ο Μεσολογγίτης τον Καφέ του και την λεμονάδα του σε τιμή δημοτική αφού ο ίδιος πλήρωσε για το χτίσιμο  του κτιρίου και αυτή την έννοια έχει το Δημοτικό Αναψυκτήριό.. Εάν όμως Εσείς ως (φιλάνθρωπος  και Σαμαρείτης Δήμαρχος)   νοικιάζατε σε τιμή χαμηλού ενοικίου στον επιχειρηματία με ορούς που θα του επιβάλλετέ για την τιμή του ποτού θα σας άξιζε ο τίτλος του φιλάνθρωπου  Δημάρχου που σκέφτεται τον μικρό συνταξιούχο  και Πολίτη  και όχι να τον εκμεταλλεύεται. . Εκτός του ότι θα έπρεπε να το εκμεταλλεύεται ο Δήμος με δικό του προσωπικό,  θα μπορούσατε να του περνάτε και  το ψυχολογικό του στρες παίζοντάς η φιλαρμονική του δήμου την θερινή περίοδο  μια φορά την εβδομάδα αντί ο επιχειρηματίας να φέρνει ορχήστρες λαϊκές και πληρώνοντας το ποτό ακριβότερα για να καλύψει το δυσβάσταχτο ανοίκειο. Είστε λοιπόν Δήμαρχος η επιχειρηματίας Κύριε Λυρο; και μην μου πείτε ότι ο Δήμος εχει έξοδά. Πιστεύω θα έχετε ακούσει για τον αείμνηστο Χρ. Ευαγγελατο έναν τέτοιο Δήμαρχο ήθελα στην Πόλη μου. Η μέχρι τώρα πορεία σας είναι αρνητική και χωρίς ένδειξη προόδου και όραμα  δεν μιλάμε για ανάπτυξη σας είναι άγνωστη η λέξη αυτή στη σκέψη σας ,  καλόν θα ήταν να παραιτηθείτε για να σωθεί η Πόλης διότι ο ίδιος είστε ήδη χαμένος.  

                                            Χρήστος Ντίνος 

                                      Τηλ 6939084995                            

 

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

 

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Αληθεύει ότι η σερβιτόρα του δήμου με μεταπτυχιακό master sef, ιδιωτικοποίησε καθαρίστρια του δήμου για το σπίτι και το εστιατόριό της;




Είπε η κακομοίρα η Μελαχρή να ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά δεν είχε υπολογίσει η έρμη ότι θα κουραστεί, ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, οπότε πήρε  τη μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει την σιγουριά της πεπατημένης, όλων των πρώην δημοτικών αρχών. 

Μαθαίνουμε από το Μessolonghi Voice (ΕΔΩ) ότι η μεταπτυχιούχος με master sef  μαγαζάτορας και σημερινή αντιδήμαρχος κ. Μελαχρή, αντικατέστησε ή μάλλον συμπλήρωσε την απουσία της από το σπίτι και το μαγαζί της με καθαρίστρια του δήμου, η οποία μόλις είχε προσληφθεί. 

Είχε ακολουθήσει βέβαια ομηρικός καβγάς με τον Βούδα της δημοτικής αρχής, δηλαδή τον Λύρο, ο οποίος ως γνωστό ... δεν κλέβει, δεν κάνει χάρες και δεν αμαρτάνει γενικώς. 

Άκ' να ιδίς μιγάλε, ή κάθουμι ανιδήμαρχος ή έλα ισί σπίτιμ να καθαρίσις, αλλιώς κάνε μια προσληψούλα ικιγιά μια φιλινάδα πόχι κι πρόβλημα κι όλα καλά, αλλιώς μήτε π' θα μι ματαδείς ... παίρνω και τ' κολόνιαμ τ' τσάνελ nr. 5 κι αποδώ πάνε πέντι... 
...

Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, ματασκέψου το της έλεγε ο Βούδας... που αυτή... μουλάρωσε και άφησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας να καεί το κανταΐφι  που τρώει κάθε πρωί ο Λύρος, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες της διοίκησης του δήμου.

Πληροφορίες εκ των έσω, μας λένε ότι τον απείλησε μάλιστα να του βάλει φωτιά, που δεν θα συγκρίνονταν με αυτή του ΧΥΤΑ, τι για τις σκουπιδιάρες της εταιρίας ΜΑΝ του είπε, τι για τα φωτοβολταϊκά, τι για τη συμφωνία με τον καραπάνο... ο κακός χαμός λέμε.

Άκουσε και τις φωνές ο αντιδήμαρχος επί της τάξης και συμμόρφωσης και νόμισε ότι κάποιος αχρείος ζητά τα ρέστα από τον αρχηγό του, οπότε φορά τη στολή, το αλεξίσφαιρο και την κονκάρδα από τις εκλογές ... I LOVE ΛΥΡΟΣ και ορμάει στο γραφείο του Βούδα, έτοιμος για μάχη.

Πούτ δε κοτ ντάουν  και μάλιστα σλόουλι της λέει και μέχρι να καταλάβει ότι ήταν η συνοδοιπόρος... η Μελαχρή εκσφενδονίζει το κινητό της τηλέφωνο προς το μέρος του δημάρχου, προς γνώση και συμμόρφωση.

Κάποιοι είπαν ότι, το κινητό της Φώνης, απογειώθηκε γιατί ο δήμαρχος την έχει κάνει ρεντίκολο στο Μεσολόγγι, μιας και δεν πληρώνει τιμολόγια, προμηθευτές και αναλώσιμα, ώστε να δείχνει γεμάτο το δημοτικό  ταμείο, αλλά σας βεβαιώνουμε ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέμε εμείς και όχι όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν οι ινστρούχτορες της αντιπολίτευσης.

Φώνη μου της λέει ο Καραπάνος...  σφίγγοντάς την στην ημέτερη και άδολη αγκαλιά του... μην ανησυχείς, ο κύριος δήμαρχος θα το καλοσκεφτεί για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα σου απαντήσει άμεσα, στο δίκαιο αίτημά σου ... σε διαβεβαιώ εγώ, ο Νίκολας Βάις.

Μωρέ δε πα να πνιγήτι και οι δυο σας , εσύ ο Βάις και αυτός ο Χαραμοβάις. Ιγώ απουχουρού κι αν θέλτι ιλάτε με την υπηρέτρια στο μαγαζί μ'.

Τι ήταν να το πει!!! είδαν και απόειδαν οι τελευταίοι εναπομείναντες στο συνδυασμό του Λύρου και αναγκάστηκαν να πάνε μετανιωμένοι στο εστιατόριο της αντιδημάρχου, όπου ήπιαν, χόρεψαν μπάλο και χρέωσαν το λογαριασμό στο δήμο, έτσι για να στεριώσει και ο νέος αρραβώνας με τη παλιά και αγαπημένη ξανθιά αντιδήμαρχο.

Από εκείνη τη μέρα και μετά, η υπηρέτρια πηγαίνει πρώτα στο ραδιομέγαρο για να χτυπήσει κάρτα και μετά σφαίρα για το μαγειρειό της Μελαχρή.

Ηθικό δίδαγμα :

Ποτέ μην τα βάζεις με  ξανθιά και μάλιστα  βαμμένη.


Πάρε στα σοβαρά, τις απειλές και τις κατάρες της, είδατε ότι πιάνουν ... να πάτι να πνιγίτι, είπε του Λύρου και του Καραπάνου και να τι έγινε στη περιοχή μας πριν λίγες μέρες.


Και το κυριότερο, μη χορέψετε ποτέ μπάλο, όπου Λυράρης θα είναι ο Στέλλιος με χορευτές τη ξανθιά γκαρσόνα και το Λύρο... εμείς θα τη πληρώσουμε τελικά !!!


 



Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ 







Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

 

ευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Μετά την καταστροφή, το ΓΙΑΤΙ, ποιος θα μας το απαντήσει;





Δεν ξέρουμε εάν τελικά φταίει ο Ποσειδώνας ή η Αφροδίτη ή η λιμνοθάλασσα που δεν είχε τι να κάνει τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και έπνιξε τη πόλη μας, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει όσους επιμένουν να ονομάζουν το Αιτωλικό... μικρή Βενετία. 

Δεν είναι τυχαίο που ένας Μασαούτης και μια Μαντζή, βρήκαν επιτέλους το ρόλο που τους ανήκει στον περιφερόμενο θίασο του Λύρου.

Μπράβο στα παιδιά, μπράβο και στον σεναριογράφο Στέλλιο, ο οποίος έπαψε, όπως μας δήλωσε, να είναι ο αντ' αυτού δήμαρχος και έχει αναλάβει στο παρασκήνιο, το ρόλο του αποκλειστικού  τρωκτικού , στο σαράι του ραδιομεγάρου.
...

Εξαιτίας αυτού του μέγιστου Λυράρη, μπορέσαμε και πληροφορηθήκαμε γιατί βουλιάξαμε, γιατί δεν λειτούργησε η μητέρα φύση υπέρ μας και γιατί η σημερινή δημοτική αρχή, παρότι πασχίζει ... δεν τα  καταφέρνει.

Άντε και καλά ωρέ καλόπαιδα, το Αιτωλικό βούλιαξε από την ξεχειλισμένη λιμνοθάλασσα, το Γυμναστήριο που είναι τουλάχιστον 5 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, γιατί πλημμύρισε; 

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία, από ότι φανταζόμαστε!

Γιατί αυτή η αδιαφορία; 
Γιατί θα πρέπει να καταστρέφουμε και όχι να συντηρούμε; 
Γιατί κάθε ανίκανος πολιτευτής, πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκει καταφύγιο σε αυτή τη πόλη; 

Παράκληση, όποιος βρει τον αντιδήμαρχο Μασαούτη και την πρόεδρο Μαντζή, παρακαλούμε να το αναφωνήσει από τα μεγάφωνα της δημαρχίας στη πλατεία.

Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ  ...

Εάν βρείτε και τον Λύρο... επιπλέον  δώρο, το Στέλλιο το Λυράρη από την ΑΙΧΜΗ του Μεσολογγίου 









Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 





Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

 

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Αληθεύει τελικά ότι τα φίλτρα του νερού ύδρευσης του Αιτωλικού, ήταν παλιοσίδερα, αγορασμένα από μάντρα; Σε δεινή θέση ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού.



Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού Χ. Μασαούτης, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού για το θέμα των φίλτρων του νερού  της ύδρευσης του Αιτωλικού. 

Σε αυτή τη συνάντηση η οποία είχε γίνει με πρωτοβουλία των γυναικών του Συλλόγου των εν Αθήνες Αιτωλικιωτών, ο αντιδήμαρχος δέχθηκε ένα στενό και βαρύ πρέσινγκ από τους παραβρισκόμενους, για θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του και μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί.

Αφορμή στάθηκε η φημολογία, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι απλά φημολογία... το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Αιτωλικό και η μεταφορά τους σε άλλη περιοχή.

Το θέμα θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον, μιας και το Ταχυδρομείο, είναι το τελευταίο γραφείο, η τελευταία υπηρεσία που έχει απομείνει στη πόλη μας. Η υποβάθμιση που θα υποστούμε θα είναι καθοριστική για το μέλλον και τη φυσιογνωμία του Αιτωλικού. 

Στη συνέχεια αυτού του προβληματισμού, τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως, η καθαριότητα, η ύδρευση, το πράσινο κλπ.

Οι ερωτήσεις καταιγιστικές, αλλά ο αντιδήμαρχος Μασαούτης παρόλο που προσπαθούσε να ανταπεξέλθει, δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη και όταν τελικά άρθρωσε, άφησε σύξυλο το σύνολο των παραβρισκόμενων. 

Γιατί επιτίθεστε σε εμένα για το νερό της ύδρευσης και δεν τα βάζετε με την προηγούμενη δημοτική αρχή; 

Κάποιος μαγαζάτορας στο Αγρίνιο, μου είπε ότι το Αιτωλικό ποτέ δεν θα πιεί καθαρό νερό, μιας και τα φίλτρα που είναι τώρα σε χρήση, ήταν αγορασμένα από μάντρα με παλιοσίδερα και μου τα έφερε εδώ ο καραπάνος για να τους κάνω αμμοβολή και να τα βάψω, ώστε να φαίνονται σαν καινούργια.
...
Η δουλειά όμως χάλασε γιατί εγώ ζητούσα 17.000ευρώ, αλλά αυτός ήθελε να μου τα κατεβάσει στο κόστος.
Μετά από αυτό, ο καραπάνος από ότι έμαθα, είπε ο μαγαζάτορας, ο καραπάνος βρήκε μια ομάδα Πακιστανών, οι οποίοι του το κάνανε πράγματι σαν καινούργιο στη μισή τιμή. 

Αυτό που ακολούθησε μετά από αυτή την καταγγελία ήταν, ο Σύλλογος των ψαράδων του Αιτωλικού, να καταθέσει αίτηση προς το δήμο και την ΔΕΥΑΜ, ώστε να επιβεβαιωθούν και επίσημα τα λόγια του Μασαούτη, επίσης ζήτησε τα τιμολόγια αγοράς, ώστε να γίνει διασταύρωση και να αποδειχθεί εάν πράγματι τα φίλτρα είναι αγορασμένα και όχι ανακατασκευασμένα. 

Την αίτηση μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ (εδώ).

Όλοι μας συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και καλό είναι να γίνονται τέτοιες αποκαλύψεις, ώστε κάθε κατεργάρης να μπαίνει στη θέση του. 

Εμ έλα που δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!!!

Ο έρμος ο Μασαούτης, δεν είχε υπολογίσει τη συνεργασία που υφίσταστε μεταξύ καραπάνου και Λύρου από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών μέχρι και σήμερα που μιλάμε. 

Ο Λύρος τον κατσάδιασε μέχρι δακρύων και ο καραπάνος, άφησε μελάνι, ότι θα τον μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δηλαδή κολοκύθια στο πάτερο, ακόμη και εάν κατατεθεί αυτή η μήνυση, η εκδίκαση θα γίνει σε λίγα χρόνια, ο Μασαούτης τελικά θα πει ότι είπα ότι άκουσα, αλλά δεν επιβεβαίωσα, ο καραπάνος θα αποσύρει τη μήνυση και το Αιτωλικό θα συνεχίσει να κοιμάται τον ύπνο του καρακίνου.

Την ίδια στιγμή, ο λεγόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κότσαλος, κατέθεσε ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την αίτηση του συλλόγου των ψαράδων του Αιτωλικού, για να εισπράξει την απάντηση ότι δεν είναι της παρούσης και θα δοθεί απάντηση κάποια στιγμή που θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Μάλιστα...  αυτή ήταν η απάντηση του Λύρου, σε ένα πρόβλημα που βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των δημοτών, αυτόν ψηφίσαμε και όλους όσους δεν σηκώθηκαν εκείνη τη στιγμή να του διακόψουν την ακατάσχετη μπουρδουλογία περί ΧΥΤΑ και άλλων οπωροκηπευτικών. 

Το παιχνιδάκι μεταξύ Λύρου - Κότσαλου- καραπάνου στρώθηκε για εξιλεωθεί ο πρώην δήμαρχος καραπάνος, να αποδείξει ότι ο εγκάθετος αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι πραγματικός  αρχηγός και όχι εγκάθετος και  ο Λύρος να φανεί ότι τον χτύπησε σαν κεραυνός η αποκάλυψη.

Ο μόνος χαμένος σε αυτή την ιστορία, είναι μόνο ο Μασαούτης, όμως με μια παραδοχή...  το βάλσαμο στις πληγές του, που πέφτει κάθε μήνα ως μισθοδοσία,  θα τον γιάνει και ότι είπαμε ... νερό και αλάτι!!!

Εμείς πιστεύουμε ότι τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν για την ύδρευση του Αιτωλικού, σίγουρα δεν πήγαν σε αυτό που βλέπουμε και μας επιβεβαιώνει η δημοτική αρχή , πρώην και νυν. 

Τα περισσότερα χρήματα φαγώθηκαν από τον καραπάνο και την τραινταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ, για να χρηματοδοτήσουν την εκλογική τους εκστρατεία.

Το Αιτωλικό συνεχίζει να πίνει ακόμη βρόμικο ακατάλληλο νερό, μιας και όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση των ψαράδων, έχει διαπιστωθεί διαφυγή ενεργού άνθρακα ακόμη και σήμερα, από τα φίλτρα του καραπάνου.

Η απάντηση για τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η νυν δημοτική αρχή, για να διασφαλίσει την υγεία των δημοτών , έστω... από τον ενεργό άνθρακα που ρέει καθημερινά στο δίκτυο ύδρευσης, χάθηκε στην εκλεπτυσμένη μπουρδολογία, ενός ανύπαρκτου δημάρχου, που χαίρεται απλά, όταν τον φωνάζουν "δήμαρχο" 


Υ.Γ Σε αυτή τη συνάντηση, απούσα ήταν η πρόεδρος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου Μαντζή και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, που εκπροσωπούν το Αιτωλικό στο ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου. 

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

 

υριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Είναι επικίνδυνοι και υπόλογοι... Εμείς δεν τους δίνουμε το Άλλοθι της αχρηστίας , που έχουν κερδίσει επάξια !!!






Διαβάσαμε την ανακοίνωση του δήμου της ιερής πόλης για τις πλημμύρες στο Αιτωλικό και της γύρω περιοχής,  η οποία εκτός του ότι είναι ανάξια λόγου,  προκαλεί θυμό και άσχημες αντιδράσεις, από τους ανθρώπους που υπέστησαν το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους.

Είναι Υπεύθυνοι - Υπόλογοι και χρήζουν την ανάλογη αντιμετώπιση, εξαιτίας των προβλημάτων,  που δημιούργησε η ασχετοσύνη τους, η εγκληματική τους αμέλεια και η περιφρόνηση της κοινωνικής αλλά και  της ιδιωτικής  περιουσίας των δημοτών, που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του δήμου,  μαθαίνουμε ότι, για την πλημμύρα στο Αιτωλικό, φταίει η λιμνοθάλασσα, η οποία άκουσων - άκουσων, υπερχείλισε και βύθισε το Αιτωλικό.

Δηλαδή στην ανάλογη περίπτωση στην Ιθάκη, πλημμύρισε η θάλασσα και κάπου αλλού, ο Αχελώος είχε φουσκοθαλασσιές.


Για όσους δεν το πιστεύουν διαβάστε ακριβώς τη διατύπωση:

 Η κακοκαιρία χτύπησε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών ένεκα της κακής λειτουργίας των αποστραγγιστικών δικτύων και της έλλειψης της πρέπουσας συντήρησης ενώ σήμερα τα ξημερώματα επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς, αλλά και του Αιτωλικού λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας.

Δηλαδή για όλα φταίει η κακιά φύση,  ο κακός Ποσειδώνας, που μας τιμώρησε, μάλλον επειδή ψηφίσαμε Λύρο. 

Προς ναυτιλομένους πληροφόρηση.
...

Ο δυνατός αέρας,  ήταν τις νυχτερινές ώρες και όχι μέχρι το πρωί, η πλημμύρα όμως διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας. 

Η ένταση του ανέμου ήταν μέχρι και 8 μποφόρ, πράγμα που δεν συνιστά καταστροφή. 

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, ήταν πράγματι σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν ξεπερνούσε την επιφάνεια της στερεού εδάφους του Αιτωλικού.
Η πλημμύρα που σημειώθηκε, προκλήθηκε εν μέρη από τον κυματισμό και όχι τόσο από την αύξηση του επιπέδου της θάλασσας.   

Ακόμη και εάν ήταν έτσι τα πράγματα, ο χρόνος αποστράγγισης του νερού ήταν μεγάλος, ώστε να ξυπνήσουμε με ένα Αιτωλικό χωρίς πλημμύρα,  η δε βροχή παρόλο που κράτησε πολλές ώρες, δεν ήταν κατακλυσμιαία, ήταν συνεχόμενη, αλλά μικρής έντασης.

Άρα τι δεν λειτούργησε; 

Το αποχετευτικό σύστημα των ομβρίων υδάτων, κύριοι της δημοτικής αρχής, τα δήθεν έργα που έχει φορτωθεί το Αιτωλικό, από όλες τις δημοτικές αρχές,  οι οποίες είχαν ένα στόχο... το προσωπικό  κέρδος αυτών που διοικούσαν. 

Είναι τουλάχιστον ντροπή να βλέπουμε ακόμη και τώρα εικόνες, όπου σε κάποια σημεία λιμνάζουν νερά και δίπλα ακριβώς, να είναι η θάλασσα. 


Με μηχανήματα προσπαθούσαν τη τελευταία στιγμή, να διορθώσουν κακοτεχνίες και να ανοίξουν αυλάκια, ώστε να οδηγηθεί το νερό στη λιμνοθάλασσα που υπερχείλισε. 


Είναι ντροπή να λέμε με κάθε ευκαιρία, ότι ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος, που δεν μπορούσαν οι αντλίες να ανταπεξέλθουν. 

Είναι απορίας άξιο, πως γίνεται αυτές οι αντλίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το καλοκαίρι να χύνουν χειμάρρους "δήθεν" όμβριων υδάτων ακόμη και με θερμοκρασία 40 βαθμών ή ανομβρία 5 μηνών. 

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και αστοχίες, αλλά η μη παραπομπή των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη και η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από κάθε  δημοτική αρχή, έχει κάνει τη πόλη μας έρμαιο των καιρικών συνθηκών και  της αφραγκίας του κάθε δημάρχου ή αντιδημάρχου.

Γιατί, κανένας ευθυνοανεύθυνος δεν λέει την αλήθεια; 

Ποιον πάνε να καλύψουν; 

Γιατί, έβγαζαν τα φρεάτια των βόθρων νερό, σαν σιντριβάνι; 

Μήπως γιατί, τα δίκτυο ομβρίων και λυμάτων επικοινωνούν μεταξύ τους  και έτσι,  όταν σηκώθηκε η στάθμη της θάλασσας, το νερό πέρασε από το δίκτυο που είναι σε ψηλότερο επίπεδο (των ομβρίων), σε αυτό που είναι χαμηλότερα (των λυμάτων), δημιουργώντας έτσι τα λεγόμενα σιντριβάνια  ; 

Πόσες αντλίες δεν λειτουργούν και μάλιστα από το καλοκαίρι; 

Πόσα αντλιοστάσια, δεν έχουν καν αντλίες; 

Μήπως τα ανύπαρκτα αντλιοστάσια, είναι ακριβώς σε εκείνα τα σημεία που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές, από τον νερό; 

Τι κάνατε τόσο καιρό με τα καπάκια που σκέπαζαν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις , αλλά τα έκλεψαν οι Γύφτοι; 

Τα καλάμια που βάλατε  στις τρύπες, από το καλοκαίρι, για να μην πέφτει ο κόσμος μέσα  στις ανοικτές τρύπες, σταμάτησαν τελικά το νερό ή δημιούργησαν μπλακ άουτ;








Θέσατε σε κίνδυνο, με τις τραγικές σας επιλογές,  ανθρώπινες ζωές ή όχι; 

Που ήταν εκείνες τις δύσκολες στιγμές,  η πρόεδρος του Αιτωλικού;

 Που ήταν ο δήμαρχος;

 Που ήταν όλοι αυτοί που θα έπρεπε να είναι παρόντες; 

Δεν ρωτάμε για τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού, γιατί τον εντοπίσαμε, στις φωτογραφίες που τράβηξαν τα δημοσιογραφικά συνεργεία. 

Όλοι τους φιλοσοφούσαν από μακριά, για την καταστροφή και έβγαζαν φιρμάνια με συνταγή από ολίγον έκπληξη για την υπερχείλιση της λιμνοθάλασσας,  μέχρι και για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

  Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην ξαναξεχειλίσει η λιμνοθάλασσα, γιατί τότε θα είναι και η σταγόνα που θα ξεχειλίσει την οργή των δημοτών.

Σοβαρευτείτε επιτέλους σε αυτή τη δημοτική αρχή. 

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: