Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

 

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ολική Ανατροπή: Και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατηγορούνται οι δυο πλαστογράφοι νομικοί σύμβουλοι του Λύρου, (Αθανασίου-Παπουτσάκης).




Περιμέναμε και εμείς να μας έρθει κάποιο μήνυμα στο ταχυδρομείο μας, από την επαπειλούμενη μήνυση μετά αγωγής, που θα κατέθεταν εναντίον μας, οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι... αλλά εδώ συνέβη το αντίστροφο. 

Η εισαγγελία Πατρών, κάλεσε τους Αθανασίου-Παπουτσάκη για ανάκριση, στη νέα κατηγορία που τους απαγγέλθηκε, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μιας και τα δυο λαμόγια, είχαν αποστείλει έγγραφο, όπου κατηγορούσαν τους δικαστικούς λειτουργούς, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους. 

 Οι δυο τους, ήταν σήμερα από νωρίς στον ανακριτή και από ότι μαθαίνουμε, τώρα μόλις αρχίζουν και συνειδητοποιούν τι κάνανε και που βρίσκονται. 
...


Όλα τα νέα και τις εξελίξεις, για την υπόθεση,  θα τα διαβάσετε ανυπερθέτως, σε όλα τα τοπικά σάιντ και στις σελίδες ηλεκτρονικού τύπου της ιεράς πόλης, τα οποία όχι απλά βουβαίνουν, αλλά στη καλύτερη περίπτωση, παίζουν το ρόλο της πινακωτής, η οποία είναι κουφή και από τα δυο της τα αυτιά. 

Αλήθεια... πως συντηρείστε ρε παιδιά ή μάλλον ποιος σας συντηρεί και έχετε τόση βουβαμάρα; 


Μ.Ε.Π 

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

 

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021

Εγκατάλειψη και Αναρχία το νέο σχέδιο δράσης του Λύρου, για την ανάπτυξη του Αιτωλικού.




Όπου και να πας, όπου και να σταθείς, το Αιτωλικό σε πληγώνει και δεν σε πληγώνει με αναμνήσεις και ιστορίες από τα παλιά, αλλά με την εγκατάλειψη και τον άναρχο βίο, μιας δημοτικής αρχής που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ανικανότητα και ο παραλογισμός. 

Στη φωτογραφία βλέπουμε το πάρκο με τα πρώην θεόρατα ευκάλυπτα, που έγιναν ξυλεία, μιας και ο δήμος με τα γεμάτα ταμεία, όπως λέει και ο αντ' αυτού δήμαρχος Στέλλιος, δεν είχε να πληρώσει κλαδευτή, αλλά ξυλοκόπο.

Εδώ βλέπουμε τη λίμνη που δημιουργήθηκε, από το νερό που χύνεται αδιάληπτα στο διάδρομο για τους επισκέπτες, μιας και κανείς δεν είδε ή δεν μπόρεσε να κλείσει το διακόπτη του νερού, για πάρα πολλές μέρες.
...
 





Απέναντι από το πάρκο, το λιμανάκι δίνει και αυτό, το παρόν, στο νέο σχεδιασμό της εγκατάλειψης.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το έργο στο λιμανάκι, δεν είναι ούτε του καραπάνου, ούτε του Λύρου, είναι της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, χρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΧΕ. 

Ο δήμος Μεσολογγίου, απλά έχει την επίβλεψη και είναι ο τελικός αποδέκτης.

Μάλλον δεν χρειάζονται πολλά λόγια. 
Το έργο ακόμη δεν έχει παραδοθεί, ο εργολάβος από ότι δείχνουν οι εικόνες χρησιμοποίησε ευτελή υλικά, μιας και η επίβλεψη σταματούσε όσο γέμιζε η τσέπη του καραπάνου και του εργολάβου που ανάλαβε. 

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την ανυπαρξία της σημερινής δημοτικής αρχής, που άφησε ένα έργο στολίδι στο τόπο μας να γίνει βορρά στα χέρια ηλιθίων και γυφτότουρκων.









Ο φράχτης που είναι σπασμένος, είναι εθελοντικό  έργο, της ομάδας των παιδιών που μας χάρισαν εκτός από την ομορφιά της άγριας πανίδας, και την άλλη πρόταση για την ανάπτυξη του Αιτωλικού. 
Η επίβλεψη και συντήρηση  όμως του δήμου, αποδεικνύει ότι δεν σπάει μόνο κόκαλα. 




Ο φράχτης που φτιάχτηκε για να αποτρέπει  τα μικρά παιδιά, να κατεβαίνουν και να ενοχλούν τα άγρια υδρόβια πουλιά, είναι σπασμένος σε πολλά σημεία, απόδειξη των δυνάμεων που διαθέτουν κάποιοι ανήλικοι συμπολίτες μας, στην βλακεία, ορμώμενοι από την εγκατάλειψη που βιώνουν από τις ίδιες τους τις οικογένειες. 

















Εδώ έχουμε ένα δείγμα, άναρχης επένδυσης της δημοτικής ανυπαρξίας.
Τα πουλιά χρειάζονταν γλυκό νερό και η εθελοντική ομάδα, μιας και δεν υπήρχε εργολάβος, κάποιος άρχον από το τοπικό συμβούλιο ή κάποιος από το κεντρικό, όπως πχ ο αντιδήμαρχος, τα παιδιά δεν είχαν άλλη λύση από το να περάσουν το λάστιχο πάνω από το διάδρομο.
Το νερό που βλέπετε στο βάθος, δεν ποτίζει ούτε άνθη, ούτε σπάνια υδρόβια φυτά, είναι τρύπιο και ποτίζει γαϊδουράγκαθα, όπως αυτά που μας διοικούν.
 



Ακόμη μια άποψη από τα υλικά που χρησιμοποίησε ο εργολάβος και γέμισε τσέπες νυν και πρώην διοικούντων. 








Εδώ βλέπουμε, βρύα και λειχήνες, που έχουν δημιουργηθεί από την ακατάπαυστη ροή νερού, δίπλα ακριβώς από το διάδρομο των επισκεπτών του λιμανιού.  








Η εγκατάλειψη πρωτίστως και η καταστροφή, ως φυσική συνέπεια, μετέτρεψε το παγκάκι δίπλα στο λιμανάκι, σε σάκο του μποξ.
Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς αυτών των παιδιών 





Ότι καλύτερο για να κάνουμε μια καλή αρχή για ανάπτυξη και τουρισμό, ότι καλύτερο για να αντιληφθούμε το μέγα λάθος που κάνουμε στις δημοτικές εκλογές, όταν μπαίνουμε στα διλλήματα που μας κατασκευάζουν. 






Και φτάνουμε στα Γεφύρια, μπορεί αυτή η τρύπα πάνω στο οδόστρωμα να δείχνει μικρή, είναι όμως το μήνυμα που λέει ξεκάθαρα ότι μπήκαμε στη τελική ευθεία.
Τα Γεφύρια καταρρέουν και μακάρι να μην πάρουν μαζί τους, αμέριμνους συνανθρώπους μας, που θα βρεθούν εκείνη τη στιγμή, πάνω στη καταστροφή.
   




Για τους απαιτητικούς και για κλείσουν στόματα, η δημοτική αρχή τοποθέτησε κορδέλες για να μας προειδοποιήσει ότι αν γίνει κάτι, το κρίμα στο λαιμό σας. 
Αλλά μη ξεχνάμε, όταν πρόκειται  για έργα, για εγκαίνια, για πολιτικούς λόγους, όλα αυτά ανήκουν στο δήμο, στη Περιφέρεια στο Κράτος...ανάλογα με τον ομιλητή.
Όταν όμως πρόκειται για συντήρηση, τότε το λιμανάκι ανήκει στη Περιφέρεια, το παρκάκι στο δασαρχείο και τα Γεφύρια στην Αρχαιολογία  




Τα ζώα όπως θέλουμε να τα λέμε, σε πλήρη αρμονία και ιεραρχία, δίνουν έναν άλλο τόνο στη μιζέρια και ασχήμια της πρωτόγονης συμπεριφοράς μας. 


Μ.Ε.Π  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

άββατο, 28 Αυγούστου 2021

Προσωρινά ελεύθεροι, με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι και ο πρώην επόπτης αλιείας.




Η ιερά οικογένεια του Μεσολογγίου, θρηνεί ακόμη για μια ήττα, η οποία στοίχησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, από τα ήδη ενθυλακωμένα του δημόσιου και δημοτικού ταμείου. 

Όπως είχαμε προαναγγείλει, οι εξελίξεις μετά το δεκαπενταύγουστο θα είναι ραγδαίες, αλλά κυρίως απρόβλεπτες, για όλους αυτούς που συμμετέχουν στο κύκλωμα του μαύρου χρήματος, του δήμου Μεσολογγίου. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας εφετών, είχε καλέσει για ανάκριση τους δυο δικηγόρους (Αθανασίου-Παπουτσάκη) και νομικούς συμβούλους του Λύρου, για την γνωστή υπόθεση πλαστογραφίας που οργάνωσαν, ώστε να υπερασπιστούν τον πρώην δήμαρχο καραπάνο και τον πρώην επόπτη αλιείας, από πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους. 
...

Στην αρχή, οι δυο δικηγόροι Αθανασίου-Παπουτσάκης, παρουσιάστηκαν, με δικηγόρο υπεράσπισης το γνωστό λαμόγιο των Αθηνών και πρώην βολευτή της Ν.Δ, ο οποίος εμπλέκεται και στο παρατραπεζικό σύστημα, ώστε να ζητήσουν προθεσμία λίγων ημερών, με απώτερο σκοπό το πάγωμα της διαδικασίας. 

Αυτό βέβαια, δεν κατέστη δυνατό και μετά την απολογία τους, ο εισαγγελέας τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ έκαστος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η εγγύηση είχε προθεσμία μέχρι τη Παρασκευή, όπου οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι ζήτησαν παράταση μάλλον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, διότι όπως είπαν, δεν διέθεταν τόσα χρήματα. 

Εάν τη Δευτέρα δεν καταθέσουν το ποσό, οι εξελίξεις θα είναι μάλλον δραματικές, διότι ο νόμος προβλέπει φυλάκιση.

Πιστεύουμε ότι ο Λύρος θα βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, μιας και ο καραπάνος δεν διαθέτει τέτοια ποσά, μιας και τα έφαγε το χρονικό διάστημα, από 15-25 Αυγούστου σε γουρνοπούλες και κεράσματα, με σημαία του υπουργείου Γεωργίας. 

Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, όπου οι νομικοί σύμβουλοι του νυν δημάρχου, βρέθηκαν να υπερασπίζονται, ακόμη και με πλαστογραφία, τον πολιτικό αντίπαλο του ιδίου του σημερινού δημάρχου, παρότι αποτελούν μέρος του θεσμού και της διοίκησης του δήμου Μεσολογγίου.
Μάλλον οι δυο δικηγόροι είχαν εντολή από τον ίδιο το δήμαρχο, γεγονός που εξηγεί και τη μεγάλη ανατροπή της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών, όπου αναδείχθηκε νικητής ο ηττημένος κατά κράτος Λύρος. 

Όσον αφορά, τον πρώην επόπτη αλιείας δημητρίου, υπενθυμίζουμε ότι η υπερασπιστική του γραμμή ήταν να παρουσιάσει τον εαυτό του ως πολιτικά διωκόμενο στέλεχος της Αριστεράς και της Προόδου. 
Η συνταγή δόθηκε από τον δικηγόρο του, γνωστό από τη δίκη της Χρυσής Αυγής κ. Σαράκη, όπου με τη βοήθεια του δικτύου που είχε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ο δημητρίου, μέσα στην αριστερά, βρέθηκαν μάρτυρες υπεράσπισής του, νυν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ. 
Στο τέλος βέβαια, όπως έχουμε γράψει και μετά από την καθολική αντίδραση των μελών της βάσης των δυο κομμάτων, η παρουσία στο δικαστήριο, αποτράπηκε. 

Μετά από αυτό, ο δημητρίου με επιστολή του στον Α.Π, κατήγγειλε τους δικαστές του, ως εντολοδόχους από κυβερνητικά κέντρα, ώστε στο τέλος  να καταδικαστεί. 

Αυτό βέβαια προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Α.Π, μιας και ο πρώην επόπτης αλιείας, δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την άποψή του και να ανατρέπει τις εγκληματικές του ενέργειες. 

Λογική εξέλιξη ήταν... ή νέα δίωξη που του ασκήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση σε βαθμό κακουργήματος, όπου διατάχθηκε η βίαιη παρουσία του ενώπιων του ανακριτή, μιας και στις μέχρι τότε κλήσεις, δεν παρουσιάζονταν. 

 Μετά την ανάκριση, του επιβλήθηκε εγγύηση 50.000 ευρώ και όλες οι σχετικές απαγορεύσεις, μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης. 

Υπενθυμίζουμε ότι συνδετικός κρίκος όλων αυτών των υποθέσεων, είναι ο δημητρίου, μιας και με τον καραπάνο ήταν συνέταιροι στο κλέψιμο των κονδυλίων που προορίζονταν για τη λιμνοθάλασσα και οι δυο δικηγόροι του Λύρου, υπερασπίστηκαν πρωτίστως αυτόν και μετά τον καραπάνο, με την πλαστογραφία, για την οποία και διώκονται.

Εξάλλου η εταιρεία που χτύπησε τον πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας των δημητρίου-καραπάνου, ακούγεται ότι είναι συμφερόντων δημητρίου. Μια ηλήθια κίνηση η οποία του έχει στοιχήσει μέχρι στιγμής, γύρω στις 80.000 ευρώ. 

Τώρα βέβαια, εάν οι Αθανασίου-Παπουτσάκης έχουν τον Λύρο για αποκούμπι, ο δημητρίου έχει τους εικονικούς αλιευτικούς  συνεταιρισμούς της λιμνοθάλασσας, οι οποίοι του καταβάλουν νταβατζιλίκι κάθε μήνα που ισοδυναμεί με ολόκληρο χρονιάτικο μέρισμα συν το 50% των χρημάτων, από  εντάξεις σε αναπτυξιακά προγράμματα, με εικονικά έργα ή αγορές. 

Η Δευτέρα λοιπόν φέρνει εξελίξεις, αλλά πέραν τούτου, η αλήθεια είναι μια.

Άρχισε το ξήλωμα του κυκλώματος του μαύρου χρήματος και της παρακρατικής επιβολής προσώπων και καταστάσεων, στα οποία οφείλετε η οπισθοδρόμηση και η επιχειρούμενη εξαφάνιση ολόκληρων παραγωγικών κλάδων, όπως οι ψαράδες της περιοχής μας.



Μ.Ε.Π