Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

 

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Το Μεσολόγγι πνίγεται από μια βροχή και ο Λύρος κάνει διαφήμιση του μαγαζιού του.





Ακόμη μια φορά το Μεσολόγγι πνίγηκε από τη βροχή και από τις αστοχίες των έργων μιας τοπικής αυτοδιοίκησης, που δεν νοιάστηκε για τίποτε άλλο, παρά για τη μίζα, την αρπαχτή και την εξασφάλιση πελατείας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Είναι τραγικό, μια πόλη όπως το Μεσολόγγι ή το Αιτωλικό, ουσιαστικά να επιπλέουν πάνω στη θάλασσα και η βροχή να τους πλημμυρίζει με κάθε ευκαιρία. 

Εάν η προηγούμενη δημοτική αρχή του καραπάνου, έκανε έργα για να φάει χρήμα, αυτή η δημοτική αρχή του Λύρου, τι έκανε; 

 Τίποτα ... απολύτως τίποτα.

Ένα μηδέν... τόσο μεγάλο, όσο το προκοίλι του καραπάνου ... όση  η δυσθεώρητη βλακεία του Λύρου, όση η κουλούρα που πλάθει η γκαρσόνα της δημοτικής αρχής.
...

Ένας δήμος αφημένος στη τύχη του, άνθρωποι χτυπημένοι από τη λαίλαπα των μνημονίων, των δεσποτικών κομμάτων, του ιού της γρίπης και τώρα από τη βροχούλα, όπου άκουσων άκουσων, ήταν λέει τεράστιος ο όγκος νερού που έριξε.

Πω πω, τι λέει ρε παιδί μου   !!!   ...  

Ας μας πει όμως κάποιος ... τι κάναμε επιτέλους και πρέπει να πληρώνουμε τα λαμόγια του ραδιομεγάρου, τον κάθε φασιστάκο που ανακάλυψε την πύλη του Βρανδεμβούργου και τον κάθε τυχοδιώκτη που βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός ανίκανου δημάρχου ; 

Που είναι οι συνεργάτες σου Λύρο;

 Που είναι το επιστημονικό δυναμικό σου, που θα έπρεπε να σε πλαισιώνει και να δίνει λύσεις στα δήθεν έργα του καραπάνου; 

Που είναι η κοινωνία, που παρότι ήξερε ότι δεν είσαι άξιος ούτε να κάνεις μπάνιο με μπρατσάκια, σε ανέδειξε και σε έβαλε στη θέση του δημάρχου; 
 
Τους έδιωξες όλους, γιατί η λογική που διαθέτεις σου επέβαλε ένα Γκέμπελς επειδή είχε μια χουντοφυλλάδα.

Ένα μπάτσο, γιατί νόμισες ότι θα εκμεταλλευτείς το επώνυμό του και τη θέση του.

Μια γκαρσόνα, γιατί διέθετε την ίδια ευφυΐα με ένα κοτόπουλο με ψιλό μανεστράκι στο φούρνο .

 Ένα λάτρη του Χατζηνικολάου και απόγονο του Τέρη.

Και ένα Χαλβά Κραβαρίτικο, που εάν δεν είχε το κομματικό μηχανισμό από πίσω του, ίσως να μην τον προσφωνούσαν πορδίλα. 

Αυτή είναι η πραγματική αιτία της καταστροφής και όχι η βροχούλα που έπεσε σε μια παραθαλάσσια πόλη, όπου κάθε χρόνο καταναλώνει εκατομμύρια για δήθεν αντιπλημμυρικά έργα. 

Παραιτήσου τώρα  Λύρο, πριν έρθουν τα μαντάτα και τότε η ανθρωποφαγία από τα ΜΜΕ αλλά και από τους δημότες, που τόσο υπέφεραν από τη άλογη παρουσία σου, θα είναι ισοπεδωτική για όλους σας.

Και όταν λέμε μαντάτα, δεν χρειάζονται διευκρινήσεις, ξέρεις ότι οι δικογραφίες και οι προανακρίσεις είναι στο κατόπι σας , για σένα τον ίδιο, τους νομικούς συμβούλους σου  και σιγά σιγά, σειρά παίρνει και η χουντοφυλλάδα με τον φασιστάκο που πληρώνεις, για να σου γράφει τα κείμενα που δεν μπορείς να διαβάσεις. 

ΛΥΡΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ... ΤΩΡΑ 

Ο ΔΡΑΚΟΣ