Παιδικές Χαρές - άλλη μια τερατώδης δικαίωση της δημοτικής αρχής ;;;
Άρα τα παιδιά του δήμου μας, (όχι του δήμου για τα παιδιά μας) όχι απλά θα παίζουν με την ψυχή τους, αλλά και οι φορολογούμενοι, θα πρέπει από εδώ και πέρα να κοιμούνται ήσυχοι, μιας και το άγρυπνο βλέμμα του δημάρχου και η βαθιά γνώση του αεριτζή αντ' αυτού δημάρχου, σε θέματα επενδύσεων, εξασφαλίζει στο ακέριο τα συμφέροντα του συνόλου των δημοτών.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
...Το συγκεκριμένο έργο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν χρηματοδοτούμενο από το πράσινο ταμείο κατά 100% με μια έκπτωση 3%.
Αυτό σημαίνει ότι ούτε ευρώ τσακιστό δεν θα έβαζε ο δήμος, μιας και ισχύει αυτό που κατά κόρον επικαλέστηκε ο δήμαρχος για τα φωτοβολταϊκά.
Έλα όμως που για τα φωτοβολταϊκά, ο δήμαρχος είδε το φως το αληθινό, ενώ για τις παιδικές χαρές, είδε τον Έρεβο αυτοπροσώπως και με τα ίδια του τα μάτια!!!
Στήλωσε τα πόδια του λοιπόν, απέναντι σε όσους θέλανε να φάνε τα χρήματα του πράσινου Ταμείου και μετατρέπει τη προμήθεια σε έργο.
Τότε αρχίζει ένας δικαστικός μαραθώνιος μεταξύ του εργολάβου που είχε κερδίσει το διαγωνισμό με το 3%, απέναντι στο δήμο, ο οποίος αγώνας, κράτησε σχεδόν από την αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.
Στο τέλος υποτίθεται ότι δικαιώθηκε ο δήμος, μιας και παρουσίασε αντιπροσφορά της τάξης του 43%.
Με απλά λόγια, το δωρεάν έργο, έχει περάσει από χίλιες καθυστερήσεις, έχει φορτωθεί δικαστικά έξοδα, έχουν καταναλωθεί άπειρες ώρες συζητήσεων, διαβουλεύσεων και μαγειρεμάτων, για να καταφέρει ο δήμαρχος να πει την αθάνατη λέξη Νενικήκαμεν.
Παρότι τώρα και με αυτές τις προϋποθέσεις, ο δήμος θα πληρώσει εκτός των δικαστικών δαπανών και το όποιο κόστος του εργολάβου, όσο μικρό ή μεγάλο θα είναι αυτό, το γκεμπελικό κομπλότο ανακάλυψε νίκη τεραστίας σημασίας.
Μαθαίνουμε επίσης ότι η έκπτωση του 43% δεν ήταν αποτέλεσμα πραγματικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, αλλά εργολαβική πίεση του δημάρχου στον εργολάβο, ώστε να καταθέσει αντιπροσφορά για να μην πάρει τη δουλειά ο πρώτος επιλαχόν.
Εάν υπήρχε πραγματικό κατασκευαστικό ενδιαφέρον, οι αντιπροσφορές θα ήταν πολλές και όχι μόνο δυο.
Επίσης μαθαίνουμε ότι ο εργολάβος που κέρδισε τελικά το έργο, δεν έχει τη δυνατότητα υλοποίησης του, μιας και οι οφειλές του μαζί με τη γενική δυσπραγία των ημερών, μάλλον θα τον αναγκάσουν να το επιστρέψει πάλι πίσω.
Για να μην πούμε ότι το ποσοστό της έκπτωσης και η όλη αντίδραση ήταν εκ του πονηρού, για να αναγκάσουν τον πρώτο εργολάβο, να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση.
Κάτι ανάλογο δηλαδή, με την περίπτωση της δημοπρασίας στην ασπρόμαυρη ταινία "Μια ζωή την έχουμε" όπου ο Δημήρης Χόρν δίνει αυτό που νομίζει πως έχει, σε δημοπρασία, ώστε να κερδίσει το φιλί της πρωταγωνίστριας, παρότι την είχε ερωμένη. Τα αποτελέσματα γνωστά και επαναλαμβανόμενα, με κάθε εμμονικό κύριο που θέλει να επιβάλει τον εγωισμό του και μόνο.
Αυτή είναι η περιχαρής νίκη του δημάρχου, αυτή είναι και η βοήθεια του αντ' αυτού δημάρχου στη κοινωνία του δήμου μας.
Ο ένας πάει από νίκη σε νίκη και ο άλλος το επιβεβαιώνει μέσω της φυλλάδας του και του Γραφείου Τύπου της δημοτικής αρχής.
Όσο για τις παιδικές χαρές, εάν τις δείτε ποτέ, στείλτε μας μέιλ στο gebels@ierapoli.gr