Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

 

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021

Τέλος ο ΧΥΤΑ του Μεσολογγίου για τα σχέδια Λύρου και των κλακαδόρων του.





Χειροπόδαρα έδεσε το δημοτικό συμβούλιο τον δήμαρχο και την παρέα των αναξιοπαθούντων κλακαδόρων του, για το πρόβλημα του ΧΥΤΑ και των σκουπιδιών.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου... (που είναι η αντιπολίτευση) και διατάσσει τον εμμονικό δήμαρχο του ραδιομεγάρου, όπως εκτελέσει τις παρακάτω εντολές, όσο θα είναι τουλάχιστον δήμαρχος ακόμη ...

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου : 
...

Α)  Να μην γίνεται εφεξής μεταφορά απορριμμάτων για οποιοδήποτε λόγο εντός του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, έως την νόμιμη λειτουργία του και για τον  λόγο πως επιπλέον είναι επικίνδυνος για ανθρώπους και μηχανήματα. Για την τήρηση των προηγουμένων προτάθηκε να σφραγιστεί η είσοδός του.

Β) Να γίνει άμεσα ενέργεια για ενοικίαση 3 απορριμματοφόρων.

Γ)Να επισκευαστούν άμεσα τα απορριμματοφόρα που είναι παροπλισμένα λόγω βλάβης.

Δ) Να δρομολογηθεί η αγορά απορριμματοφόρων αξιοποιώντας όλες τις πρόσφορες μεθόδους και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ε) Να ξεκινήσουν άμεσα ενέργειες για την δημιουργία Σ.Μ.Α. από μέρους της Δημοτικής αρχής.

ΣΤ) Άμεσα να γίνουν ενέργειες (έγγραφα και προσωπικές παραστάσεις στην κεντρική διοίκηση), προκειμένου να εξασφαλιστεί έκτακτη χρηματοδότηση για τις επιπλέον οικονομικές ανάγκες που δημιουργούνται για την αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων.

Ίσως τα μαθητευόμενα φασιστοειδή της παρέας, τώρα να καταλάβαν ότι δεν περνούν και δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα προσωπικά τους σχέδια για πολυτελή βίο σε βάρος των δημοτών, ας αρκεστούν λοιπόν στην υλοποίηση των αποφάσεων που παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ας χαρούν το μηνιάτικο που ενθυλακώνουν, τουλάχιστον μέχρι να μαζέψει τον αρχηγό η δικαιοσύνη.

  Η καλή αρχή έγινε από τον ΑΣΕΠ, ακολουθούν κάποιοι  εκατοντάδες χιλιάδες χακαρισμένοι πρασινοκέφαλοι.

 

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

 

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021

ΧΥΤΑ Μεσολογγίου - Το αναμενόμενο Βατερλό μιας μάχης με το Χρόνο και τη Διαφθορά


Ίσως ο τίτλος να μην είναι ο καλύτερος, ώστε να αποδώσει το μέγεθος της ήττας που υπέστη όχι μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και όλο το γραφειοκρατικό σύστημα, μαζί  με τους ελεγκτικούς του  μηχανισμούς, ο οποίος  συνέδραμε τα μέγιστα, ώστε σήμερα να έχουμε  αυτή την εικόνα στο δήμο Μεσολογγίου. 


Ο μόνος κερδισμένος σε αυτή την υπόθεση ήταν η λογική του ... θα κάνω έργα, αλλά αφήστε με να κλέψω. 

Και βεβαίως έγιναν έργα, αλλά... για να φάει το ασκέρι του κάθε δημάρχου, μαζί με τον ίδιο τον δήμαρχο, οι επενδύσεις  αυτές έγιναν με εκπτώσεις όχι μόνο στα χρήματα, αλλά και στα υλικά ή στο μέγεθος των έργων, που προέβλεπε η μελέτη, ώστε να εγκριθούν τα κονδύλια από το Υπουργείο.

 
Με αυτό το σκεπτικό έχουμε ένα ΧΥΤΑ, ο οποίος από το 2012 στερείται  άδεια λειτουργίας.
 Πράγμα που δεν συγκίνησε κανέναν ελεγκτή που έχει  το καθήκον να ελέγξει και να επιβάλει λύση.

Από τότε, όλες οι δημοτικές αρχές του Μεσολογγίου, βολεύτηκαν με αυτή την ανυπαρξία και συνέχιζαν να πετούν τα σκουπίδια σε ένα ΧΥΤΑ, που θύμιζε μόνο, ωρολογιακή περιβαλλοντική βόμβα.

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή καραπάνου, εκπόνησε μελέτη, ώστε να γίνει αναβάθμιση και επέκταση του ΧΥΤΑ, με απώτερο σκοπό  την ενθυλάκωση όπως είπαμε για τον ίδιο και το ασκέρι του χρήματα, σε καμιά όμως περίπτωση , δεν θα του φάμε το δίκιο ότι το έπραξε.
...

Η επένδυση αυτή ήταν της τάξης του 1.000.000 ευρώ, αλλά επειδή η έκπτωση που δόθηκε από τον εργολάβο ήταν μεγάλη, ζητήθηκε αύξηση, για ακόμη 235.000 ευρώ .

Όταν το παρέλαβε ο Λύρος, το μόνο που έμενε να πράξει, ήταν να τρέξει το πρόγραμμα και να ζητήσει τα χρήματα που του αναλογούν.

Έλα όμως που ο Λύρος ήθελε να το παίξει επιχειρηματίας και όπως ήταν  συνηθισμένος από τη πάγια τακτική του, "με ξένες πλάτες"...  προσπάθησε  να αναγκάσει τον εργολάβο να κάνει το έργο, χωρίς τα επιπλέον χρήματα!   αρνούμενος  να υπογράψει το ένταλμα πληρωμής.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να σταματήσει κάθε έργο στον ΧΥΤΑ !!! 

Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι όποιος κοιτάει "το χαρισμένο  γάιδαρο" στα δόντια, είναι μάλλον γιατί δεν έχει πολύ μυαλό και όχι γιατί είναι επιχειρηματίας.

Ένας ανεμοστρόβιλος, καταστρέφει ότι είχε γίνει μέχρι στιγμής και όλα θα  έπρεπε να ξαναρχίσουν σχεδόν από την αρχή. 

Τα χρήματα βρέθηκαν, αλλά ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λύρος, αρνούνταν να υπογράψει τη σύμβαση με τον εργολάβο, με το γνωστό όιχ δεν υπουγράφου, να πάει άμα θέλι στα δικαστήρια.
Έτσι κατάφερε και άφησε χωρίς συνέχεια το έργο στο ΧΥΤΑ, με το χρόνο να κυλά αντίστροφα.

Το καλοκαίρι δεν άργησε να γίνει Κούγκι ο ΧΥΤΑ, από φωτιά που ξέσπασε εντός των κυττάρων, με αποτέλεσμα, να κηρυχθεί ακατάλληλος και επίσημα, από τους υπνοβάτες ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και της Περιφέρειας. 

  Η απαγόρευση εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ, βεβαίως και δεν λήφθηκε υπόψη στα σοβαρά από τον Λύρο, ούτε και από την αντιδήμαρχο Μελαχρή, η οποία μάλιστα το είδε ως ευκαιρία για να αποδείξει ότι είναι περισσότερο αρσενικό, παρά ....αντιδήμαρχος.






Τα σκουπίδια πηγαινοέρχονταν, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, μέχρι τη στιγμή που ο πρόεδρος του Αγ. Θωμά κ. Πασπαλιάρης, ζήτησε να βρεθεί λύση, γιατί η κατάσταση ήταν οριακή. 






Η απάντηση που του δόθηκε, ήταν ο τραμπουκισμός από τον χωροφύλακα της δημοτικής αρχής Καραπάνο, ο οποίος τον ξυλοφόρτωσε, γιατί όπως είπε, μιλούσε έντονα απέναντι στον δήμαρχο. 

Το σωματείο των εργαζομένων, από εκείνη τη στιγμή άρχισε να παρεμβαίνει και να πληροφορεί τους δημότες, τόσο για τη κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ όσο και για το κλίμα χουντοποίησης της υπηρεσίας, με πρωτεργάτη (την;) αντιδήμαρχο Μελαχρή.

Η σταγόνα ξεχείλισε, όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου κ. Μπαρμπετάκης, ζήτησε άδεια για να παραστεί σε ένα σεμινάριο.

Ο δήμαρχος όχι μόνο δεν του έδωσε, αλλά του ζήτησε και υποταγή, του ίδιου, όπως και του συνόλου των εργαζομένων. 

Νέος ξυλοδαρμός έλαβε χώρα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον ίδιο το δήμαρχο και τον ως συνήθως,  σάκο του μποξ τον γνωστό πλαστογράφο νομικό του σύμβουλο, Αθανασίου.

Η αλητεία αυτή του δημάρχου, δεν έμεινε αναπάντητη και προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, με τους εργαζόμενους να απέχουν από την εργασία τους, τη δε  Μελαχρή, να υπογράφει έγγραφα μεταφοράς σκουπιδιών με το έτσι γουστάρω και μια δημοτική  αντιπολίτευση να σπεύδει να βάλει μυαλό στον εμμονικό Λύρο, που ήθελε πρώτα να εναποθέσει τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και μετά να βρει οποιαδήποτε λύση. 

Η χουντοποίηση όμως της σημερινής δημοτικής αρχής, δεν επέτρεψε όχι μόνο την εξεύρεση λύσης για τα σκουπίδια, αλλά οδήγησε και τους ασφαλίτες, να συλλάβουν τον πρόεδρο του Αγ. Θωμά κ. Πασπαλιάρη, επειδή είχε λέει... το αυτοκίνητό του κοντά στον ΧΥΤΑ... όπερ και θεωρήθει ύποπτος, κλοπής σκουπιδιών, παρότι το σπίτι του συγκεκριμένου είναι στα εκατό μέτρα από τον ΧΥΤΑ.  

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εντός του ασφαλίτικου  αυτοκινήτου, ήταν (η;) αντιδήμαρχος Μελαχρή με τον επίσης μπάτσο, αντιδήμαρχο Καραπάνο, οι οποίοι και υποδείκνυαν στους ασφαλίτες, τι να κάνουν και ποια πόρτα να χτυπήσουν.

Εάν το προηγούμενο με τον πρόεδρο των εργαζομένων ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, το τελευταίο ήταν που έδωσε τη χαριστική βολή.

Την επομένη ο δήμαρχος, μπαίνει μέσα στο εργοτάξιο και με κραυγές αλαλούμ, όπως εντέλλεσθε και με υπογραφή χωρίς νομική αξία, της αντιδημάρχου, κίνησε τα φορτηγά να πάνε να αδειάσουν τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ, παρότι υπήρχε απαγόρευση. 




Εκεί όμως τους περίμενε σύσσωμη η αντιπολίτευση, όπου το σόου του περιφερόμενου θιάσου του Λύρου, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, έτυχε του γενικού χλευασμού, αλλά και της επέμβασης της αστυνομίας.

Όταν ήρθε η αστυνομία ο Λύρος ήταν επί σχεδόν μια ώρα εντός του αυτοκινήτου του και έλεγε ότι μιλούσε με τον δεύτερο πλαστογράφο νομικό του σύμβουλο Παπουτσάκη, ο πρώτος πλαστογράφος νομικός σύμβουλος ο Αθανασίου, μόλις είδε τα σκούρα, την έκανε παπίσια και εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης, επικαλούμενος  την επίθεση των κουνουπιών.

Η τηλεφωνική συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ του διοικητή της αστυνομίας και του Παπουτσάκη, ήταν καταστρεπτική για τον Λύρο, μιας και ο Λύρος με το γνωστό πρόβλημα της δυσαρμονίας των λέξεων που καταστρέφουν τη πρόταση, δεν μπορούσε να επαναλάβει το σκεπτικό του Παπουτσάκη στον διοικητή .
Ο δε Παπουτσάκης, θεώρησε ότι μιλούσε σε κάποιον υποτακτικό του και αντί να μιλά, έβριζε τον διοικητή της αστυνομίας, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση του δεύτερου.  

Η λογική πάντως ήταν ότι ο δήμαρχος είχε ένα άσχετο χαρτί στα χέρια του, από την Περιφέρεια που μιλούσε για μεταφόρτωση  σκουπιδιών,  και  με ένα φωνητικό εντέλλεσθε, νόμιζε ότι θα πείσει τον διοικητή της αστυνομίας, να επιβάλει την εμμονή του.




Οι δε κομπάρσοι της παράστασης, Μελαχρή και Καραπάνος, άνοιγαν τη  πόρτα του ΧΥΤΑ μάλλον για να αποδείξουν ότι αξίζουν το μεροκάματο που παίρνουν. 

Όταν ο διοικητής διάβασε τα άσχετα  έγγραφα  που είχε στα χέρια του ο Λύρος και τα ξεφωνήματα Εντέλλεσθε Εντέλλεσθε, ο άνθρωπος κατάλαβε ότι έχει να κάνει με αρρωστημένες καταστάσεις και διέταξε τη σφράγιση της πόρτας του ΧΥΤΑ, μέχρις ότου προσκομισθούν τα απαραίτητα έγγραφα.





Οι κάκιστες σχέσεις του δημάρχου με όλους τους παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου, ακόμη και με τους συναδέλφους του δημάρχους, αφαίρεσε τη δυνατότητα εναπόθεσης σκουπιδιών σε όμορους δήμους, τουλάχιστον μέχρι να του επιβάλει κάποιος την απλή λογική, της αποδοχής των κονδυλίων για τη συνέχιση των έργων και την σύνταξη μελετών, ώστε να βγει επιτέλους η άδεια λειτουργίας.

Αλλά, πως θα μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, όταν όλοι οι σοβαροί συνεργάτες του τον έχουν εγκαταλείψει, επειδή δεν άντεχαν τις αρρωστημένες καταστάσεις που έχει δημιουργήσει, αλλά ακόμη  και η ίδια η  υπηρεσία, έχει αποδιοργανωθεί;

Όσο για τον μηχανισμό της παραπληροφόρησης, εδώ θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Γκεμπελίσκο της δημοτικής αρχής Στέλλιο, ο οποίος, φαινομενικά παραιτήθηκε, αλλά ουσιαστικά διευθύνει το Γραφείο Τύπου του δημάρχου μαζί με την χουντοφυλλάδα του Μεσολογγίου ΑΙΧΜΗ.

Ο κύριος αυτός, προσπάθησε με το γνωστό τρόπο που χαρακτηρίζει όλους τους μαθητευόμενους φασίστες να στρέψει τους δημότες, ενάντια στους υπαλλήλους της καθαριότητας του δήμου. 

Δεν τα κατάφερε, απλά γιατί το επιτελείου του Λύρου, ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει καταντήσει αντικείμενο χλευασμού και αηδίας, από όλους τους δημότες. 

Η σημερινή κατάσταση με τα σκουπίδια δεν άλλαξε, μαθαίνουμε όμως ότι η αποχή των εργαζομένων, δεν κηρύχθηκε παράνομη από τη δικαιοσύνη και ένα περιπολικό, φυλάει την πόρτα του ΧΥΤΑ, για να αποτρέψει τις κουτονοστημιές της γκαρσόνας του δήμου Μελαχρή και τους τσαμπουκισμούς του μπάτσου της δημοτικής αρχής... Καραπάνου. 





Ίσως αύριο, πιάσει δουλειά το παραδικαστικό κύκλωμα του Μεσολογγίου και να έχουμε άλλες εξελίξεις, αλλά όσο και προσπαθούν θα πρέπει να το καταλάβουν ότι ματαιοπονούν.

Η δημοτική παράσταση του Λύρου έλαβε τέλος