Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

 

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Ο Λαγός , Ο Λαγοκέφαλος και το πυροφάνι του ψαρά.



Ο λαγοκέφαλος (επιστημονική ονομασίαLagocephalus sceleratus) είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο.

Σε αντίθεση με αυτόν,  ο γνωστός σε όλους μας λαγός,  βρίσκετε  ανάμεσά μας από τα παλιά και τρυπώνει μόνο εκεί που υπάρχει άκοπο χρήμα και η παθογένεια στην εξουσία.

Ο λαγός του Μεσολογγίου,  σήμερα παρότι ανήκει στα θηλαστικά και έχει μεσάσει ηλικιακά, προσποιείτε το βρέφος για να μπορεί να θηλάζει από τον κάθε ευκολόπιστο ή ανίκανο δήμαρχο, ζεστό χρήμα και θέση στην εξουσία, ώστε να μπορέσει κάποτε (εάν αποφασίσει να μεγαλώσει) να υπερβεί την  παρασιτική του ύπαρξη .

Αυτά και άλλα πολλά  προσάπτει ο Κοτσόργιος, στον αντ' αυτού δήμαρχο Στέλλιο, ο οποίος εάν είχε την ευθιξία , την επόμενη κιόλας της ανάρτησης στο Φατσοβιβλίο, θα του απαντούσε ευθέως ή θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη ώστε να προστατέψει τουλάχιστον τα ανδρικά πανταλόνια που φέρει στο κάτω ήμισυ του σώματός του.

 Όμως για να μην έχει γίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι ο δημοτικός σύμβουλος και ψαράς στο επάγγελμα Κοτσόργιος, έχει απόλυτο δίκιο και το μόνο που μένει είναι να μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι, πέρα από τις  επιγραμματικές ενημερώσεις,  όλες τις λεπτομέρειες, που συνδέουν τον αντ' αυτού δήμαρχο Στέλλιο με αφανείς χρηματοδοτήσεις και  διαδικασίες. 
...