Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

 

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021

Μια μέρα ... χωρίς Γκούφη






Λίγα εικοσιτετράωρα πέρασαν από την αποχώρηση του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Λύρου και ήδη αυτοί που ανακατεύονται με τα κοινά, αρχίζουν και συνειδητοποιούν το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ο Γκούφη της δημοτικής αρχής.

  Μπορεί η πλειοψηφία να συμφωνεί με το προηγούμενο άρθρο του Κουμπάνου (ΕΔΩ), αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε και τα πράγματα από την άλλη όψη, εκείνη που θα έπρεπε να δούμε από τη πρώτη στιγμή, ώστε να μην επιτρέψουμε την εκτροπή που ακολούθησε, με τη παρουσία του γνωστού πλέον Γκούφη - Στέλλιου.

Σε όλους μας ήταν γνωστή η δράση του Στέλλιου, ως συντάκτη της φυλλάδας του Μεσολογγίου, ως αεριτζή επαγγελματία και ως προσωπικότητα, αλλά κανείς μας δεν εναντιώθηκε τη στιγμή που ο σημερινός δήμαρχος αποφάσισε να του δώσει θέση και μάλιστα νευραλγική στη διοίκηση του δήμου μας.

Και εάν όλοι εμείς, με κάποιο τρόπο μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη απαράδεκτη νηνεμία μας, σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο δεν μπορεί να ξεπεραστεί η απραξία και η έλλειψη αντίδρασης από τους δημοτικούς συμβούλους, πρωτίστως της συμπολίτευσης και δευτερευόντως της αντιπολίτευσης. 
...

Ίσως κάποιοι μέχρι τώρα δεν έχουν αντιληφθεί το θεσμικό τους ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο, μάλλον γιατί βλέπουν αυτό που διαδραματίζεται, ως ευκαιρία για να κερδίσουν ξανά έδρα  στις επόμενες δημοτικές εκλογές ή τους αρκεί η ιδιότητα του υπερασπιστή  ατόμων που βρίσκονται μαζί τους στις λεγόμενες δημοτικές  παρατάξεις. 
Στη χειρότερη περίπτωση χρησιμοποιούν τη θέση τους για να αυξήσουν το εκλογικό τους πελατολόγιο, κάνοντας τα στραβά μάτια στις εγκληματικές επιλογές ή πράξεις του εκάστοτε δημάρχου.

Αυτή η σιωπή, αυτό το αλισβερίσι που παίζεται σε καθημερινή βάση και κάθε στιγμή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου,  είναι η συνέχεια αυτού που συμβαίνει στα γραφεία του ιερού ραδιομεγάρου.
Όλα αυτά,  επέτρεψαν ή μάλλον επέβαλαν την παρουσία του Στέλλιου ως δήθεν ειδικού συμβούλου, παρά του δημάρχου, ο οποίος ξέρουμε όλοι, ότι μπάζει από παντού. 

Αυτός ο άνθρωπος χειρίζονταν απίστευτες υποθέσεις και προβλήματα του δήμου, σαν να μην τρέχει τίποτα και κανείς δεν άνοιξε ρουθούνι, έστω για να αναπνεύσει. 
Όλοι περίμεναν την αποτυχία, όλοι προσδοκούσαν το χαλασμό, ή την μετάνοια του δημάρχου.

Σχέδιο πόλης, αναπτυξιακά έργα, προμήθειες, παραστάσεις και κομβικές συζητήσεις με Υπουργεία, Περιφέρεια  ή Οργανισμούς, για έργα και επενδύσεις, στον πολύπαθο τόπο μας, έγιναν αυτονόητα... εργαλεία στα χέρια του Στέλλιου, ώστε να προσθέτει υπερωρίες στο μισθολόγιό του και να κάνει γνωριμίες, όπως και ο ίδιος παραδέχεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μουλωχτά στο Φατσοβιβλίο, ώστε να αυξάνει το εισόδημά του.

Απέναντι σ' αυτή την εκτροπή, δεν είδαμε κάποια ουσιώδη αντίδραση, δεν είδαμε τη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων να αντιδρά με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναγκάσει τον ελλειμματικό δήμαρχο, να πάρει πίσω την τοποθέτηση αυτού του ανθρώπου, στη διοίκηση της δημοτικής αρχής.

Ακόμη και οι παραιτήσεις που εκδηλώθηκαν, από τα στελέχη του συνδυασμού Λύρου, στις ανακοινώσεις τους δεν στιγμάτιζαν με τα ποιο μελανά χρώματα, τη δράση αυτού του αεριτζή ειδικού συμβούλου, παρότι όλοι μας ξέραμε και καταλαβαίναμε ότι όλες αυτές οι παραιτήσεις, είχαν ως αφετηρία και τερματισμό... τη παρουσία και τις παρεμβάσεις του Στέλλιου. 

 Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, με τη συγκέντρωση εξουσίας που είχε στα χέρια του αυτός ο άνθρωπος, όπου ούτε θεσμικός ήταν, ούτε καν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές υπήρξε, αλλά και οι περγαμηνές του ήταν η καλύτερη συνταγή, για παταγώδη αποτυχία στο όποιο δημοτικό έργο.

 Μια μέρα μετά την αποχώρησή του, το μόνο που μπορούμε να αντικρίσουμε είναι συντρίμμια και μια δύσοσμη αποφορά από την αποσύνθεση,  μιας δημοτικής αρχής, που επενδύει πλέον, στη ροή μαύρου χρήματος σε ψηφοφόρους, στη ψήφο των Γύφτων και σε οικοδομικές αβλεψίες, κάποιων πονηρών, που δράττουν της ευκαιρίας, ώστε να κερδίσουν καθαριότητα στα οικόπεδά τους ή ακόμη και επεκτάσεις των ήδη υπαρχόντων. 

Όλοι μας, κρατάμε την ανάσα μέχρι τις εκλογές, για να απαλλαγούμε από τον έτσι και αλλιώς ανύπαρκτο δήμαρχο, λες και έχουμε το δικαίωμα ή την πολυτέλεια να του χαρίσουμε αυτού και των κάθε λογής Στέλλιων, τη ζωή μας, τις ελπίδες μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι αυτής της κατάντιας, εμείς επωάσαμε το αβγό του φιδιού, εμείς συντηρήσαμε την ανυπαρξία του δημάρχου, τη χυδαιότητα του αντιδημάρχου, την ηλιθιότητα της προέδρου του Αιτωλικού.
Φτάσαμε στο σημείο να ανεχόμαστε ή να δικαιολογούμε ακόμη και τον διορισμό ενός αγρότη, ως αντιδημάρχου στα οικονομικά του δήμου και μιας σερβιτόρας, ως υπεύθυνη καθαριότητας και προσέξτε εδώ... και  υπεύθυνη Περιβάλλοντος.

Δηλαδή πόσο ποιο κάτω, πόση ακόμη αφασία, πόση εθελοτυφλία, από όλους μας ανεξαιρέτως; 

Μην περιμένει κάποιος να απολογηθούμε για αυθαίρετα συμπεράσματα ή ταμπέλες που θέλουν κάποιοι να μας προσάψουν,  περί αριστείας και ρατσισμού, ενδεχομένως γιατί αρνούνται  να δουν  την ουσία και το αποτέλεσμα , της μη αριστείας, της μη ειδίκευσης, της ενναλακτικής  συμπλήρωσης θέσεων, με ονόματα που απλά κάλυπταν και καλύπτουν τη δράση κάθε Στέλλιου, σε ένα θεσμό που ανήκει σε όλους μας. 

Η συνειδητή απόφαση του δημάρχου, να απαλλαγεί από τα στελέχη του και να στηριχθεί σε άσχετους, που έτσι και αλλιώς λόγο συγκυριών, έφτασαν στο απόγειο των δυνατοτήτων τους, ίσως θα έπρεπε να είναι αυτό που μας προβληματίζει και να μας απασχολεί σε όλα τα επίπεδα. 

Έχουμε ένα δήμαρχο που συμπληρώνει την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τον πρώην δήμαρχο καραπάνο; 

Έχουμε ένα δήμαρχο που του φτάνουν οι δάφνες της προσφώνησης  του ως δήμαρχος...  και τίποτε περισσότερο; 

Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με ένα δήμαρχο που έχει συγκεκριμένους  οικονομικούς στόχους, οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν την ενθυλάκωση από δήθεν εργάκια, αλλά από έργα τεράστια σημασίας, όπως οι ενεργειακές κοινότητες και η μαρίνα; 

Ότι και να είναι, τα αποκαΐδια αυτής της δημοτικής αρχής, θα τα ζήσουμε και θα τα γευτούμε όλοι εμείς που ζούμε σε αυτό το τόπο και πιστέψαμε ότι μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας.

Ας γίνουμε όλοι μας, Ενεργοί Πολίτες γιατί ο κάθε Στέλλιος, θα περιμένει στη γωνία την νηνεμία μας, για να σπείρει θύελλες και καταστροφές. 

Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ 

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

 

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Άλλο ένα φασιστοειδές υποκείμενο , εκπρόσωπος του κίτρινου τύπου, αναγκάζεται να παραιτηθεί από τη πολιτική του τόπου μας.






Και μετά σου λένε ότι δεν υπάρχει ιός και ότι η πανδημία είναι παραμύθι. 

Εεε όχι βέβαια... πόσο τυχαία μπορεί να είναι η παραίτηση του τρολ της Ν.Δ Μπογδάνου και της καρικατούρας του Γκούφη, Σωκράτη Στέλλιου,  από το συνδυασμό του Λύρου; 

Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο, ακόμη και οι πορφυρογέννητοι, κάποια στιγμή ξυπνάνε και αντιδρούν σφόδρα με την πραγματικότητα που δημιούργησαν.

Διαβάζουμε (μετά λύπης μας βέβαια)... ότι ο αντ' αυτού δήμαρχος Στέλλιος παραιτήθηκε, έχοντας όπως λέει και ο ίδιος, αρκετά μαχαίρια στη πλάτη, από φίλους, γνωστούς, ομογάλακτους, συνοδοιπόρους, μανάβηδες, αρτοποιούς, μπαρόβιους, λαχειοπώλες και κάθε λογής άνθρωπο που τυγχάνει να είναι δημότης της ιεράς πόλης.

Τώρα βέβαια εάν εδώ ισχύει το ,
" Ή είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε", 

Δεν μπαίνουμε στο κόπο να περιμένουμε απάντηση από τον μέγιστο εκπρόσωπο  της άυλης πραγματικότητας που εκπροσωπεί ο Στέλλιος και κάθε αεριτζής σαν αυτόν (ζητάμε συγνώμη από τον αέρα, μιας και εκπροσωπεί μορφή ύλης) , εμείς θα απαντήσουμε στον πρώην αντ' αυτού, ότι εσύ παλικάρι μου, καλά αρμενίζεις, ο γιαλός είναι στραβός.  
...

Κατάντησες  μια τοπική φυλλάδα (που άλλος ίδρυσε ), προπαγανδιστικό  όργανο κάθε δημοτικής αρχής, αποκομίζοντας τα μέγιστα οφέλη ως διαστρεβλωτής της πραγματικότητας.

 Έγινες ο πρόθημα ηλίθιος σε κάθε αρχή - εξουσία ώστε να γεμίζει η κενή τσέπη σου με δημόσιο χρήμα, μιας και ήσουν ανίκανος να παράξεις έργο.

Πούλησες στεγνά τον κάθε προηγούμενο δήμαρχο στον επόμενο, για να συνεχίσεις να υπάρχεις.

Στο τέλος πούλησες και την ίδια τη φυλλάδα του Μεσολογγίου, με αδιαφανείς διαδικασίες, για να πάρεις επιτέλους μέρισμα, σε αυτό που δημιουργούσες σε καθημερινή βάση, ποδοπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφίας και αξιοπρέπειας.

Μια θέση παρά του δημάρχου του ιερού ραδιομεγάρου. 

Μόνο που εκεί έτυχε να είναι ο Λύρος, ο οποίος έχει πεπερασμένους ορίζοντες λογικής και απόψεις στην άσκηση εξουσίας. 
Αυτό μπορεί να φάνηκε καλό στην αρχή, αλλά όταν το φίδι έφαγε την ουρά του, αναγκαστικά έφαγε και εσένα. 

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα, αυτής της ονείρωξης, αγαπητέ Στέλλιο; 

Διέλυσες τον συνδυασμό του Λύρου.

Πρωτοστάτησες στο παρασκήνιο, στη σκιά, ως γνήσιος ποντικός, στη διαγραφή όποιου αξιόλογου στελέχους είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή το ψηφοδέλτιο του Λύρου, γιατί δεν μπορούσες να επιβιώσεις απέναντι στις γνώσεις και τις ικανότητες που διέθεταν αυτά τα στελέχη. 

Παραγκώνισες κάθε λύση σε πρόβλημα, δια της στρέβλωσης ή της διαβολής.

Δεν δίστασες να εκπροσωπήσεις το δήμο, σε Υπουργεία, επιτροπές και ότι άλλο είχε να κάνει με κέντρο εξουσίας, όχι για να επιλύσεις προβλήματα ή να βοηθήσεις το τόπο σου, αλλά για προσωπικό όφελος.

Δημιούργησες ψεύτικα προφίλ στο Φατσοβιβλίο, για να κατασυκοφαντήσεις... να εκφραστείς ως πραγματικός κουκουλοφόρος επί κατοχής, για να σταματήσεις κάθε άρνηση ή αντίδραση στο πρόσωπό σου ή του ψωμοδότη σου, δημάρχου.

Εκμεταλλεύτηκες τη θέση σου, για να πάρει καλύτερη θέση η σύζυγος στο εκπαιδευτικό σύστημα, πράξη που επέφερε την παραίτηση της προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, η οποία κατήγγειλε ότι η υπηρεσία είχε γίνει παραμάγαζο δικό σου και κάποιων σαν εσένα.

Τίμησες με κάθε δύναμη, ψυχική και σωματική, τον Γκέμπελς, ακολουθώντας τα βήματα και τις μεθοδεύσεις του μέγιστου χιτλερικού μορφώματος της προπαγάνδας, ώστε να επικρατήσεις του υγειούς ανταγωνισμού των συναδέλφων σου δημοσιογράφων. 

Και επειδή διαβάσαμε στην επιστολή σου ότι δεν είσαι άεργος και θα έχεις τι να κάνεις από εδώ και πέρα, θα θέλουμε να μάθουμε και εμείς... με τι θα ασχοληθείς αγαπητέ Στέλλιο, όταν είσαι κενός γνώσεων, πτυχίων και δημιουργικότητας; 

Είναι αλήθεια ότι, παζαρεύεις θέση στην ΤΕΒΕΚ ; 

... Να και μηχανικός ο Στέλλιος !!!

  Εάν παρεμπιπτόντως συναντήσεις καμιά δυσκολία στη νέα σου θέση, μη διστάσεις, πάρε τηλέφωνο το Λύρο, θα σου λύσει όλα τα προβλήματα. 

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του αρχιλαμογιού της ιερής πόλης και πρώην αντ' αυτού δημάρχου.

Την περασμένη Παρασκευή υπέβαλλα την παραίτησή μου από ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Μεσολογγίου. (κλάψ κλάψ κλάψ) 

Η κάλυψη της θέσης αυτής ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός (πα πα πα τέτοιο πράγμα, ιδεολόγος ήσουν έρμε, της αρπαχτής, αλλά δεν πειράζει)   γι' αυτό και αμφιταλαντεύτηκα πολύ από την στιγμή που μου προτάθηκε, τον Αύγουστο του 2019.( Το επιβεβαιώνουμε και εμείς, τον είδαμε τον Αύγουστο στα νταούλια με του Γύφτους, αμφιταλαντεύονταν ως χανούμισσα) 

Δόξα τω Θεώ δεν είμαι ανεπάγγελτος για να περιμένω να βιοποριστώ από τέτοιες θέσεις. ( Βγάλτα μεγάλε στο τραπέζι, όπως έκανε και συγχωρεμένος ο Λέαντρος

Βίωσα από την αρχή έναν τεράστιο πόλεμο ( θυμάσαι ακόμη επί κατοχής τον Γκέμπελς, βρε θηρίο; )  από γνώριμους "εχθρούς", αλλά και φαινομενικούς "φίλους", ακόμη και εσωτερικές μαχαιριές, (φασολάδα θα έφαγες, δεν είναι τίποτα, θα σου περάσει)  είναι ίδιον αρκετών όποιος πάει να προσφέρει να προσπαθούμε να τον κοντύνουμε αφού δεν μπορούμε να τον φτάσουμε. (Για το ανάστημα του Ρίζου, πως το βλέπεις ως πραγματικότητα; Εξάλλου ως διασκεδαστής, πιστεύουμε ότι θα κάνεις καριέρα)    Έχουν γνώση οι φύλακες όμως....( Νατα τα χιτλερικά πάλι!!!... στη πυρά, στους φούρνους του Άουσβιτς, οι άτιμοι) 

Ευτυχώς άντεξα αυτόν τον βρώμικο πόλεμο (Στο σπίτι πλένει η Εσκιμό, μη το ξεχνάς ) , τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, το κουτσομπολιό, τη ρουφιανιά! ( Ρε φίλε Σωκράτη, Μην αραδιάζεις όλα σου τα προτερήματα με τη μία, κράτα τους και λίγο σε αγωνία) 

Εν ευθέτω χρόνω θα παρουσιάσω τον απολογισμό μου που πιστεύω ότι είναι ενδεικτικός του τι επιτεύχθηκε σε αυτό το διάστημα. ( Θα κάνεις τέτοια θυσία μεγάλε; Και που να κρυφτούμε εμείς οι υπόλοιποι....)  Ο δήμος μας έκανε πολλά βήματα (στράτα- στρατούλα, γούτσου γούτσου!!!)  εξωστρέφειας, έδωσε το στίγμα του εκτός των τειχών (και ακόμη παραπέρα, μέχρι τον Αι Σημιό  να πούμε ή φτάνει μέχρι εκεί;) . Εκατοντάδες δελτία Τύπου, αναρτήσεις,  παρουσίες σε μεγάλα μέσα, νέα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, (ψεύτικα προφίλ στο FB, ψευτιές, αλητείες... πες τα όλα μεγάλε δημοσιογράφε, μη τα κρατάς μέσα σου, εμείς σε συγχωρούμε) συνεχής ενημέρωση και ισχυρή, πλέον, παρουσία σ' αυτά συνεισφορά στην διοργάνωση εκδηλώσεων, προσπάθεια να τρέξουν έργα κ.λπ. κ.λπ. (μεταξύ μας, το κλπ κλπ, ακούγεται πολύ καλύτερα, από το τρέξαμε  έργα, πάρε και μια ανάσα ολυμπιονίκη μου) 

Το μεγάλο κέρδος (έμπαινε σιγά σιγά στο ψητό)  απ' αυτή την πορεία είναι αρκετοί άνθρωποι που γνώρισα με πολλούς από τους οποίους μας ενώνει πλέον βαθιά φιλία. (Λέγε ονόματα και διευθύνσεις, μαζί τα φάγαμε ήταν και αυτοί;) 

Τους ευχαριστώ όλους, όσους ήταν στο πλευρό μου και με... ανέχτηκαν και όσους είχαμε συνεργασία με μόνο γνώμονα πως θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος. (Το χαλάς τώρα με το μελόδραμα, εάν πάει αυτός ο τόπος μπροστά, εσύ και κάποιοι σαν εσένα, θα είστε το παράδειγμα προς αποφυγή, ο μπαμπούλας για τα παιδάκια που δεν τρώνε το φαγητό τους, οπότε άστον αυτόν τον έρμο τόπο στην ησυχία του) 

Στην παραίτησή μου αναφέρω τα εξής: (Όχι ρε γαμώτη  μου, δηλαδή το πήρε πράγματι απόφαση;) 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, (γλυψ γλυψ γλυψ) 

Με το παρόν υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Ειδικού Συνεργάτη (επικίνδυνες αποστολές nr3)  για καθαρά προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους      ( Αυτά παθαίνουν όσοι έχουν τόσα πτυχία Στέλλιο μας, που σε ζητάνε τώρα, στο Κέιμπριτς ή κάπου αλλού; ) .

Σας ευχαριστώ που με εμπιστευθήκατε και ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας. (Αλίμονο , τι λες τώρα, να μας ξανάρθεις, θα μας λείψεις ) 

Πιστεύω ότι σε αυτούς τους 19 περίπου μήνες έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι (Λιθαράκι; τούβλο έβαλες φίλε μας, ίσα με ενάμιση κιλό και δεν υπονοώ τίποτα για το δήμαρχο, άστα αυτά...)  ώστε ο Δήμος μας να κάνει βήματα προόδου, να εξωτερικευθεί η δουλειά που γίνεται και να καταστεί ευρύτερα γνωστός. (Δις ιζ, δε χιροου πλέις, εντό έμενε και κυβερνούσε ο Stellios ) 

Είμαι σίγουρος πως και το επόμενο διάστημα θα πορευθείτε με την ίδια διάθεση δημιουργίας και μακάρι αυτή η εντιμότητα, η αστείρευτη ενέργεια ( νάτα και τα ενεργειακά της Κατοχής)  και το πάθος που σας διακρίνει να μεταλαμπαδευθεί σε όσο τον δυνατόν περισσότερους ώστε στο τέλος της τετραετίας να παρουσιάσετε πλήθος πεπραγμένων. ( Σου λείπουν οι συγκεντρώσεις με τις δάδες στη πύλη του Βρανδεμβούργου ε; τι να κάνουμε, έχει ο καιρός γυρίσματα) 

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στο αναμφίβολα δύσκολο έργο σας γιατί ο τόπος μας αξίζει τα καλύτερα. Οι καιροί ου μενετοί. (Μας έστειλες τώρα, σου βγάζουμε το καπέλο, αξιαγάπητε και αξιοθρήνητε αδελφέ ημών... αμήν ) 

Με εκτίμηση

Σωκράτης Στέλλιος

Με μεγαλύτερη εκτίμηση από του Σωκράτη Στέλλιου Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ) 




Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

 

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Έσκασε βόμβα με τα φίλτρα του νερού ύδρευσης του Αιτωλικού. Που πήγαν κ. τριανταφύλλου τα 2.000.000 ΕΥΡΏ που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την ύδρευση του Αιτωλικού;



Απασφάλισε ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού... Μασαούτης, σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο Σύλλογος των ψαράδων της πόλης μας .

Σε δημόσια συζήτηση, ο κ. Μασαούτης, αποκάλυψε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα φίλτρα που κόστισαν 2.000.000 ευρώ και δόθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον κομπιναδόρο  δήμαρχο Μεσολογγίου, ήταν σκουπίδια προορισμένα για ανακύκλωση, σε κάποια μάντρα σιδερικών,  όπου ως συνήθως πουλάνε τα κλεμμένα τους οι Γύφτοι.

   Εκεί ο καραπάνος και η παρέα του, αγόρασαν τα δήθεν φίλτρα και μετά έκαναν όλες τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δείχνουν καινούργια. 

Μάλιστα, ο αθεόφοβος καραπάνος, παζάρεψε ακόμη και τη τιμή της αμμοβολής, γιατί λέει του φάνηκε ακριβή και θα μοιράζονταν λιγότερα οι συμμετέχοντες στη κομπίνα.

Πρωτεργάτης της προσέγγισης, καραπάνου-ΣΥΡΙΖΑ,  όπως έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, δεν ήταν άλλος από την βολευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ τριανταφύλλου, η οποία κατάφερε παρόλες τις ενστάσεις που είχε η επιτροπή αγώνα για το νερό του Αιτωλικού, αλλά και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, να πιστωθούν τα χρήματα στο ταμείο του καραπάνου και μετά να μην υπάρξει κανένας έλεγχος.

Ελπίζουμε κάποιος να μην αναρωτηθεί, το γιατί ο Λύρος, δεν αναζήτησε ευθύνες.

Ο Λύρος, συνεργάζεται σε όλα τα επίπεδα με τον καραπάνο και από τη πρώτη στιγμή του παρείχε ασυλία, φτάνοντας στο σημείο να παραδεχθεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι για τους Αιτωλικιώτες, το νερό ύδρευσης είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό... άρα οι Αιτωλικιώτες φταίνε που δεν πίνουν και όχι ο καραπάνος που εξαπάτησε ακόμη και τη πολιτεία.

Αναμένουμε τις εξελίξεις, γιατί το θέμα έχει μεγάλες προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες. 

Διαβάστε την Αίτηση - Υπόμνημα του Συλλόγου των αλιέων 

==================================
 

Αίτηση - Υπόμνημα μετά από καταγγελία του αντιδημάρχου Αιτωλικού, για τα φίλτρα στην ύδρευση του Αιτωλικού.

...

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Ημερομηνία : 22/09/2021

Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», με έδρα τo Αιτωλικό, νομίμως εκπροσωπουμένου 

                                                 Π Ρ Ο Σ

1. Το Δ.Σ. του  ΟΤΑ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», εδρεύοντος στο Μεσολόγγι, νομίμως εκπροσωπουμένου

2. Της Δημοσίας Επιχείρησης Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως Μεσολογγίου, εδρευούσης στο Μεσολόγγι,. Νομίμως εκπροσωπουμένης

                                                             .||.

  Την 20/09/2021 στη Κεντρική Πλατεία του Αιτωλικού, έλαβε χώρα λαϊκή συνέλευση, όπου η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού κ. Μασαούτη. 

   Κατά τη διάρκεια την Συνέλευσης αυτής, και ως απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν προς τον κ. Μασαούτη για την ύδρευση της πόλης του Αιτωλικού, ο εν λόγω αντιδήμαρχος, απάντησε μεταξύ άλλων ότι, τα φίλτρα που έχουν εγκατασταθεί στην πηγή του Κεφαλοβρύσου, ήσαν μεταχειρισμένα από άλλη περιοχή της χώρας και μάλιστα προορίζονταν προς απόσυρση !!  Είχε γίνει δε, προσπάθεια επιδιόρθωσης,  αφαίρεσης της σκουριάς με αμμοβολή και βαφής, πλην όμως ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε λόγο  του μεγάλου αντιτίμου που ζήτησε ο τεχνικός από το Αγρίνιο, και δη ποσό περίπου  17.000 ευρώ.   Το έργο ολοκλήρωσε τελικά μια ομάδα Πακιστανών όπως μας αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος, η οποία πληρώθηκε με πολύ μικρότερο αντίτιμο.

 

    Επίσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, παρατηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα διαφυγή ενεργού άνθρακα από τα φίλτρα, στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αιτωλικού, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Δ/νσης Υγείας του Νομού μας. 

    Επειδή τα ανωτέρω διαμειφθέντα είναι αρκούντως σοβαρά και άπτονται  σε υπερθετικό βαθμό της υγείας των συμπολιτών μας, την στιγμή μάλιστα που έχουμε αποδυθεί σε δικαστικούς αγώνες για την βελτίωση της ποιότητας του νερού στην πόλη μας, Ζητάμε και παρακαλούμε όπως μας επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα του ως άνω αντιδημάρχου Αιτωλικού, προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα αγοράς ή ανακατασκευής αυτών των φίλτρων.

   Επίσης, για πολλοστή φορά, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα φίλτρα, το επίπεδο του ενεργού άνθρακα που παραμένει εντός των φίλτρων και τα μέτρα που ελήφθησαν την συγκεκριμένη περίοδο της διαφυγής του ενεργού άνθρακα, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών και συμπολιτών μας.  

                                                                        Με Εκτίμηση