Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Η Α Ν Α Ρ Χ Η Π Ο Λ Η

ΑΝΑΡΧΗ ΠΟΛΗ

Είναι λυπηρό όταν ένας αυτόχθον Πολίτης φτάνει στη  αγανάκτηση να χαρακτηρίζει την Πόλη του στην όποια είναι γεννημένος και   ζει ΑΝΑΡΧΗ με ότι αυτό συνεπάγεται. Όταν όμως έχεις Αγάπη  σ ‘αυτή  και διακατέχεσαι από  αισθήματα συνειδήσεως δεν μπορείς να αποφύγεις την απαράδεκτη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ την όποια αντικρίζεις καθημερινά σε όλους τους τομείς  να περνάς  δίπλα και να στρουθοκαμηλίζεις.
Για αυτό θα ήθελα να καταγγείλω πάντα καλοπροαίρετα τους  διαχρονικούς υπευθύνους θεσμικούς παράγοντες αμειβόμενοι και μη ,η αδιαφορία τους φτάνει στο ναδίρ. Χωρίς να αφουγκράζονται τον τοπικό τύπο Προπαντός Τα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ με τις επισημάνσεις που ποτέ κανείς δεν έχει δώσει σημασία  άλλα και κατά καιρούς των πολιτών .
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ  χρόνια  η μελέτη  μονοδρομήσει βρίσκεται στα συρτάρια του Δήμου και κανείς δεν έχει την ευαισθησία να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά , είναι ΟΝΕΙΔΟΣ και αδιανόητο Πρωτεύουσα του Μεγαλύτερο Νομού και να βρίσκεται ακόμα στην εποχή της δεκαετίας  του 70 αν όχι του 60.. Αποσπασματικά εδώ και  χρόνια μονοδρόμησαν μερικούς δρόμους . Από ότι έχω διαβάσει όλες οι πινακίδες για πρώτη φορά το 60 αν θυμάμαι καλά     STOP  και απαγορευτικά σε όλη την Πόλη τις  είχε τοποθετήσει ο  Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ  ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ . Εκ τότε που και που τοποθετούν όταν έχει καταστραφεί τελείως , συχνά διαβάζω στον  τύπο ότι αρκετές πινακίδες βρίσκονται στην τροχαία  και έχει επανειλημμένος  ειδοποιηθεί ο Δήμος να τις τοποθέτηση και κωφεύει για ένα τόσο σημαντικό θέμα  με το επιχείρημα δεν εχει προσωπικό.  Είναι ή δεν είναι ντροπή Κύριε υπεύθυνε Αντιδήμαρχε  να διαπληκτίζονται συνεχώς οι πολίτες μεταξύ τους αφού όλοι οι δρόμοι είναι διπλής κυκλοφορίας και παρκαρίσματος. Η ελλείπει  αστυνόμευση από την Τροχαία και τον Δήμο έχει φτάσει στο κατακόρυφο έτσι έχει δημιουργηθεί από τους ασυνείδητους  η πειρατική οδήγηση εντος της Πόλεως. από τους οδηγούς αυτοκίνητων, αλλά πολύ περισσότερο από του Ντιλιβεραδες μηχανάκια.  Οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα δεν σέβονται αν γνωρίζουν τον ΚΟΚ και το χειρότερο με ένα χέρι και στο άλλο κρατούν τους καφέδες  η τα πακέτα φαγητού  χωρίς κράνος οι περισσότεροι.  Μιλούν  για  ποδηλατουπολη και μάλιστα καυχώνται οι υπεύθυνοι που οι δεύτεροι πειρατές είναι οι ποδηλάτες  μικροί και μεγάλοι μη σεβόμενοι τις έστω και τις λίγες  πινακίδες  επίσης αν ξέρουν τον ΚΟΚ  αλήθεια  ποιος να τους τον μάθει;  και οδηγώντας ανάποδα οπού υπάρχει η μονοδρόμηση .  Τώρα μας προστέθηκαν και οι Αφρικανοί που αυτοί είναι ποιο χειρότεροι στη οδήγηση  από τους δικούς μας αφού στις χώρες  τους δεν υπάρχουν  νόμοι και κανόνες..  Κανένα ποδήλατο δεν έχει φανό που κυκλοφορούν τα βράδιά χωρίς φως, η Τροχαία  γνωρίζει  ότι παν όχημα κινούμενο  μετά την δύση του Ήλιου υποχρεούται να φέρει φανό (ΦΩΣ) το γιατί δεν κάνει έναν έλεγχο  η Τροχαία είναι ένα  ΕΡΩΤΗΜΑ. . ΟΙ Μαμάδες με το παιδικό κάθισμα πίσω του ποδήλατου  κυκλοφορεί έχοντας καλαθάκι μπροστά στο τιμόνι αντί φανού τα βράδια . Με δυο συστάσεις και ένα πρόστιμο μετά , θα έφερνε αποτέλεσμα αφού δεν βλέπουν τον κίνδυνο συμφωνείτε Κα  Διοικητά της τροχαίας  ον Μεσολογγίτισσα  . Από δυο η μια ώρα την εβδομάδα αν η τροχαία  να έκανε σε διάφορα σημεία ελέγχους το πρόβλημα θα ειχε τουλάχιστον βελτιωθεί. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ  το κέντρο με τους πεζόδρομους  αυτοκίνητα μηχανάκια και ποδήλατα κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Πόσες φορές και με φωτογραφίες δεν έχει επισημάνει  ΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ μπροστά από την Εθνική Τράπεζα σταθμεύουν για να πάρουν χρήματα από τα αυτόματα μηχανήματα  .
ΚΑΤΑΛΥΨΕΙΣ  πεζοδρομιών και μέρους του δρόμου από καφετέριες  μανάβικα και άλλα καταστήματα προεκλογικά ο Δήμαρχος είχε τονίσει με έμφαση την λέξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ  μήπως κάνατε λάθος στην έννοια της λέξεως Κε Δήμαρχε;.  Αν κάνετε μια βόλτα από το  αναψυκτήριο  προς την   Αγία  Παρασκευή θα δείτε λοιπόν    Δίπλα από το περίπτερο  επι του πεζοδρομίου ψησταριά εγκατεστημένη  μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου με  τέντες  και τραπέζια .  Συνεχίζοντας  επι του δρόμου Θυσίας ο μισός δρόμος εχει καταλειφθεί από τραπέζια τριών καταστημάτων,   πλατειά 5 Πρωθυπουργών  γωνιακό κατάστημα έκλεισε όλο το πεζοδρόμιο  και από τις δυο πλευρές  και με λαυλον , μέχρι την Αγία Παρασκευή  αν και μικρά πεζοδρομία όλα καταλεγόμενα. Στην  οδό Ελευθέρων Πολιορκημένων  κατάστημα ποδήλατου έχει καταλείψει και στα δυο πεζοδρόμια μεγάλο μέρος με ποδήλατα . Πλατειά ΡΑΖΗΚΟΤΣΗΚΑ και  απέναντι από την στάση του Αστικού λεωφορείου καφετέρια εχει εκτός από το πεζοδρόμιο και κομμάτι του δρόμου ο πεζός πρέπει να κυκλοφορήσει στην μέση του δρόμου με όλους τους κίνδυνου για την ζωή του . Αφού ο δρόμος στο σημείο αυτό έχει πάρα πολύ κίνηση από οχήματα και δίκυκλα. Αν  θυμάμαι καλά είχε το Γραφείο Τύπου ανακοινώσει το θέμα αυτό με τους καταστηματάρχες  εχει ταχτοποιηθεί,  αν  αυτή νοείτε  τακτοποίηση Κε  Δήμαρχε απέχετε έτη φωτός από την πραγματικότητα  τώρα για ποια ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχετε σαν  Τίτλο του Συνδυασμού σας πρέπει κάνεις να μειδιάσει.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ    Δεν θα αναφερθώ στην νταηλιδικη και αποτυχημένη συγκέντρωση του Απριλίου και το  κλείσιμο της ΠΥΛΗΣ  με μπουλντόζα του Δήμου πρέπει να πω ήταν επιτυχημένη ενεργεία να μην μπουν οι μετανάστες όπως είχατε την πληροφορία .  Ο επιτετραμμένος  του γραφείου τύπου  και τουρισμού πρώην διευθυντής και εκδότης  της ΑΙΧΜΗΣ  αλήθεια πως τα καταφέρατε ότι δεν κατάφερε ο Καραπάνος είναι βέβαια ένα ΕΡΩΤΗΜΑ , έγραφε ότι και  το Καρπενήσι τα ίδια έκανε έκλεισε τους δρόμους για  να αποφύγει τους  μετανάστες , τώρα  από πού  μπήκαν οι τετρακόσιοι και γιατί το Αγρίνιο και η Ναύπακτος δεν έχουν κανέναν δεχτεί   μόνο  οι Βουλευτές και Μυτερακης μπορεί να μας πληροφορήσει, αφού  ο Δήμαρχος μας και οι σύμβουλοι του έχουν άγνοια.  Αν διαβάσετε όμως Τα ΧΡΟΝΙΚΑ θα μάθετε περισσότερα.

                                                              

                                                                  Χρήστος Ντίνος