Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Διευρυμένου ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΠΡΟΣ :  Τον Πρόεδρο  της Λιμενικής  Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας

κο Παπαδόπουλο Παναγιώτη

         Κύριε Πρόεδρε,

         Εδώ και αρκετό καιρό  έχετε ενημερωθεί  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες της πόλης μας  και της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα :

Α. Η γέφυρα που ενώνει τις προβλήτες  με τον κυματοθραύστη του αλιευτικού καταφυγίου  έχει αποκοπεί λίγο μετά  την ανάληψη των καθηκόντων σας. Συγκεκριμένα έχουν κοπεί οι συνδέσεις   και συγκρατείται (γέφυρα) με σχοινιά ….  Ανά πάσα στιγμή υπάρχει  κίνδυνος να κοπούν τα σχοινιά και να προκληθεί σοβαρό ατύχημα  σε ψαράδες και όχι μόνο που διασχίζουν την γέφυρα.

Β. Το αλιευτικό καταφύγιο όπως γνωρίζετε,  διότι έχετε θητεία προ της προεδρίας σας για μεγάλο χρονικό διάστημα  ως εκπρόσωπος του εργατικού κέντρου  στην Λιμενική Επιτροπή, κατασκευάστηκε προ 8ετίας. Μέχρι σήμερα καμία συντήρηση ή επισκευή πραγματοποιήθηκε  καθώς επίσης και κανένας  έλεγχος. Γνωρίζετε  ότι το πολύ κάθε δύο χρόνια  χρειάζεται έλεγχος των αλυσίδων, των ναυτικών κλειδιών και των αγκυρών  του πυθμένα. Όσο  καλοκατασκευασμένοι να είναι οι πλωτοί  προβλήτες  οι συνδέσεις τους πρέπει να ελέγχονται και να αντικαθίστανται αν χρειάζεται. Σε διαφορετική περίπτωση  καταστρέφονται  και  όλο το σύστημα  προβλήτες, σκάφη και άνθρωποι  που τυχόν να είναι  επί αυτών σε περίπτωση φουρτούνας κανείς  δεν γνωρίζει τι τύχη θα έχουν.

Γ. Η παντελής έλλειψη φωτισμού  δημιουργεί άριστες προϋποθέσεις  για κλοπές αλιευτικών εργαλείων ή δολιοφθορές επί των σκαφών, διότι  το αλιευτικό καταφύγιο  δεν είναι περιφραγμένο και δεν υπάρχει κανένας  ουσιαστικός έλεγχος και φύλαξη.

Δ. Γίνεται προσπάθεια  για να σταματήσει η πώληση αλιευμάτων από  τους ιδιοκτήτες των καϊκιών  στο χώρο του λιμανιού και μάλιστα αυτή την εποχή που οι ψαράδες  λόγω της οικονομικής συγκυρίας συνθλίβονται.

         Για όλα τα παραπάνω αν και είστε γνώστης δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια. αντιθέτως μεθοδεύετε την απαγόρευση την πώληση των ψαριών στο λιμάνι με ότι αυτό συνεπάγεται αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε, διότι προφανώς δεν γνωρίζετε, ότι η ταυτότητα του Μεσολογγίου είναι η λιμνοθάλασσα  και οι ψαράδες της για τους οποίους δεν έχετε δείξει κανένα ενδιαφέρον.  Αντίθετα,  δείξατε  μεγάλο ενδιαφέρον  για να μείνει χωρίς εκλεγμένη διοίκηση  η Μαρίνα  Μεσολογγίου  της οποίας  το Λιμενικό Ταμείο είναι μέτοχος και με την οποία  συνεργαζόμαστε  σε μια σειρά θεμάτων  με κορυφαίο τον αλιευτικό τουρισμό σε ξένους επισκέπτες. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε  ότι  το Μεσολόγγι   είναι το μόνο μέρος  που τουριστικό Λιμάνι και αλιευτικό καταφύγιο όχι μόνο δεν έχουν κάποια πρόβλημα  που να τους χωρίζουν  αντιθέτως συνεργάζονται για την ανάπτυξη του αλιευτικού κλάδου και της πόλης του Μεσολογγίου.

         Εσείς  κ. Παπαδόπουλε  οφείλατε  να θέσετε θέμα στην Λιμενική Επιτροπή  προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης διοίκησης της Μαρίνας  Μεσολογγίου ψηφίζοντας  κατ’ εντολή της Λιμενικής Επιτροπής  είτε τα Ελληνικά είτε τα Ολλανδικά συμφέροντα.

Πληροφορηθήκαμε  ότι στο συμβούλιο που προγραμματίσατε   για την  Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν υπάρχει θέμα για την εκλογή  Διοικητικού  Συμβουλίου  της Μαρίνας  Μεσολογγίου ….

 Την  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου  που γίνετε Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Μαρίνας  Μεσολογγίου για εκλογή Διοικητικού  Συμβουλίου ως Μέτοχος της Εταιρείας  και ως Εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου καλείστε να ψηφίσετε. Αν δεν παρθεί απόφαση, διότι δεν υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη της 7ης Νοεμβρίου  που συγκαλείται  η Λιμενική Επιτροπή   θα ψηφίσετε κατά την δική σας κρίση και χωρίς εντολή του οργάνου που συμμετέχετε και με ποιο κριτήριο;;;;


Κύριε Παπαδόπουλε

Η γνώμη της Λιμενικής Επιτροπής για στήριξη των Ελληνικών ή Ολλανδικών συμφερόντων είναι σεβαστή. Οι ψαράδες όμως του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής έχουν έννομο συμφέρον να λειτουργεί το Λιμενικό Ταμείο συλλογικά και χωρίς αυτενέργειες.

Παρακαλούμε όπως θέσετε τα πιο πάνω ζητήματα στη Λιμενική επιτροπή που συνεδριάζει στις 7 Νοεμβρίου προκειμένω να αποφασίσει άμεσα και να προχωρήσει σε υλοποίηση των αποφάσεων για τα αιτήματα του κλάδου καθώς επίσης και ορισμό διοίκησης στη μαρίνα προκειμένω να γνωρίσουμε και με ποιούς θα συνεργαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου